Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πολλά θύματα στη Φλόριντα μετά τη συντριβή μικρού αεροσκάφους σε κοινότητα με τροχόσπιτα

Μικρό αερο­σκά­φος συνε­τρί­βη χθες, Πέμ­πτη, σε κοι­νό­τη­τα όπου οι άνθρω­ποι ζουν σε τρο­χό­σπι­τα στο Κλιρ­γουό­τερ της Φλό­ρι­ντα, στις νοτιο­α­να­το­λι­κές ΗΠΑ, προ­κα­λώ­ντας πολ­λά θύμα­τα, ανα­κοί­νω­σαν οι τοπι­κές αρχές.

«Μπο­ρώ να επι­βε­βαιώ­σω ότι υπάρ­χουν πολ­λά θύμα­τα, τόσο στο αερο­πλά­νο όσο και μέσα στα τρο­χό­σπι­τα», δήλω­σε ο Σκοτ Έλερς επι­κε­φα­λής της τοπι­κής υπη­ρε­σί­ας πυρο­σβε­στι­κής στη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου, χωρίς να διευ­κρι­νί­σει τον αριθ­μό των θυμάτων.

Το δυστύ­χη­μα σημειώ­θη­κε στις 19:00 χθες το από­γευ­μα τοπι­κή ώρα (02:00 σήμε­ρα τα ξημε­ρώ­μα­τα ώρα Ελλά­δας) λίγη ώρα αφού ένα κοντι­νό αερο­δρό­μιο έλα­βε μήνυ­μα κιν­δύ­νου από ένα αερο­σκά­φος το οποίο αντι­με­τώ­πι­ζε πρό­βλη­μα, πρό­σθε­σε ο Έλερς.

Οι πυρο­σβέ­στες έσπευ­σαν στην κοι­νό­τη­τα Μπέι­σαϊντ Γουό­τερς όπου οι κάτοι­κοι ζουν σε τρο­χό­σπι­τα και κατά­φε­ραν να κατα­σβέ­σουν την πυρ­κα­γιά που προ­κλή­θη­κε από την πτώ­ση του αεροσκάφους.

Του­λά­χι­στον τρία τρο­χό­σπι­τα τυλί­χθη­καν στις φλό­γες και ένα τέταρ­το χτυ­πή­θη­κε κατά τη συντρι­βή του αερο­σκά­φους, σύμ­φω­να με τον ίδιο. Οι κάτοι­κοι των άλλων τρο­χό­σπι­των τα εγκα­τέ­λει­ψαν σώοι.

Το μικρό αερο­σκά­φος ήταν ένα μονο­κι­νη­τή­ριο τύπου Beechcraft Bonanza V35, μετέ­δω­σαν τοπι­κά μέσα ενη­μέ­ρω­σης, επι­κα­λού­με­να την ομο­σπον­δια­κή υπη­ρε­σία πολι­τι­κής αερο­πο­ρί­ας των ΗΠΑ.

Ο πιλό­τος ανέ­φε­ρε βλά­βη στον κινη­τή­ρα λίγο πριν από τη συντρι­βή, επε­σή­μα­νε η ίδια πηγή. Δεν είναι ξεκά­θα­ρο πόσοι άνθρω­ποι επέ­βαι­ναν στο αεροσκάφος.

 

Σαρλ Πιερ Μπω­ντλαίρ: Τ’ απα­γο­ρευ­μέ­να και τα επιλήψιμα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο