Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΛΗΡΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ: “Θέλουμε να κερδίσετε” είπε στον Νετανιάχου ο Βρετανός πρωθυπουργός

Την πλή­ρη στή­ρι­ξη της Βρε­τα­νί­ας στο ισραη­λι­νό κρά­τος-δολο­φό­νο, εξέ­φρα­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός της χώρας Ρίσι Σού­νακ, ο οποί­ος επι­σκέ­πτε­ται σήμε­ρα το Ισραήλ.

«Είμαι περή­φα­νος που βρί­σκο­μαι εδώ μαζί σας. Στην πιο σκο­τει­νή στιγ­μή του Ισρα­ήλ ως φίλος σας. Θα στα­θού­με μαζί σας αλλη­λέγ­γυοι. Θα στα­θού­με δίπλα στον λαό σας και θέλου­με επί­σης να κερ­δί­σε­τε», είπε ο Σού­νακ στον Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου, με τον οποίο συνα­ντή­θη­κε στο Τελ Αβίβ και ενώ μερι­κά χιλιό­με­τρα νοτιό­τε­ρα στη Λωρί­δα της Γάζας σφά­ζο­νται παι­διά και γυναί­κες από τον ισραη­λι­νό στρατό. 

Ο Σού­νακ δήλω­σε ότι είναι σημα­ντι­κό η «σύρ­ρα­ξη» ανά­με­σα στο Ισρα­ήλ και τη Χαμάς να μην κλι­μα­κω­θεί διευ­ρυ­νό­με­νη προς την υπό­λοι­πη Μέση Ανα­το­λή, κλεί­νο­ντας ουσια­στι­κά το μάτι στο Τελ Αβίβ να συνε­χί­σει «δια­κρι­τι­κά» τη σφα­γή των Παλαι­στι­νί­ων, ώστε να απο­φύ­γει να ανοί­ξει πολ­λα­πλά πολε­μι­κά μέτωπα.

Πώς τα δυτι­κά ΜΜΕ συνερ­γά­ζο­νται με το Ισρα­ήλ για να ελέγ­ξουν το αφή­γη­μα της Γάζας

«Είναι σημα­ντι­κό ο πόλε­μος αυτός να μην γνω­ρί­σει περι­φε­ρεια­κή κλι­μά­κω­ση. Για τον λόγο αυτόν συζη­τώ με όσους περισ­σό­τε­ρους ανθρώ­πους μπο­ρώ σε ολό­κλη­ρη την περιο­χή», είπε ο Ρίσι Σούνακ.

Ο Βρε­τα­νός πρω­θυ­πουρ­γός απά­ντη­σε έτσι στη δήλω­ση που είχε κάνει προη­γου­μέ­νως στο πλευ­ρό του ο ισραη­λι­νός ομό­λο­γός του Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου, ο οποί­ος του είπε «…θα είναι ένας μακρύς πόλε­μος, και θα χρεια­στού­με τη συνε­χή υπο­στή­ρι­ξή σας».

Στη συνά­ντη­σή του με τον Πρό­ε­δρο του Ισρα­ήλ, Ισα­άκ Χέρ­τζογκ, ο Ρίσι Σού­νακ «επα­νέ­λα­βε ότι το Ηνω­μέ­νο Βασί­λειο στέ­κε­ται αλλη­λέγ­γυο με το Ισρα­ήλ και πιστεύ­ει ακρά­δα­ντα στο δικαί­ω­μα της χώρας στην αυτο­ά­μυ­να σύμ­φω­να με το διε­θνές δίκαιο».

Πηγή 902.gr

Ευρω­κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα ΚΚΕ: Κατά­πτυ­στο το ψήφι­σμα του Ευρω­κοι­νο­βου­λί­ου που δηλώ­νει κυνι­κή στή­ρι­ξη στο κρά­τος-δολο­φό­νο του Ισραήλ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο