Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΠΟΥ: Κρούσματα της covid-19 είχαν καταγραφεί στη Γαλλία από τον Δεκέμβριο

Ο Παγκό­σμιος Οργα­νι­σμός Υγεί­ας (ΠΟΥ) ανα­κοί­νω­σε σήμε­ρα ότι “δεν απο­τε­λεί έκπλη­ξη” μια ανα­φο­ρά κρού­σμα­τος κορο­νοϊ­ού στη Γαλ­λία τον Δεκέμ­βριο, νωρί­τε­ρα δηλα­δή από την περί­ο­δο που πιστεύ­ε­ται ότι έφθα­σε ο ιός στη χώρα, προ­σθέ­το­ντας ότι είναι πιθα­νό να υπάρ­ξουν περισ­σό­τε­ρες ανα­φο­ρές για προ­γε­νέ­στε­ρα κρούσματα.

“Είναι επί­σης πιθα­νό να βρε­θούν και άλλες περι­πτώ­σεις προ­γε­νέ­στε­ρων κρου­σμά­των”, δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος του ΠΟΥ Κρι­στιάν Λιντμάιερ στη διάρ­κεια ενη­μέ­ρω­σης των Ηνω­μέ­νων Εθνών στη Γενεύη.

Ο ίδιος ενθάρ­ρυ­νε και τις υπό­λοι­πες χώρες να ελέγ­ξουν τα αρχεία τους με τα κρού­σμα­τα του ιού από το τέλος του 2019 λέγο­ντας ότι αυτό θα δώσει στον κόσμο μια “νέα και σαφέ­στε­ρη εικό­να” της πανδημίας.

Ένα γαλ­λι­κό νοσο­κο­μείο, το οποίο επα­νέ­λεγ­ξε παλαιά δείγ­μα­τα από ασθε­νείς με πνευ­μο­νία, δια­πί­στω­σε ότι είχε νοση­λεύ­σει έναν άνδρα, ο οποί­ος είχε νοσή­σει από COVID-19 από τις 27 Δεκεμ­βρί­ου, δηλα­δή σχε­δόν ένα μήνα προ­τού η γαλ­λι­κή κυβέρ­νη­ση επι­βε­βαιώ­σει τα πρώ­τα κρούσματα.

Σε ό,τι αφο­ρά την προ­έ­λευ­ση του ιού στην Κίνα είπε ότι είναι κάτι πολύ σημα­ντι­κό και δεν απέ­κλει­σε μια επι­πλέ­ον απο­στο­λή του οργα­νι­σμού εκεί, προ­κει­μέ­νου να διε­ρευ­νη­θεί το ζήτημα. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο