Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πολύ μεγάλη πρωινή συγκέντρωση — Να είναι μεγαλύτερη η απογευματινή — Όλοι στις 5 μ.μ. έξω από τη Βουλή (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η εργα­τι­κή τάξη πετά­ει το έκτρω­μα στα σκου­πί­δια, δυνα­μώ­νει την πάλη για 7ωρο, 5ήμερο, 35ωρο, ΣΣΕ, αυξή­σεις στους μισθούς, κατάρ­γη­ση όλων των αντερ­γα­τι­κών μέτρων της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το μήνυ­μα έστει­λε η πολύ μεγά­λη απερ­για­κή συγκέ­ντρω­ση στο Σύνταγ­μα που διορ­γά­νω­σαν το πρωί της Τετάρ­της Ομο­σπον­δί­ες και Συνδικάτα.

Η συμ­με­το­χή των εργα­ζο­μέ­νων στην απερ­γία από όλους τους κλά­δους, σε όλη τη χώρα, γεμί­ζει κου­ρά­γιο για τη συνέ­χι­ση του αγώνα.

Το αγω­νι­στι­κό ραντε­βού ανα­νε­ώ­θη­κε για τις 5 μ.μ. στο Σύνταγ­μα (με προ­συ­γκέ­ντρω­ση στις 4.30 μ.μ. στα Προ­πύ­λαια) την ώρα που θα συζη­τιέ­ται στη Βου­λή το τερα­τούρ­γη­μα του αιώ­να. «Να είμα­στε όλοι εδώ, μαζί με τις οικο­γέ­νειες μας, τα παι­διά μας, τους συνα­δέλ­φους μας, τους γεί­το­νες μας» τονί­στη­κε από τα μεγά­φω­να στο μεγά­λο προ­σκλη­τή­ριο αγώνα.

Οι εργα­ζό­με­νοι στέλ­νουν το νομο­σχέ­διο στα σκου­πί­δια όπως το έστει­λαν και στην απερ­γία στις 10 Ιού­νη και απαι­τούν να απο­συρ­θεί τώρα το τερα­τούρ­γη­μα, δε θα γίνουν σκλά­βοι στον 21ο αιώνα.

Η μαζι­κό­τη­τα της απερ­για­κής συγκέ­ντρω­σης είχε φανεί από νωρίς με τις προ­συ­γκε­ντρώ­σεις που ενώ­θη­καν σε ένα ανθρώ­πι­νο ποτά­μι, σε μία μεγά­λη πορεία προς το Σύνταγ­μα. Την ώρα που η κεφα­λή των μαζι­κών προ­συ­γκε­ντρώ­σε­ων έμπαι­νε στο Σύνταγ­μα, η ουρά της βρι­σκό­ταν ακό­μα στη γωνία Πανε­πι­στη­μί­ου με Πατη­σί­ων, με πολύ κόσμο πάνω στην Πατη­σί­ων. Ενώ αρκε­τή ώρα αφού είχε ξεκι­νή­σει η απερ­για­κή δια­δή­λω­ση, απερ­γοί συνέ­χι­ζαν να συρ­ρέ­ουν στην πλα­τεία Συντάγ­μα­τος, η οποία «κυκλώ­θη­κε» από τους διαδηλωτές.

Εργά­τες, επαγ­γελ­μα­το­βιο­τέ­χνες, γυναί­κες, οι από­μα­χοι της δου­λειάς, οι συντα­ξιού­χοι και η αυρια­νή βάρ­δια της εργα­τι­κής τάξης, οι φοι­τη­τές δια­τρά­νω­σαν «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο δεν είναι για παζά­ρια και για διά­λο­γο» και «Τέρ­μα πια στη σύγ­χρο­νη σκλα­βιά — Στα­θε­ρή δου­λειά ζητά η εργατιά».

Την προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να βγά­λει παρά­νο­μη την απερ­γία των ναυ­τερ­γα­τών αλλά και των δημό­σιων υπαλ­λή­λων, κατήγ­γει­λε η Βέτα Πανου­τσά­κου, πρό­ε­δρος της Ομο­σπον­δί­ας Συλ­λό­γων Υπαλ­λή­λων Αιρε­τών Περι­φε­ρειών (ΟΣΥΑΠΕ)

Στις καθη­με­ρι­νές απλή­ρω­τες υπε­ρω­ρί­ες που επι­βάλ­λει η εργο­δο­σία, με την πρα­κτι­κή αυτή να γίνε­ται ο προ­άγ­γε­λος της επί­θε­σης της κυβέρ­νη­σης ανα­φέρ­θη­κε ο Μπά­μπης Χολί­δης, γραμ­μα­τέ­ας του Σωμα­τεί­ου Εργα­ζο­μέ­νων στην «DHL Hellas»

«Στην κυβέρ­νη­ση που μας λέει ότι είναι σύγ­χρο­νο να πλη­ρω­νό­μα­στε με ρεπό τους επι­στρέ­φου­με τον πλού­το των χιλιά­δων ρεπό που μαζέ­ψα­με 14 μήνες άνερ­γοι, για να χρη­μα­το­δο­τή­σει με αυτά τους μεγά­λους ομί­λους. Συνε­χί­ζου­με πιο δυνα­τοί» τόνι­σε ο Βασί­λης Παρα­σκευό­που­λος πρό­ε­δρος του Πανελ­λή­νιου Μου­σι­κού Συλλόγου

Για την ομη­ρεία των συμ­βα­σιού­χων στην καθα­ριό­τη­τα μίλη­σε η Ειρή­νη Απο­στο­λί­κα, εργα­ζό­με­νη για 29 χρό­νια στον «Ευαγ­γε­λι­σμό».

Το νομο­σχέ­διο Χατζη­δά­κη είναι για τα σκου­πί­δια. Δεν διορ­θώ­νε­ται, δεν βελ­τιώ­νε­ται τόνι­σε ο Γιάν­νης Γαλα­νό­που­λος, μέλος της Εκτε­λε­στι­κής Γραμ­μα­τεί­ας της ΟΕΝΓΕ.

syntagma1 syntagma2 syntagma3 syntagma4 syntagma5 syntagma6 syntagma7 syntagma8 syntagma9

Πηγή: 902,gr

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο