Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι κατέστρεψε τέσσερα ταχύπλοα με Ουκρανούς καταδρομείς στη Μαύρη Θάλασσα

Η Μόσχα έκα­νε γνω­στό πως κατά τη διάρ­κεια της νύχτας οι ένο­πλες δυνά­μεις της κατέ­στρε­ψαν στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα τέσ­σε­ρα ταχύ­πλοα στα οποία επέ­βαι­ναν ομά­δες κατα­δρο­μέ­ων της Ουκρανίας.

Τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες, «στο βορειο­δυ­τι­κό τμή­μα της Μαύ­ρης Θάλασ­σας (…) αερο­σκά­φη της αερο­πο­ρί­ας ναυ­τι­κού του στό­λου της Μαύ­ρης Θάλασ­σας κατέ­στρε­ψαν τέσ­σε­ρα ταχύ­πλοα ‘Willard Sea Force’ αμε­ρι­κα­νι­κής κατα­σκευ­ής (που μετέ­φε­ραν) απο­βα­τι­κές ομά­δες των ένο­πλων δυνά­με­ων της Ουκρα­νί­ας κινού­με­να προς την κατεύ­θυν­ση» του ακρω­τη­ρί­ου Ταρ­χάν­χουτ, στο δυτι­κό τμή­μα της χερ­σο­νή­σου της Κρι­μαί­ας, ανέ­φε­ρε το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας μέσω Telegram.

Νωρί­τε­ρα σήμε­ρα, η ίδια πηγή ανέ­φε­ρε πως καταρ­ρί­φθη­καν τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες ουκρα­νι­κά drones στον ενα­έ­ριο χώρο της χερ­σο­νή­σου της Κρι­μαί­ας και της ρωσι­κής περι­φέ­ρειας Κουρσκ, που γει­το­νεύ­ει με την Ουκρα­νία στα δυτικά.

Την περα­σμέ­νη Τετάρ­τη, το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας ανέ­φε­ρε πως κατα­στρά­φη­καν τέσ­σε­ρα ταχύ­πλοα του ουκρα­νι­κού στρα­τού τα οποία μετέ­φε­ραν συνο­λι­κά 50 μέλη των ειδι­κών δυνά­με­ων, χωρίς να δώσει περισ­σό­τε­ρες λεπτομέρειες.

Την 24η Αυγού­στου, η Ουκρα­νία ανα­κοί­νω­νε πως διε­ξή­γα­γε σπά­νια επι­τυ­χή επι­χεί­ρη­ση κατα­δρο­μέ­ων στη χερ­σό­νη­σο της Κρι­μαί­ας, που σύμ­φω­να με το Κίε­βο σκό­τω­σαν ρώσους στρα­τιω­τι­κούς, ύψω­σαν την ουκρα­νι­κή σημαία και απο­χώ­ρη­σαν χωρίς απώ­λειες, επι­χεί­ρη­ση κυρί­ως συμ­βο­λι­κής σημα­σί­ας στη χερ­σό­νη­σο που η Μόσχα θεω­ρεί απα­ρα­βί­α­στη, την ημέ­ρα της ουκρα­νι­κής ανεξαρτησίας.

Την 22η Αυγού­στου, η Ρωσία ανα­κοί­νω­νε πως «κατα­στρά­φη­κε» ταχύ­πλοο που μετέ­φε­ρε μέλη των ειδι­κών δυνά­με­ων της Ουκρα­νί­ας κοντά στο Φιδο­νή­σι, καθώς και πλοίο «ανα­γνώ­ρι­σης» σε περιο­χή όπου βρί­σκο­νται «ρωσι­κές εγκα­τα­στά­σεις παρα­γω­γής φυσι­κού αερί­ου» στη Μαύ­ρη Θάλασσα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο