Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου θα ηγηθεί του ναζιστικού μορφώματος Κασιδιάρη;

Η πλη­ρο­φο­ρία δημο­σιεύ­θη­κε στις 29 Μάη στην εφη­με­ρί­δα «Πελο­πόν­νη­σος». Σε άρθρο με τίτλο «Καλα­βρυ­τι­νός ο αρχη­γός… του Κασι­διά­ρη!» ανα­φέ­ρε­ται ότι ο πρώ­ην αντιει­σαγ­γε­λέ­ας του Αρεί­ου Πάγου, Ανα­στά­σιος Κανελ­λό­που­λος, θα ηγη­θεί ως «μπρο­στι­νός» του ναζι­στι­κού κόμ­μα­τος του Κασι­διά­ρη «Έλλη­νες» στις προ­σε­χείς εκλο­γές της 21ης Μάη.

Όπως σημειώ­νει το άρθρο, αυτό θα συμ­βεί εάν φυσι­κά ο Άρειος Πάγος επι­τρέ­ψει τελι­κά την συμ­με­το­χή του φασι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος στην εκλο­γι­κή δια­δι­κα­σία. Σε μια τέτοια περί­πτω­ση, ο πρώ­ην αντιει­σαγ­γε­λέ­ας θα παί­ξει τον ρόλο του «προ­έ­δρου», αντί του κατα­δι­κα­σμέ­νου εγκλη­μα­τία-ναζί Ηλ. Κασι­διά­ρη που θα ηγεί­ται… ατύπως.

Ο κατα­γό­με­νος από την Αχαϊα Αν. Κανελ­λό­που­λος ίδρυ­σε πέρυ­σι το «ΕΑΝ», έναν ακρο­δε­ξιό-εθνι­κι­στι­κό πολι­τι­κό φορέα με «χρυ­σαυ­γί­ζου­σες» θέσεις και ρητο­ρι­κή, έχο­ντας ως κεντρι­κό σύν­θη­μα… «Η χώρα δεν χρειά­ζε­ται Πρω­θυ­πουρ­γό, χρειά­ζε­ται Εισαγγελέα»!

Σύμ­φω­να με το δημο­σί­ευ­μα της εφη­με­ρί­δας «το τελευ­ταίο δίμη­νο πύκνω­σαν οι δια­βου­λεύ­σεις με το κόμ­μα «Κασι­διά­ρη» και έχει ήδη επέλ­θει συμ­φω­νία προ­κει­μέ­νου ο κ. Κανελ­λό­που­λος ν’ ανα­λά­βει την ηγε­σία των «Ελλή­νων». Οι ίδιες ασφα­λείς πλη­ρο­φο­ρί­ες της «Π» ανα­φέ­ρουν ότι η επί­ση­μη ανα­κοί­νω­ση θα γίνει τη μέρα που πρό­κει­ται να δια­λυ­θεί η Βου­λή, πιθα­νό­τα­τα τη Μεγά­λη Τρί­τη 11 Απριλίου».

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο