Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρόταση νόμου για τον Κασιδιάρη

Πρό­τα­ση νόμου για τον απο­κλει­σμό του κατα­δι­κα­σμέ­νου ναζί Κασι­διά­ρη από τις τοπι­κές εκλο­γές κατέ­θε­σε στη Βου­λή το ΠΑΣΟΚ.

Θυμί­ζου­με ότι το φασι­στοει­δές έχει ανα­κοι­νώ­σει την υπο­ψη­φιό­τη­τά του για δήμαρ­χος Αθη­ναί­ων. Σύμ­φω­να με την πρό­τα­ση του ΠΑΣΟΚ, προ­βλέ­πε­ται απο­κλει­σμός συν­δυα­σμού των δημο­τι­κών και περι­φε­ρεια­κών εκλο­γών του οποί­ου ο υπο­ψή­φιος δήμαρ­χος ή περι­φε­ρειάρ­χης, ή ο πραγ­μα­τι­κός επι­κε­φα­λής, έχει κατα­δι­κα­στεί σε οποιον­δή­πο­τε βαθ­μό σε κάθειρ­ξη για συγκε­κρι­μέ­να αδι­κή­μα­τα του Ποι­νι­κού Κώδι­κα που επι­φέ­ρουν ποι­νή ισό­βιας κάθειρξης.

Η κυβέρ­νη­ση αντι­τί­θε­ται. Ενδει­κτι­κά, ο κυβερ­νη­τι­κός εκπρό­σω­πος Π. Μαρι­νά­κης μίλη­σε για «κίνη­ση εντυ­πω­σια­σμού» από πλευ­ράς του ΠΑΣΟΚ, παρα­πέ­μπο­ντας σε διά­τα­ξη που είναι ήδη σε ισχύ για τους αιρε­τούς στην Τοπι­κή Διοί­κη­ση. Πρό­σθε­σε δε ότι την προη­γού­με­νη τετρα­ε­τία, μετά την κατα­δί­κη Κασι­διά­ρη, «ετέ­θη σε αργία και δεν συνέ­χι­σε να ασκεί τα καθή­κο­ντά του ως δημο­τι­κός σύμ­βου­λος στο Δημο­τι­κό Συμ­βού­λιο Αθηναίων».

Από το ΠΑΣΟΚ αντι­τεί­νουν ότι το επι­χεί­ρη­μα της αργί­ας δεν καλύ­πτει τη δια­δι­κα­σία τού να κατέ­βει κανείς στις εκλο­γές, να σχη­μα­τί­σει συν­δυα­σμό και ο συν­δυα­σμός αυτός να έχει και άλλα μέλη εκτός αυτού που θα τεθεί σε αργία.

Στο μετα­ξύ, αντί­στοι­χη πρό­τα­ση προ­α­ναγ­γέλ­λει ότι θα κατα­θέ­σει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με «πατρόν» την πρό­τα­ση που είχε κατα­θέ­σει πριν τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές, η οποία — όπως και η πρό­τα­ση της κυβέρ­νη­σης — άνοι­γε επι­κίν­δυ­νους δρόμους.

Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο