Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρωτοφανής χαλαζόπτωση στη Δράμα ‑Χρειάστηκαν εκσκαπτικά για να απομακρύνουν το χαλάζι από τους δρόμους — Έφτασε τα 30–40εκ.

Πρω­το­φα­νής χαλα­ζό­πτω­ση έπλη­ξε, χθες το βρά­δυ, την πόλη της Δρά­μας, με απο­τέ­λε­σμα να προ­κλη­θούν εκτε­τα­μέ­να προ­βλή­μα­τα σε πολ­λές γει­το­νιές. Ήταν τόσος ο όγκος της χαλα­ζό­πτω­σης, που σε ορι­σμέ­νους δρό­μους σχη­μα­τί­στη­κε ένα πυκνό στρώ­μα που έφτα­σε μέχρι και τα 30–40 εκα­το­στά, ενώ χρειά­στη­καν εκσκα­πτι­κά μηχα­νή­μα­τα προ­κει­μέ­νου να το απο­μα­κρύ­νουν και να ανοί­ξουν οι δρόμοι.

Η έντο­νη χαλα­ζό­πτω­ση, που διήρ­κε­σε πάνω από μισή ώρα, καθώς και η ισχυ­ρή βρο­χό­πτω­ση που ακο­λού­θη­σε είχε ως απο­τέ­λε­σμα να προ­κλη­θούν κατα­στρο­φές σε αρκε­τούς δρό­μους της Δρά­μας, να πλημ­μυ­ρί­σουν πολ­λά υπό­γεια και ισό­γεια κατα­στη­μά­των και κατοι­κιών, ενώ υπήρ­ξαν και πολ­λές πτώ­σεις δέντρων σε διά­φο­ρα σημεία. Τα συνερ­γεία της ΔΕΥΑ και της τεχνι­κής υπη­ρε­σί­ας δού­λευαν καθ’ όλη τη διάρ­κεια της νύχτας προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πί­σουν τα ακραία και­ρι­κά φαι­νό­με­να, που έπλη­ξαν την πόλη της Δράμας.

Ο δήμαρ­χος της Δρά­μας Χρι­στό­δου­λος Μαμ­σά­κος, μιλώ­ντας στον ραδιο­φω­νι­κό σταθ­μό του Αθη­ναϊ­κού- Μακε­δο­νι­κού Πρα­κτο­ρεί­ου Ειδή­σε­ων «Πρα­κτο­ρείο 104,9 FM» έκα­νε λόγο για πρω­το­φα­νή και­ρι­κά φαι­νό­με­να. «Άνοι­ξαν οι ουρα­νοί και απο­ρού­σα­με και οι ίδιοι, αν αυτό που βλέ­πα­με ήταν αλή­θεια ή δεν ήταν χιό­νι. Τόσο χαλά­ζι, τόσα χρό­νια δεν έχου­με ξανα­δεί», ανέ­φε­ρε χαρα­κτη­ρι­στι­κά ο κ. Μαμ­σά­κος και πρό­σθε­σε: «Μετά τη μιά­μι­ση τα ξημε­ρώ­μα­τα “χτύ­πη­σε” το φαι­νό­με­νο αλλά δεν μπο­ρού­σα­με να πιστέ­ψου­με αυτό που βλέ­που­με. Πάρα πολύ χαλά­ζι μαζί με πολ­λή βρο­χή. Μέσα σε μία ώρα γέμι­σαν όλοι οι δρό­μοι και συγ­χρό­νως και το χαλά­ζι, σε αυτό το διά­στη­μα, κατέ­στρε­ψε τα πάντα».

drama2 drama3

banner skliros aprilis banner aggoules aginota banner
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο