Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πούτιν: Η Ουκρανία απέτυχε να διασπάσει τις ρωσικές αμυντικές γραμμές

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν δήλω­σε ότι η ουκρα­νι­κή αντε­πί­θε­ση με στό­χο την ανά­κτη­ση εδα­φών “δεν είναι επι­τυ­χής” και ότι οι προ­σπά­θειες των ουκρα­νι­κών δυνά­με­ων να δια­σπά­σουν τις ρωσι­κές αμυ­ντι­κές γραμ­μές έχουν αποτύχει.

Τα σχό­λια αυτά έκα­νε ο Ρώσος πρό­ε­δρος στη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξής του στην κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση, απο­σπά­σμα­τα της οποί­ας δόθη­καν σήμε­ρα στην δημοσιότητα.

“Όλες οι προ­σπά­θειες του εχθρού να δια­σπά­σει τις αμυ­ντι­κές μας γραμμές…απέτυχαν σε όλη την διάρ­κεια της επί­θε­σης”, είπε ο Πούτιν.

Μιλώ­ντας στο τηλε­ο­πτι­κό κανά­λι Rossia‑1, ο Ρώσος πρό­ε­δρος είπε ακό­μη ότι η κατά­στα­ση είναι «θετι­κή» για τις ρωσι­κές δυνά­μεις στο μέτωπο.

“Τα στρα­τεύ­μα­τά μας συμπε­ρι­φέ­ρο­νται ηρω­ι­κά. Απροσ­δό­κη­τα για τον αντί­πα­λο, προ­χω­ρούν ακό­μη και στην επί­θε­ση σε ορι­σμέ­νους τομείς και κατα­λαμ­βά­νουν καλύ­τε­ρες θέσεις”, είπε ο Ρώσος ηγέτης.

Την Παρα­σκευή, ο Αντρίι Γερ­μάκ, προ­σω­πάρ­χης του Ουκρα­νού προ­έ­δρου Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι, παρα­δέ­χτη­κε ότι η αντε­πί­θε­ση του Κιέ­βου δεν προ­χω­ρού­σε «τόσο γρή­γο­ρα», δια­βε­βαιώ­νο­ντας ότι οι δυτι­κοί σύμ­μα­χοι δεν άσκη­σαν πίε­ση στο Κίε­βο για αυτό το θέμα.

Καθο­δη­γού­με­νη από τον Ιού­νιο με την υπο­στή­ρι­ξη των βαρέ­ων όπλων που παρα­δί­δο­νται από τη Δύση, η αντε­πί­θε­ση προ­χω­ρά αργά κατά των ρωσι­κών στρα­τευ­μά­των που έχουν χρό­νο να δημιουρ­γή­σουν ισχυ­ρές άμυ­νες, ιδιαί­τε­ρα να ναρ­κο­θε­τή­σουν περιο­χές, και εξα­κο­λου­θούν να έχουν σημα­ντι­κή δύνα­μη πυρός για να σφυ­ρο­κο­πούν τις ουκρα­νι­κές δυνάμεις.

Η Ρωσία έχει “επαρκές απόθεμα” βομβών διασποράς και θα τις χρησιμοποιήσει αν χρειαστεί

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν δήλω­σε ότι η Ρωσία έχει “επαρ­κές από­θε­μα” βομ­βών δια­σπο­ράς και ότι η Μόσχα επι­φυ­λάσ­σε­ται του δικαιώ­μα­τός της να τις χρη­σι­μο­ποι­ή­σει αν τέτοιου είδους όπλα χρη­σι­μο­ποι­η­θούν κατά των ρωσι­κών δυνά­με­ων στην Ουκρανία.

“Βεβαί­ως αν χρη­σι­μο­ποι­η­θούν ενα­ντί­ον μας, επι­φυ­λασ­σό­μα­στε του δικαιώ­μα­τος να προ­βού­με σε δρά­ση αντι­ποί­νων”, δηλώ­νει ο Πού­τιν στη συνέ­ντευ­ξη που παρα­χώ­ρη­σε στην κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση, απο­σπά­σμα­τα από την οποία δόθη­καν σήμε­ρα στη δημοσιότητα.

Η Ουκρα­νία έχει λάβει βόμ­βες δια­σπο­ράς από τις ΗΠΑ, πυρο­μα­χι­κό που έχει απα­γο­ρευ­τεί σε πάνω από 100 χώρες. Το Κίε­βο έχει δεσμευ­τεί να τις χρη­σι­μο­ποι­ή­σει μόνον σε στρα­τιω­τι­κούς στό­χους στην Ουκρανία.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο