Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πυλαία: Η Ένωση Γονέων απαιτεί την άμεση ακύρωση της «εκδρομής» του 3ου Δημοτικού Σχολείου στο ΝΑΤΟ

«Τα παι­διά μας δεν έχουν καμιά σχέ­ση με φονιά­δες και μηχα­νές πολέ­μου» τονί­ζει η Ένω­ση Γονέ­ων του Δήμου Πυλαί­ας — Χορ­τιά­τη σε ανα­κοί­νω­σή της με την οποία κατα­δι­κά­ζει κατη­γο­ρη­μα­τι­κά την απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση της Διεύ­θυν­σης του 3ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου Πυλαί­ας να διορ­γα­νώ­σει «εκπαι­δευ­τι­κή» εκδρο­μή στο ΝΑΤΟι­κό στρα­τη­γείο στη Νάπο­λη της Ιταλίας.

«Η Ένω­ση Γονέ­ων Πυλαί­ας — Χορ­τιά­τη κατα­δι­κά­ζει κατη­γο­ρη­μα­τι­κά την απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση της Διεύ­θυν­σης του 3ου Δημο­τι­κού Σχο­λεί­ου Πυλαί­ας να διορ­γα­νώ­σει “εκπαι­δευ­τι­κή” εκδρο­μή του σχο­λεί­ου στην έδρα του ΝΑΤΟ στη Νάπο­λη  της Ιτα­λί­ας. Πρό­κει­ται για ενέρ­γεια που προ­κα­λεί το κοι­νό αντι­πο­λε­μι­κό, δημο­κρα­τι­κό αίσθη­μα των γονιών και του λαού της περιο­χής μας όταν μάλι­στα συνο­δεύ­ε­ται από ανι­στό­ρη­τες και βάναυ­σα προ­κλη­τι­κές ανα­φο­ρές στο ΝΑΤΟ ως “διε­θνή οργα­νι­σμό για την ασφά­λεια και την ειρή­νη στον κόσμο” που κάνουν ανε­ρυ­θρί­α­στα το μαύρο-άσπρο.

Θα τους προ­τεί­να­με να ρωτή­σουν τα ξερι­ζω­μέ­να απ’ τη χώρα τους προ­σφυ­γό­που­λα για την άπο­ψή τους για το ΝΑΤΟ και πόσο αυτό προ­ώ­θη­σε την “ασφά­λεια και την ειρή­νη” στη Συρία και σε μια σει­ρά χώρες ακό­μα, αλλά μάλ­λον είναι χαμέ­νος κόπος…

Είναι γεγο­νός ότι το ΝΑΤΟ πραγ­μα­το­ποιεί, ήδη από το 2017, μια Εκστρα­τεία Δημό­σιας Επι­κοι­νω­νί­ας, το “WeAreNATO”, που έχει στο επί­κε­ντρο της τους νέους, με προ­φα­νή στό­χο να εξω­ραϊ­στεί το ΝΑΤΟ στις συνει­δή­σεις των παι­διών (και μάλι­στα από τις τρυ­φε­ρές ηλι­κί­ες του Δημο­τι­κού, όπου δεν υπάρ­χει η παρα­μι­κρή σχε­τι­κή εμπει­ρία), να ντύ­σουν στα παι­δι­κά μάτια τη δολο­φο­νι­κή  μηχα­νή με αθώο, ακό­μα και “φιλει­ρη­νι­κό”(!) περι­τύ­λιγ­μα  ώστε να “κερ­δί­σουν” τη νέα γενιά και να μην την έχουν εμπό­διο αλλά σύμ­μα­χό τους στα εγκλη­μα­τι­κά τους σχέ­δια κατά των λαών.

Να απο­κρυ­φτεί ο ρόλος του ΝΑΤΟ ως μηχα­νή πολέ­μου, στη διά­λυ­ση κρα­τών και στην επα­να­χά­ρα­ξη συνό­ρων (π.χ. Γιου­γκο­σλα­βία), στην έξαρ­ση των εθνι­κι­σμών, στο γκρι­ζά­ρι­σμα ζωνών στο Αιγαίο, σε τελι­κή ανά­λυ­ση στο θάνα­το παι­διών συνο­μή­λι­κων με τα δικά μας που τα προ­σκα­λούν να τα “εκπαι­δεύ­σουν”.

Ως Ένω­ση Γονέ­ων του Δήμου μας απαι­τού­με την άμε­ση ακύ­ρω­ση της “εκπαι­δευ­τι­κής” επί­σκε­ψης στο ΝΑΤΟ. Τα παι­διά μας δεν έχουν καμιά σχέ­ση με φονιά­δες και μηχα­νές πολέμου».

EDYETH PYLAIA NATO

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο