Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ισραήλ: Δίωξη σε βάρος κομμουνιστή βουλευτή για τις δηλώσεις του κατά της σφαγής στη Γάζα

Η απο­κα­λού­με­νη «Επι­τρο­πή Δεο­ντο­λο­γί­ας» του ισραη­λι­νού κοι­νο­βου­λί­ου (Κνε­σέτ) απο­φά­σι­σε να εκδιώ­ξει τον βου­λευ­τή της Χαντάς (Αρα­βι­κό ψηφο­δέλ­τιο για την αλλα­γή) και μέλος του ΠΓ του ΚΚ Ισρα­ήλ, Όφερ Κασίφ από την Κνε­σέτ για 45 ημέ­ρες και να ακυ­ρώ­σει τον μισθό του για δύο εβδο­μά­δες, εξαι­τί­ας των λεγό­με­νων «δηλώ­σε­ών του κατά του Ισρα­ήλ», με φόντο τις δηλώ­σεις του κατά του πολέ­μου στη Γάζα και τα εγκλή­μα­τα της κατοχής.

Σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση της επι­τρο­πής, αυτή η από­φα­ση ήρθε μετά από περί­που 400 καταγ­γε­λί­ες πολι­τών και φασι­στών μελών της Κνε­σέτ, του Almog Cohen (Otzma Yehuedt) και του φασί­στα Nissim Faturi (Likud) κατά του μέλους της Κνε­σέτ, Όφερ Κασίφ, «εξαι­τί­ας των δηλώ­σε­ών του στα ξένα μέσα ενη­μέ­ρω­σης με τρό­πο που συν­δέ­ει το Ολο­καύ­τω­μα με την πολι­τι­κή της κυβέρ­νη­σης κατά τη διάρ­κεια του πολέμου».

Ο Όφερ Κασίφ σχο­λί­α­σε την από­φα­ση της Επι­τρο­πής Δεο­ντο­λο­γί­ας που έλα­βε σήμε­ρα μετά από υπο­κί­νη­ση Ισραη­λι­νών δημο­σιο­γρά­φων ενα­ντί­ον του μετά από συνε­ντεύ­ξεις που έδω­σε μέσω διε­θνών ΜΜΕ, λέγο­ντας ότι «αυτή η από­φα­ση είναι άλλο ένα καρ­φί στο φέρε­τρο της ελευ­θε­ρί­ας της πολι­τι­κής έκφρασης».

Και πρό­σθε­σε: «Είμα­στε όλοι βαθιά συγκι­νη­μέ­νοι από τη συνε­χι­ζό­με­νη αιμα­το­χυ­σία και το στέ­νε­μα του δημο­κρα­τι­κού χώρου. Η κυβέρ­νη­ση δια­πράτ­τει πραγ­μα­τι­κά μια σφα­γή και ήθε­λε να γίνει πόλε­μος και βία. Αυτές είναι πολι­τι­κές, νόμι­μες και ηθι­κές δηλώ­σεις», προ­σθέ­το­ντας: «Αυτή η κυβέρ­νη­ση οδη­γεί σε μια κατα­στρο­φή ενα­ντί­ον των πολι­τών της και ενα­ντί­ον του παλαι­στι­νια­κού λαού και τώρα ψαρεύ­ει στα θολά νερά ενα­ντί­ον οποιου­δή­πο­τε υψώ­νει κρι­τι­κή φωνή».

Ο Κασίφ τόνι­σε ότι η από­φα­ση της επι­τρο­πής να τον απο­μα­κρύ­νει από την Κνε­σέτ για ενά­μι­ση μήνα απο­τε­λεί ξεκά­θα­ρη πολι­τι­κή δίω­ξη, τονί­ζο­ντας: «Σε κάθε συνέ­ντευ­ξη που έδω­σα, κατα­δί­κα­ζα τη σφα­γή που διέ­πρα­ξε η Χαμάς στον νότο της χώρας. Πολι­τι­κές δηλώ­σεις κατά της κατο­χής και του πολέ­μου δεν είναι δηλώ­σεις κατά του Ισρα­ήλ, καθώς η ειρή­νη και η δικαιο­σύ­νη υπη­ρε­τούν το Ισρα­ήλ και τους πολί­τες του». Κατα­λή­γο­ντας είπε: «Ακό­μα και σε αυτές τις δύσκο­λες μέρες για όλους μας, δεν θα σιω­πή­σω και θα συνε­χί­σω να αγω­νί­ζο­μαι για τον λαό και τις αρχές, ζητή­μα­τα για τα οποία εκλέ­χτη­κα: Ειρή­νη, ισό­τη­τα και δικαιο­σύ­νη για όλους».

Πηγή: 902.gr

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο