Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Προστίθενται νέες κατηγορίες στα βραβεία Όσκαρ

Για τα Όσκαρ, έχου­με μιλή­σεις αρκε­τές φορές, με την απο­κα­λού­με­νη Ακα­δη­μία να ανα­ζη­τά κι άλλη πελα­τεία σε έναν παρηκ­μα­σμέ­νο θεσμό (βλ το περ­σι­νό χαστού­κι που έγι­νε παγκό­σμιο θέμα!!!) και στο “κόκ­κι­νο χαλί”, όπου δια­ση­μό­τη­τες παρε­λαύ­νουν, εκθέ­το­ντας τα “κάλ­λη” τους σε κοι­νή θέα.
Για την ιστο­ρία από πέρ­σι καταρ­γή­θη­κε το κόκ­κι­νο χρώ­μα έπει­τα από 62 χρό­νια και έγι­νε “σαμπα­νι­ζέ”.

Οι σχε­τι­κές ειδή­σεις πασά­ρο­νται με ανα­λύ­σεις επί ανα­λύ­σε­ων, προ­βο­λές και ερμη­νεί­ες όλα πασπα­λι­σμέ­να με μπό­λι­κη «κορε­κτί­λα»… και άλλα σύγ­χρο­να ευφυο­λο­γή­μα­τα και επα­να­προσ­διο­ρι­σμούς _εντυπωσιοθήρες (αυτοί), θηράματα_θύματα (η λαϊ­κή οικογένεια)…

Τα πολ­λά παρα­τρά­γου­δα θάβο­νται, όπως πχ. όταν το 2018 υπουρ­γός Πολι­τι­σμού του Ισρα­ήλ Μίρι Ρεγκέβ ανά­σα­νε με ανα­κού­φι­ση καθώς η χώρα της δεν θα ήταν μετα­ξύ των υπο­ψη­φί­ων για το Όσκαρ καλύ­τε­ρης ξενό­γλωσ­σης ται­νί­ας – αν και παρα­δέ­χτη­κε ότι η ίδια δεν είχε δει την επίμαχη.

Το έργο Foxtrot του βρα­βευ­μέ­νου δημιουρ­γού Σαμου­έλ Μαόζ αφη­γεί­ται την ιστο­ρία μιας ομά­δας Ισραη­λι­νών στρα­τιω­τών σε ένα σταθ­μό ελέγ­χου, οι οποί­οι ανοί­γουν πυρ ενα­ντί­ον Αρά­βων περα­στι­κών όταν “εκλαμ­βά­νουν” για όπλο ένα κου­τά­κι ανα­ψυ­κτι­κού. Στη συνέ­χεια προ­σπα­θούν να συγκα­λύ­ψουν την πρά­ξη τους (όλη τη ται­νία στο επό­με­νο βίντεο _για να πάρου­με μια ιδέα)

Η είδη­ση για νέες κατη­γο­ρί­ες στα Όσκαρ ένα μήνα πριν την 96η απο­νο­μή η Αμε­ρι­κα­νι­κή Ακα­δη­μία Κινη­μα­το­γρά­φου δρο­μο­λο­γεί ήδη αλλα­γές για το μέλ­λον που προ­φα­νώς θα που­λά­νε παρα­πά­νω: από το 2026 θα απο­νέ­με­ται Όσκαρ καλύ­τε­ρου κάστινγκ (δλδ. της καλύ­τε­ρης δια­νο­μής ηθο­ποιών μιας παρα­γω­γής) _κάτι που (σύμ­φω­να με τα ΜΜΕ) “εκπλη­ρώ­νει δια­κα­ής πόθος των μελών της Ακα­δη­μί­ας που διεκ­δι­κού­σαν εδώ και χρό­νια τη θέσπι­σή της». Σημειω­τέ­ον, η τελευ­ταία φορά που εισή­χθη νέο Όσκαρ ήταν το 2001 (ται­νί­ες κινου­μέ­νων σχε­δί­ων). Κάπως έτσι ανοί­γει ο δρό­μος για την εισα­γω­γή και άλλων κατη­γο­ριών, όπως εκεί­νη των καλύ­τε­ρων κασκα­ντέρ κλπ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο