Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πούτιν: Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι «ζήτημα ζωής και θανάτου» για τη Ρωσία

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν δια­βε­βαί­ω­σε ότι “αυτό που συμ­βαί­νει” στην Ουκρα­νία είναι “ζήτη­μα ζωής και θανά­του” για τη χώρα του, ενώ για τη Δύση στό­χος είναι “να βελ­τιώ­σει τη στρα­τη­γι­κή της θέση”, σύμ­φω­να με συνέ­ντευ­ξή του που δημο­σιεύ­θη­κε σήμερα.

Ο Πού­τιν εκτί­μη­σε ότι είναι “σημα­ντι­κό” οι Ρώσοι όπως και οι ξένοι “να κατα­νο­ή­σουν το πνεύ­μα μας, να κατα­νο­ή­σουν σε ποιο σημείο αυτά που συμ­βαί­νουν στην Ουκρα­νία είναι ευαί­σθη­τα και σημα­ντι­κά για τη χώρα μας”.

“Για τη Δύση πρό­κει­ται απλώς για βελ­τί­ω­ση της στρα­τη­γι­κής της θέσης. Αλλά για εμάς είναι το πεπρω­μέ­νο μας, είναι ένα ζήτη­μα ζωής και θανά­του”, τόνι­σε σύμ­φω­να με από­σπα­σμα της συνέ­ντευ­ξής του που αναρ­τή­θη­κε σε μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης από τον δημο­σιο­γρά­φο Πάβελ Ζουρούμπιν.

Ο Ρώσος πρό­ε­δρος ανα­φε­ρό­ταν στη συνέ­ντευ­ξη που έδω­σε στον Αμε­ρι­κα­νό δημο­σιο­γρά­φο Τάκερ Κάρλ­σον, την πρώ­τη που παρα­χώ­ρη­σε ο Πού­τιν σε δυτι­κό μέσο ενη­μέ­ρω­σης μετά την εισβο­λή της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία τον Φεβρουά­ριο του 2022, και η οποία έχει συγκε­ντρώ­σει περισ­σό­τε­ρα από 200 εκατ. views στο Χ.

Στη συνέ­ντευ­ξη στον Κάρλ­σον, που διήρ­κε­σε περισ­σό­τε­ρες από δύο ώρες και θεω­ρή­θη­κε μήνυ­μα προς τις ΗΠΑ και την Ευρώ­πη, ο Πού­τιν δήλω­σε ότι μια ήττα της χώρας του στην Ουκρα­νία είναι “ αδύ­να­τη”, αν και πρό­σθε­σε ότι είναι έτοι­μος για “ διά­λο­γο” με τη Δύση.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο