Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προκλητικοί, θρασείς, τσάμπα μάγκες οι «έλληνες εθνικιστές» της εγκληματικής ΧΑ που «δεν είναι Ναζί», αλλά «ιδεολόγοι-διωκόμενοι» για τις ιδέες τους …

Με αυξη­μέ­να μέτρα ασφα­λεί­ας ξεκί­νη­σε η απο­λο­γία Κασι­διά­ρη (πρ. βου­λευ­τή και εκπρο­σώ­που τύπου της), με την παρου­σία, έπει­τα από και­ρό, ακρο­α­τη­ρί­ου από την πλευ­ρά της αίθου­σας που έχει παρα­χω­ρη­θεί για τους Χρυ­σαυ­γί­τες (ΣΣ -|> -για πρώ­τη φορά μετά τα επει­σό­δια που είχαν σημειω­θεί το Φλε­βά­ρη του 2017).

Γύρω στα 30 άτο­μα ήταν παρό­ντα ενώ έξω από το δικα­στι­κό Μέγα­ρο συγκε­ντρώ­θη­καν μέλη της ΚΕΕΡΦΑ (ΣΣ |> Κίνη­ση Ενω­μέ­νοι Ενά­ντια στο Ρατσι­σμό και τη Φασι­στι­κή Απει­λή) που δια­μαρ­τύ­ρο­νταν για τη δρά­ση της ΧΑ.

Στη μετ’ εμπο­δί­ων δίκη της ναζι-φασι­στι­κής και εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης (ΣΣ -|> δικά­ζο­νται ‑θεω­ρη­τι­κά 69 κατη­γο­ρού­με­νοι, διαρ­κεί ~6 χρό­νια και είναι ακό­μη στην αρχή), δια­πι­στώ­νε­ται πως ‑όλο και περισ­σό­τε­ρο, γίνε­ται προ­σπά­θεια να θολώ­σουν τα νερά, μιλώ­ντας για «σκευω­ρί­ες» εις βάρος τους, για «πολι­τι­κή δίωξη», που «κρα­τεί» από την περί­ο­δο Σαμα­ρά χωρίς όμως ούτε στιγ­μή να απαρ­νη­θούν τις ιδε­ο­λο­γι­κές τους αφε­τη­ρί­ες.

Θυμί­ζου­με:

✔️  Μόλις πριν λίγες μέρες ο Αρβα­νί­της, (ο πρώ­τος από τους 18 πρώ­ην βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυγής που δικά­ζο­νται ως ηγε­τι­κή ομά­δα σε εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση, αφού είπε εισα­γω­γι­κά ότι θεω­ρεί ταπεί­νω­ση να απο­λο­γη­θεί «για τας κατα­σκευα­σθεί­σας κατ’ εμού αιτιά­σεις» και «με όλον τον ειλι­κρι­νή σεβα­σμό στο δικα­στή­ριο σας δεν θα απα­ντή­σω σε ερω­τή­σεις», δήλω­σε «δεν είμαι Ναζί, είμαι Έλλην εθνι­κι­στής»

Και μάλι­στα το πήγε παραπέρα:

✔️  Είπε στο δικα­στή­ριο πως δεν έχει «καμία σχέ­ση με τους Ναζί ‑είναι εξο­βε­λι­στέ­οι αν υπάρ­χουν τέτοιοι» (sic!!) και ότι θεω­ρεί τους Γερ­μα­νούς «κατά­πτυ­στους» τονί­ζο­ντας όμως, πως «ο εθνι­κο­σο­σια­λι­σμός τα πήγε καλά κοι­νω­νι­κά στη Γερ­μα­νία», αλλά «εξε­τρά­πη ιμπε­ρια­λι­στι­κώς». Ανέ­φε­ρε, επί­σης, ότι ποτέ δεν εντά­χθη­κε σε κόμ­μα «πλην της 4ης Αυγού­στου του Κων­στα­ντί­νου Πλεύ­ρη» (ως πρω­το­ε­τής φοιτητής).

✔️  Χαρα­κτή­ρι­σε «εφεύ­ρη­μα» τα περί «ταγ­μά­των εφό­δου» και συμπλή­ρω­σε πως «αν κάποιοι εξε­τρά­πη­σαν (sic!) αυτό είναι κατα­δι­κα­στέ­ον ‑συμπλη­ρώ­νο­ντας «το φρι­κτόν και απάν­θρω­πο έγκλη­μα ενός στυ­γνού δολο­φό­νου εις την Αμφιά­λην θα το ανα­λύ­σω στην αγό­ρευ­σίν μου».
Μάλι­στα, όταν ρωτή­θη­κε πώς εξη­γεί την παρου­σία και άλλων μελών της Χρυ­σής Αυγής δίπλα στον Ρου­πα­κιά, ο πρώ­ην βου­λευ­τής απά­ντη­σε μιλώ­ντας «για την άνο­δο της Χρυ­σής Αυγής εκεί­νη την περί­ο­δο», λέγο­ντας πως η απή­χη­ση του κόμ­μα­τος «είχε θορυ­βή­σει τον Σαμα­ρά­κο» που «έκα­νε τον πολι­τι­κό της Ελλά­δος ο απα­τε­ω­νά­κος αυτός».

✔️  Στη συνέ­χεια άλλοι δύο πρώ­ην βου­λευ­τές της Χρυ­σής Αυγής δήλω­σαν ότι δεν έχουν καμία σχέ­ση με έκνο­μες ενέρ­γειες και ότι εντά­χθη­καν σε ένα νόμι­μο κόμ­μα: ο Πολύ­βιος Ζησι­μό­που­λος (ΣΣ -|> παρα­μέ­νει και σήμε­ρα μέλος της ΚΕ) και ο Παν. Ηλιό­που­λος (ΣΣ -|> κατά δήλω­ση απο­χώ­ρη­σε από τη Χρυ­σή Αυγή μετά τις εκλο­γές), αρνή­θη­καν την κατη­γο­ρία που τους απο­δί­δε­ται δηλώ­νο­ντας ότι δεν γνω­ρί­ζουν απο­λύ­τως τίπο­τε για παρα­δο­χές της δικο­γρα­φί­ας όπως για «τάγ­μα­τα εφό­δου», «στρα­τιω­τι­κές εκπαι­δεύ­σεις», «ρατσι­στι­κό λόγο» και εντο­λές για παρά­νο­μη δρά­ση της οργάνωσης.

✔️   Ο Ηλιό­που­λος ήταν «κατη­γο­ρη­μα­τι­κός» πως δεν υπήρ­χε ούτε μία περί­πτω­ση να ανή­κε σε έναν χώρο που πιστεύ­ει σε «Χίτλερ, Ναζί, δολο­φο­νί­ες», δηλώ­νο­ντας «ξεκά­θα­ρα εθνι­κι­στής». Όπως είπε, «ο Χίτλερ σκό­τω­σε Έλλη­νες και αν ζού­σα το 1940 θα ήμουν στο βου­νό και θα τον πολε­μού­σα». Προ­σέ­θε­σε μάλι­στα ότι ο Κασι­διά­ρης, με τον οποίο μιλού­σε πολύ, δεν του είχε ανα­φέ­ρει ποτέ τίπο­τα για τον Χίτλερ, «ούτε ότι έφτια­χνε καλά μακα­ρό­νια, ούτε τίπο­τα… ποτέ». Η τοπο­θέ­τη­ση του πρώ­ην βου­λευ­τή για τον Χίτλερ, έγι­νε με αφορ­μή ερώ­τη­ση που του έγι­νε για τατουάζ που είχε στο χέρι, το οποίο ήταν στα γερ­μα­νι­κά ο ναζι­στι­κός χαι­ρε­τι­σμός “Sieg Heil (Ζήτω η νίκη). Ο Π. Ηλιό­που­λος είπε πως «μπο­ρεί να θεω­ρη­θεί ναζι­στι­κό αλλά δεν έχω σχέ­ση με τον Χίτλερ».

✔️   Και οι δύο κατη­γο­ρού­με­νοι δήλω­σαν πως ποτέ δεν άκου­σαν να συζη­τεί­ται κάτι περί «εθνι­κο­σο­σια­λι­σμού» ενώ, μετά τη δολο­φο­νία Φύσ­σα είχαν προ­βλη­μα­τι­στεί και προ­σπα­θού­σαν να κατα­λά­βουν τι είχε συμ­βεί … Και οι δύο απέ­κλει­σαν να είχε δοθεί εντο­λή για την επί­θε­ση δηλώ­νο­ντας κατη­γο­ρού­με­νοι για την πρά­ξη ενός ανθρώ­που την οποία και οι δύο κατα­δί­κα­σαν και πως — η ΧΑ, … «είναι παγκο­σμί­ως η πρώ­τη δημο­κρα­τι­κά εκλεγ­μέ­νη εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση».

Ο Ηλιό­που­λος πρό­σθε­σε πως πριν τη δολο­φο­νία είχε ακού­σει για τη «συμπλο­κή με αφι­σο­κολ­λη­τές του ΠΑΜΕ στο Πέρα­μα» και δήλω­σε στο δικα­στή­ριο πως πλέ­ον, μετά τα πρό­σφα­τα γεγο­νό­τα μετα­ξύ ΜΑΤ και μελών του ΚΚΕ κατά την επί­σκε­ψη Πομπέο στην Αθή­να, είναι πεπει­σμέ­νος πως «τα παι­διά δεν έφται­γαν, πρέ­πει να δέχθη­καν επί­θε­σηείδα πρό­σφα­τα πως πλα­κώ­νο­νται οι ΚΚέ­δες. Είναι επαγ­γελ­μα­τί­ες οι άνθρω­ποι».

Ερω­τη­θείς για φρά­σεις από ομι­λί­ες του αρχη­γού του (Μιχα­λο­λιά­κου), τις χαρα­κτή­ρι­σε απλώς «φρα­στι­κές παρε­κτρο­πές».
-|> με πλη­ρο­φο­ρί­ες από ΑΠΕ — ΜΠΕ <|-

Κασιδιάρης

Για «κατα­σκευα­σμέ­νες κατη­γο­ρίες» και «πολι­τι­κές διώ­ξεις» που στό­χο είχαν να ανα­κό­ψουν την ανο­δι­κή πορεία της Χρυ­σής Αυγής, έκα­νε λόγο στη σημε­ρι­νή απο­λο­γία του, ο Ηλί­ας Κασιδιάρης.

✔️   Με δικο­λα­βί­στι­κη άνε­ση, προ­κλη­τι­κό­τη­τα, θρά­σος και μπό­λι­κο αντι­κομ­μου­νι­σμό ήταν «διαν­θι­σμέ­νη» η απο­λο­γία του ηγε­τι­κού στε­λέ­χους της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης. Προ­σπα­θώ­ντας να παρα­πλα­νή­σει με «καθω­σπρέ­πει» δήθεν επι­χει­ρή­μα­τα, επα­να­λάμ­βα­νε σε όλους τους τόνους πως η Χρυ­σή Αυγή δεν έχει καμιά σχέ­ση με την εκδι­κα­ζό­με­νη υπό­θε­ση, για­τί όλα όσα έχουν γίνει και ειπω­θεί είναι συνυ­φα­σμέ­να και ταυ­τι­σμέ­να με την από­λυ­τη νομι­μό­τη­τα! Επα­νέ­λα­βε και τα περί δήθεν κατα­σκευα­σμέ­νων κατη­γο­ριών από πολι­τι­κούς κύκλους σε βάρος του ίδιου και της ΧΑ, ακού­γο­ντας όμως να του επι­ση­μαί­νει η πάρε­δρος ότι υπήρ­χαν εγκλη­μα­τι­κές πρά­ξεις και πριν από την εκλο­γι­κή άνο­δο της Χρυ­σής Αυγής.

«Την ώρα της ανά­κρι­σης υπήρ­ξαν εντο­λέςΆδι­κα διώ­χθη­κα. Άδι­κα φυλα­κι­στή­κα­με…», είπε ο Κασι­διά­ρης, ενώ στο επί­κε­ντρο της απο­λο­γί­ας βρέ­θη­κε και η φερό­με­νη συνο­μι­λία του με τον τότε γενι­κό γραμ­μα­τέα της κυβέρ­νη­σης Τάκη Μπαλ­τά­κο στο γρα­φείο του στη Βου­λή, ο οποί­ος ‑κατά τον Κασι­διά­ρη- του «ομο­λό­γη­σε» ότι οι διώ­ξεις ασκή­θη­καν με μονα­δι­κό στό­χο να μειω­θούν τα ποσο­στά τις Χρυ­σής Αυγής.

✔️   «Έπρε­πε το κόμ­μα να διω­χθεί και να προ­φυ­λα­κι­στεί. Όλα είχαν προ­α­ναγ­γελ­θεί. Είναι το τελευ­ταίο βήμα που δια­θέ­τω για να μιλή­σω. Το τελευ­ταίο βήμα ενός πολί­τη για δώσει αυτά τα στοι­χεία».

Ανα­φε­ρό­με­νος στη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα είπε ότι «το κόμ­μα δεν έχει καμία σχέ­ση με το απο­τρό­παιο αυτό έγκλη­μα που κατα­δι­κά­ζω».
Όσο για το φυσι­κό αυτουρ­γό του εγκλή­μα­τος Γιώρ­γο Ρου­πα­κιά, ο κατη­γο­ρού­με­νος είπε ότι τον είδε για πρώ­τη φορά μετά τη δολο­φο­νία στα δελ­τία ειδή­σε­ων, ενώ αρνή­θη­κε ότι υπήρ­χαν τάγ­μα­τα εφό­δου  και ρητο­ρι­κή μίσους στη ΧΑ.

Σε άλλες ερω­τή­σεις της έδρας ο Κασι­διά­ρης απά­ντη­σε ως εξής:

✔️   Για τον οπλι­σμό: Βεβαί­ως και έχω τα όπλα με άδεια. Ασχο­λού­μαι με την σκο­πο­βο­λή. Έχω μεγά­λη αγά­πη για τα όπλα αλλά αυτό αφο­ρά εμέ­να ως προ­σω­πι­κό­τη­τα. Όλες οι φωτο­γρα­φί­ες που έχουν δημο­σιευ­θεί είναι από αθλη­τι­κή δρα­στη­ριό­τη­τα.

✔️   Για τα ναζι­στι­κά σύμ­βο­λα σε συναυ­λία το 2005: Τα ζητή­μα­τα των χαι­ρε­τι­σμών και των συμ­βο­λι­σμών δεν θα τα ανα­πτύ­ξω σε μια ποι­νι­κή δική. Υπάρ­χει η ελευ­θε­ρία της δια­κί­νη­σης των ιδεών.… Το να δίνει ανα­φο­ρά ένας πολί­της για ζήτη­μα που αφο­ρά τις ιδέ­ες του είναι απα­ρά­δε­κτο. Η ΧΑ είναι λαϊ­κό εθνι­κι­στι­κό κίνη­μα. Δεν θα απο­λο­γη­θώ για τις ιδέ­ες μου.Το δικαί­ω­μα του αυτο­προσ­διο­ρι­σμού δεν μπο­ρεί να στε­ρή­σει κανείς σε κανέ­να Έλλη­να πολί­τη. Με την ψήφο του ο ελλη­νι­κός λαός με τίμησε.

✔️   Για τους μετα­νά­στες: Πρέ­πει να εφαρ­μο­στεί η νομι­μό­τη­τα. Να μην υπάρ­ξουν άβα­τα. Ο Κασι­διά­ρης έδει­ξε και «μετα­μέ­λεια» χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας «ατυ­χές συμ­βάν» την επί­θε­ση με χει­ρο­δι­κία που είχε εξα­πο­λύ­σει ενα­ντί­ον της Λ. Κανέλ­λη στο στού­ντιο του ΑΝΤ1. «Σε κάθε λόγο μου έλε­γα ότι πρέ­πει να τηρού­με την νομι­μό­τη­τα…» ‑οπό­τε έσφαλα (!!).

✔️   Λίγο πριν τις δέκα το πρωί ο κατη­γο­ρού­με­νος κάθι­σε στο εδώ­λιο απ’ όπου ακο­λού­θη­σε τη γνω­στή γραμ­μή περί πολι­τι­κής δίω­ξης. Παρού­σα στην αίθου­σα και η Μάγδα Φύσσα.
Συγκε­κρι­μέ­να, έκα­νε λόγο για κατα­σκευα­σμέ­νη δίω­ξη και υπο­στή­ρι­ξε πως υπήρ­ξε αφό­ρη­τη πίε­ση από την τότε κυβέρ­νη­ση να προ­φυ­λα­κι­στούν τα στε­λέ­χη της ΧΑ. Παράλ­λη­λα, κατα­φέρ­θη­κε κατά των δικα­στι­κών αρχών χαρα­κτη­ρί­ζο­ντας «πρω­το­φα­νές να ασκεί­ται δίω­ξη για ένα όπλο που είχε νόμι­μη άδεια» (περισ­σό­τε­ρα και ανα­λυ­τι­κά παρακάτω)

Την ίδια στιγ­μή, ο πρώ­ην βου­λευ­τής (ΣΣ |> νυν δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στον δήμο Αθη­ναί­ων), ισχυ­ρί­στη­κε πως ο πρώ­ην Πρω­θυ­πουρ­γός Σαμα­ράς έδω­σε εντο­λή για την άσκη­ση δίω­ξης σε βάρος των στε­λε­χών της ΧΑ με απο­τέ­λε­σμα να αντι­δρά­σει το κοινό…

✔️   «Το κόμ­μα δεν έχει σχέ­ση με αυτό το απο­τρό­παιο έγκλη­μα. Το κατα­δι­κά­ζου­με», είπε για τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσσα.

«Τι ακρι­βώς έκα­ναν όσοι ήταν παρό­ντες δεν μπο­ρώ να πω διό­τι δεν έχω γνώ­ση. Ωστό­σο, τόνι­σε, όσους είδα στη φυλα­κή και τους ρώτη­σα, επει­δή από αυτό κατα­στρά­φη­κε η ζωή μου και το κόμ­μα, το αρνούνταν».

Για το Γιώρ­γο Ρου­πα­κιά ανέ­φε­ρε πως «ήταν υπο­στη­ρι­κτής αλλά δεν ήταν μέλος του κόμ­μα­τος ‑είναι η πάσα αλή­θεια. Άκου­σα το όνο­μα του στα δελ­τία ειδή­σε­ων», προ­σθέ­το­ντας «Δεν μπο­ρού­σε το κόμ­μα να ξέρει ποιος πάει στις τοπι­κές και κάνει ομιλίες».

ℹ️  Ο Κασι­διά­ρης δήλω­σε στο δικα­στή­ριο επάγ­γελ­μα «γεω­πό­νος» και πως από το 2009 και μετά συμ­με­τέ­χει ανελ­λι­πώς στις κοι­νο­βου­λευ­τι­κές και εθνι­κές εκλο­γές — «Δεν με εξέ­φρα­ζε άλλο κόμ­μα, συμ­φω­νού­σα σχε­δόν με όλα με Χρυ­σή Αυγή και γι’ αυτό εντά­χθη­κα σε αυτήν»..

Η πρό­ε­δρος του Δικα­στη­ρί­ου Μ. Λεπε­νιώ­τη επί­μο­να τον ρωτού­σε για τα σύμ­βο­λα της οργά­νω­σης με εκεί­νον να απα­ντά «τα ζητή­μα­τα χαι­ρε­τι­σμών και συμ­βο­λι­σμών δεν θα τα ανα­πτύ­ξω σε μια ποι­νι­κή δίκη. Υπάρ­χει η ελευ­θε­ρία της δια­κί­νη­σης των ιδε­ών». Κανέ­να σχό­λιο δεν έκα­νε επί­σης για το τατουάζ με την σβά­στι­κα στο χέρι του.

«Είμα­στε απο­λύ­τως νόμι­μοι και συνε­πείς στη νομι­μό­τη­τα σε όλες μας τις ομι­λί­ες», ισχυ­ρί­στη­κε όταν ρωτή­θη­κε για συγκε­κρι­μέ­νες δημό­σιες τοπο­θε­τή­σεις και δηλώ­σεις του που περι­λαμ­βά­νο­νται στη δικο­γρα­φία, ενώ πρό­σθε­σε πως δεν θα απο­λο­γη­θεί για τις ιδέ­ες του.

«Το να δίνει ανα­φο­ρά ένας πολί­της για ζήτη­μα που αφο­ρά τις ιδέ­ες του είναι απα­ρά­δε­κτο. Δεν θα απο­λο­γη­θώ για τις ιδέ­ες μου».
Παράλ­λη­λα, αρνή­θη­κε ότι ήταν εκπαι­δευ­τής σε στρα­τιω­τι­κά camp, υπο­στη­ρί­ζο­ντας ότι οι μόνες εκπαι­δεύ­σεις που έκα­νε ήταν στο δημό­σιο λόγο για­τί ήταν καλός ομι­λη­τής.

«Έχω μεγά­λη αγά­πη για τα όπλα αλλά αυτό αφο­ρά εμέ­να ως προ­σω­πι­κό­τη­τα…».

Τέλος (απα­ντώ­ντας σε ερώ­τη­ση της εισαγ­γε­λέ­ως), αρνή­θη­κε ότι το κόμ­μα της ΧΑ είχε ρητο­ρι­κή μίσους.

Κασιδιάρης

Τζά­μπα μάγκας απο­δεί­χτη­κε τελι­κά στην απο­λο­γία του ο ναζί Ηλί­ας Κασι­διά­ρης, όχι μόνο κατα­φεύ­γο­ντας σε επι­χει­ρή­μα­τα τύπου «σκευω­ρία Εβραί­ων» για να μην απα­ντή­σει επί της ουσί­ας στα βασι­κά ερω­τή­μα­τα για την εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κή ιδε­ο­λο­γία και την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση της οργά­νω­σης αλλά και για να παρου­σιά­σει τον εαυ­τό του ως θύμα προ­έ­βα­λε ‑όπως είπα­με, τον ισχυ­ρι­σμό ότι η Χρυ­σή Αυγή διώ­κε­ται με πολι­τι­κή από­φα­ση για να ανα­κο­πεί η άνο­δός της κλπ..

✔️   Ο χρυ­σαυ­γί­της, στην έναρ­ξη της απο­λο­γί­ας του, έκα­νε λόγο για κατά­φω­ρη παρα­βί­α­ση του Συντάγ­μα­τος και σωρεία μεθο­δεύ­σε­ων («με εντο­λή Σαμα­ρά»), για να βρε­θούν στην φυλα­κή οι βου­λευ­τές του κόμματος.

Επι­κα­λού­με­νος τις φερό­με­νες συνο­μι­λί­ες με τον τότε γραμ­μα­τέα της κυβέρ­νη­σης, Πανα­γιώ­τη Μπαλ­τά­κο, από­σπα­σμα δηλώ­σε­ων πολι­τι­κών προ­σώ­πων και άλλα έγγρα­φα που είχε σε έναν φάκε­λο, ο ναζί Κασι­διά­ρης είπε πως ήταν (από­φα­ση Σαμα­ρά) κατό­πιν πιέ­σε­ων«από αμε­ρι­κα­νο­ε­βραϊ­κά λόμπυ και την Κομι­σιον», μάλι­στα κατά τον χρυ­σαυ­γί­τη — συντο­νι­στή δολο­φο­νι­κών επι­θέ­σε­ων, «σε βάρος του κόμ­μα­τος εξυ­φάν­θη­κε μία τερά­στια σκευω­ρία, στην οποία είχαν καθο­ρι­στι­κό ρόλο δικα­στι­κοί και εισαγ­γε­λι­κοί λει­τουρ­γοί».

Ο εκπαι­δευ­τής των υπο­λοί­πων ναζί στις πολε­μι­κές τέχνες, αρνή­θη­κε να απα­ντή­σει σε ερω­τή­σεις της προ­έ­δρου για κεί­με­νά του που ανα­φέ­ρο­νται στον Χίτλερ αλλά και για σύμ­βο­λα των Ναζί, δηλώ­νο­ντας πως «οι ιδε­ο­λο­γί­ες είναι ποι­νι­κά αδιά­φο­ρες». Σύμ­φω­να με τον ίδιο, «ο πολι­τι­κός, ο δημό­σιος, ακό­μη και ο ιδιω­τι­κός μας λόγος, είναι απο­λύ­τως στο πλαί­σιο της νομι­μό­τη­τας. Κάθε δήλω­σή μας τελεί υπό το πλαί­σιο της από­λυ­της νομι­μό­τη­τας». Ωστό­σο, δήλω­σε πως κατα­δι­κά­ζει «κάθε έγκλη­μα πολέ­μου και κάθε έγκλη­μα γενικότερα».

✔️    Όπως ανέ­φε­ρε μάλι­στα υπήρ­χε έκδο­ση τοπι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής με εξώ­φυλ­λο τον… Τσε Γκε­βά­ρα.

Τα στρα­τιω­τι­κά «γυμνά­σια» και η… «ιδε­ο­λο­γία»

Κλη­θείς να απα­ντή­σει σχε­τι­κά με τη δήλω­ση που είχε κάνει ότι «η Βου­λή θα γίνει Άγιος Παντε­λε­ή­μο­νας», έκα­νε λόγο για «ρητο­ρι­κό σχή­μα». «Θα μπο­ρού­σα να πω Κολω­νά­κι, αλλά ανα­φέρ­θη­κα στον Άγιο Παντε­λε­ή­μο­να ως λαϊ­κή περιο­χή που έπαι­ζε τότε στις ειδή­σεις και όλοι συζη­τού­σαν γι’ αυτήν», πρόσθεσε.

✔️   «Θα προ­βώ μόνο στην εξής δήλω­ση: ιδε­ο­λο­γία μας είναι ο εθνι­κι­σμός» είπε ακο­λού­θως και συμπλή­ρω­σε πως η δήλω­ση αυτή γίνε­ται «επει­δή έχει δημο­σιό­τη­τα η δίκη, όχι όσον αφο­ρά το ερώ­τη­μα της έδρας».

Δεν απά­ντη­σε ούτε για τη φωτο­γρα­φία με τη σημαία της Βέρ­μαχτ την οποία είχε χαρα­κτη­ρί­σει «φωτο­μο­ντάζ».

«Τα ζητή­μα­τα των χαι­ρε­τι­σμών και των συμ­βό­λων που έχω ανα­πτύ­ξει στην αρθρο­γρα­φία μου δεν θα τα θίξω στην απο­λο­γία μου για­τί ακό­μα και το βού­λευ­μα του Ντο­γιά­κου ρητά ανα­φέ­ρει ότι η ιδε­ο­λο­γία και τα σύμ­βο­λα, άρα ο Στά­λιν, ο Χίτλερ, τα σφυ­ρο­δρέ­πα­να, η σβά­στι­κα, δεν αφο­ρούν την ποι­νι­κή δίω­ξη. Υπάρ­χει η ελευ­θε­ρία δια­κί­νη­σης ιδε­ών, εγώ δεν μπο­ρώ να κάνω κανέ­να σχό­λιο σε αυτά από τη στιγ­μή που εντάσ­σο­νται στο πλαί­σιο της νομι­μό­τη­τας», είπε.

Σχε­τι­κά με το πογκρόμ του 2011, είπε πως «έγι­νε μια μαζι­κή πορεία, στην οποία συμ­με­τεί­χα και με κάλε­σαν οι κάτοι­κοι να απευ­θύ­νω χαι­ρε­τι­σμό επει­δή ήμουν στο δημο­τι­κό συμ­βού­λιο». Έκα­νε μάλι­στα λόγο για «αυθόρ­μη­τη κατά­στα­ση ύστε­ρα από κάλε­σμα κατοί­κων». Ισχυ­ρί­στη­κε ότι «δεν έγι­ναν βίαια επει­σό­δια στα οποία έχουν λάβει μέρος άτο­μα από ΧΑ.» και ότι εκεί­νος πλη­ρο­φο­ρή­θη­κε μετά τα επεισόδια.

Η εκπαί­δευ­ση στε­λε­χών: Ειδι­κά για τις φωτο­γρα­φί­ες με τα «γυμνά­σια» απά­ντη­σε: «Κάνω σκο­πο­βο­λή στα επί­ση­μα σκο­πευ­τή­ρια της Σκο­πευ­τι­κής Ομο­σπον­δί­ας Ελλά­δος. Όλες οι φωτο­γρα­φί­ες μου αφο­ρούν αυτή τη δρα­στη­ριό­τη­τα, της αθλη­τι­κής σκο­πο­βο­λής, σε νόμι­μους χώρους υπό την επο­πτεία της αστυ­νο­μί­ας». Χαρα­κτή­ρι­σε, δε, «τερα­το­λο­γί­ες» ότι πήγαι­νε και εκπαί­δευε άλλους στο ΚΕΒΟΠ.

✔️    Για τη φρά­ση του στη Χερ­σό­νη­σο Κρή­της σε αστυ­νο­μι­κό ότι «μέχρι το βρά­δυ θα έχεις νεκρούς» είπε πως «για να κρι­θεί ο λόγος πρέ­πει να λάβου­με υπό­ψη το πολι­τι­κό περι­βάλ­λον που υπήρ­χε τότε. Δια­κό­σιοι αναρ­χι­κοί με ρόπα­λα, κρά­νη, καλυμ­μέ­να χαρα­κτη­ρι­στι­κά προ­σώ­που, έκα­ναν επι­θέ­σεις, έσπα­σαν και όχη­μα του Λιμε­νι­κού. Λέγο­ντας “θα έχεις νεκρούς” εννο­ού­σα ότι υπάρ­χει ο κίν­δυ­νος να συμ­βεί αν συνε­χι­στούν αυτά, το απέ­δι­δα στην κατά­στα­ση που επικρατούσε».

✔️    Για τη φρά­ση «το σηκώ­νου­με το χέρι ενί­ο­τε» σε ομι­λία του στον Αλμυ­ρό Βόλου, ο κατη­γο­ρού­με­νος υπο­στή­ρι­ξε ότι «ο επί­λο­γος κάθε τέτοιας δήλω­σης ήταν ότι δεν θα κάνου­με τίπο­τα εκτός νομι­μό­τη­τας». Κατά τον χρυ­σαυ­γί­τη πρώ­ην βου­λευ­τή, «έχει περι­κο­πεί η φρά­ση, η οποία ειπώ­θη­κε με αφορ­μή το ατυ­χές συμ­βάν με την Κανέλ­λη στον ΑΝΤ1».

✔️    Σχε­τι­κά με την ενδυ­μα­σία χρυ­σαυ­γι­τών, είπε ότι ο καθέ­νας ήταν ελεύ­θε­ρος να φορά­ει ό,τι ήθε­λε και μάλι­στα είπε να προ­σκο­μί­σει φωτο­γρα­φία του Πανα­γιώ­τα­ρου με… μαγιό, ενώ για την εκδή­λω­ση στον Μελι­γα­λά, όπου χρυ­σαυ­γί­τες ήταν σε στρα­τιω­τι­κή παρά­τα­ξη, σημεί­ω­σε: «Επει­δή ήμα­σταν σε ένα χώρο με 2.000 νεκρούς, είχα τη φαει­νή ιδέα να πω “πάμε με βημα­τι­σμό και όποιος θέλει ακο­λου­θεί”. Οι συγκε­ντρω­μέ­νοι δεν μπό­ρε­σαν καν να βρού­νε το βήμα, ήταν παντε­λώς ασύνταχτοι».

Όταν ρωτή­θη­κε για τα επει­σό­δια που σημειώ­θη­καν την ίδια μέρα στον ίδιο χώρο, ο Κασι­διά­ρης ρώτη­σε την πρό­ε­δρο «Σε τι ανα­φέ­ρε­στε λέγο­ντας φασα­ρί­ες στον Μελι­γα­λά;» και συνέ­χι­σε λέγο­ντας ότι το μόνο που υπήρ­ξε ήταν μια έντο­νη λεκτι­κή αντι­πα­ρά­θε­ση με τον δήμαρ­χο του Μελιγαλά.

✔️   Με στρε­ψο­δι­κί­ες υπο­στή­ρι­ξε ότι η φρά­ση «οι καλές δου­λειές γίνο­νται νύχτα», που είχε πει στη Σκά­λα Λακω­νί­ας, ανα­φε­ρό­ταν σε συγκε­κρι­μέ­νη αστυ­νο­μι­κή επι­χεί­ρη­ση, η οποία έπρε­πε να γίνε­ται βρά­δυ και όχι να πηγαί­νουν μες στη μέρα για να πιά­σουν τους εμπό­ρους ναρκωτικών.

◾ Πρό­ε­δρος: Από το ακρο­α­τή­ριο κάποιος μπο­ρεί να το εκλά­βει δια­φο­ρε­τι­κά, όχι μετα­φο­ρι­κά, πχ. τη φρά­ση σας «οι καλές δου­λειές γίνο­νται νύχτα».
◾ Κασι­διά­ρης: Για νύχτα μπο­ρεί να το εκλά­βει κάποιος όπως θέλει ανά­λο­γα με τον σεξουα­λι­κό του προσανατολισμό.
Όταν ρωτή­θη­κε για την ανα­φο­ρά του στην «αρχαία κρυ­πτεία», σε ομι­λία του στις Θερ­μο­πύ­λες είπε ότι «χρη­σι­μο­ποιώ αυτούς τους συμ­βο­λι­σμούς για να δεί­ξω ότι ο αγώ­νας που κάνει η Χ.Α. ται­ριά­ζει με τον αγώ­να των Λακε­δαι­μο­νί­ων».
◾ Αρνή­θη­κε ότι ήξε­ρε τον Ρουπακιά
Όσον αφο­ρά τον δολο­φό­νο του Παύ­λου Φύσ­σα, Γιώρ­γο Ρου­πα­κιά, ο Κασι­διά­ρης αρνή­θη­κε ότι τον γνώ­ρι­ζε και υπο­στή­ρι­ξε ότι για πρώ­τη φορά τον είδε στα δελ­τία ειδή­σε­ων, ημέ­ρες μετά τη δολο­φο­νία.
◾ Πρό­ε­δρος: Ο Ρου­πα­κιάς, που ήταν μέλος της τοπι­κής Νίκαιας, είναι και σε έγγρα­φο λογί­στριας που λέει ότι Πατέ­λης και Ρου­πα­κιάς ήταν υπεύ­θυ­νοι στην τοπι­κή Νίκαιας.
◾ Κασι­διά­ρης: Δεν το γνω­ρί­ζω αυτό το έγγρα­φο. Επα­να­λαμ­βά­νω κατη­γο­ρη­μα­τι­κά ότι δεν ξέρω τον Ρου­πα­κιά, αυτή είναι η πάσα αλή­θεια. Το όνο­μά του μπο­ρεί να υπήρ­χε στο γρα­φείο κάποιας λογί­στριας, δεν αντιλέγω.
◾ Πρό­ε­δρος: Τον Πατέ­λη τον γνωρίζατε;
◾ Κασι­διά­ρης: Ναι, όπως γνώ­ρι­ζα όλους τους υπεύ­θυ­νους των τοπι­κών οργα­νώ­σε­ων. Είχα το τηλέ­φω­νό του, είχα­με επικοινωνία.
◾ Πρό­ε­δρος: Ξέρε­τε αν εκεί­νο το βρά­δυ οποιοσ­δή­πο­τε από τα στε­λέ­χη της Μεσο­γεί­ων επι­κοι­νώ­νη­σε με τον Πατέλη;
ειδή­σε­ων
& συνε­χή­ςΚα­σι­διά­ρης: Δεν έχω εικό­να για τέτοιες συνο­μι­λί­ες, επα­να­λαμ­βά­νω ότι το κόμ­μα δεν έχει καμία σχέ­ση με αυτό το απο­τρό­παιο έγκλημα.

Μαγκιές και αποποίηση ευθυνών

◾ Δεν ευθύ­νε­ται το κόμ­μα για όποια εγκλη­μα­τι­κή πρά­ξη μέλους, οπα­δού ή βου­λευ­τή δήλω­σε  στο κλεί­σι­μο της απο­λο­γί­ας του, κάνο­ντας ουσια­στι­κά λόγο για μεμο­νω­μέ­νες ενέρ­γειες προ­σώ­πων για τις οποί­ες δεν έχει ευθύ­νη το κόμμα.

Όπως ανέ­φε­ρε, «το κόμ­μα δεν έχει καμία σχέ­ση με τα αδι­κή­μα­τα που ανα­φέ­ρο­νται στη δικο­γρα­φία. Η Δικαιο­σύ­νη μπο­ρεί να απο­κα­λύ­ψει ότι μέλος, οπα­δός, υπο­στη­ρι­κτής, βου­λευ­τής μπο­ρεί να έπρα­ξε κάτι. Το κόμ­μα δεν ευθύ­νε­ται για κάποια εγκλη­μα­τι­κή πράξη».

Προς επίρ­ρω­ση μάλι­στα του ισχυ­ρι­σμού του ο κατη­γο­ρού­με­νος ανέ­φε­ρε ότι ούτε το ΠΑΣΟΚ “χρε­ώ­θη­κε” τις πρά­ξεις του Άκη Τσο­χα­τζό­που­λου, ούτε η ΝΔ την δολο­φο­νία Τεμπο­νέ­ρα .

Κατά τον ναζί πρώ­ην βου­λευ­τή «επι­μέ­ρους εγκλή­μα­τα υπάρ­χουν, ωστό­σο είπα ότι υπήρ­χε συγκε­κρι­μέ­νη εντο­λή για να διω­χθούν όλοι οι βου­λευ­τές, ολό­κλη­ρο το κόμ­μα της Χρυ­σής Αυγής… Δεν μπο­ρεί να στο­χο­ποιεί­ται ένα κόμ­μα επει­δή έχει δια­φο­ρε­τι­κή άπο­ψη από την κρατούσα».

Ο κατη­γο­ρού­με­νος αρνή­θη­κε να απα­ντή­σει σε ερω­τή­σεις του ανα­πλη­ρω­τή εισαγ­γε­λέα, Γρη­γό­ρη Κων­στα­ντέ­λου, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως δεν στο­χεύ­ει στην απο­κά­λυ­ψη της αλή­θειας. «Έχει από­λυ­τη και σφαι­ρι­κή γνώ­ση όλων των παρά­νο­μων ενερ­γειών του εισαγ­γε­λέα Ντο­γιά­κου και δεν στο­χεύ­ει στην απο­κά­λυ­ψη της αλή­θειας αλλά στη συγκά­λυ­ψη του εγκλή­μα­τος» ανέ­φε­ρε. Απα­ντώ­ντας σε ερω­τή­σεις της Έδρας ο πρώ­ην βου­λευ­τής χαρα­κτή­ρι­σε “στη­μέ­νους” τους προ­στα­τευό­με­νους μάρ­τυ­ρες απα­ξιώ­νο­ντας τα κίνη­τρα τους.

Η εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής απορρέει από τον ίδιο το ναζιστικό χαρακτήρα της και τη συνοδεύει από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, επιβεβαιώνοντας αυτό που έχει αποδειχθεί και ιστορικά, ότι δηλαδή ο ναζισμός είναι από τη φύση του εγκληματικός και συνοδεύεται από ανάλογη δράση.

Περισ­σό­τε­ρα -|>  ιστο­ρι­κό ροή ειδή­σε­ων ◾
& συνε­χής ανα­λυ­τι­κή ενη­μέ­ρω­ση για τη δίκη
της Ναζι­στι­κής Εγκλη­μα­τι­κής Οργά­νω­σης Χρυ­σής Αυγής

🔻🔻Ατέχνως click🔻🔻

902 click

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο