Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Πώς θα κινούνται Μετρό, Ηλεκτρικός, Λεφορεία, Τρόλεϊ και Τραμ

Τα νέα δεδο­μέ­να στα Μέσα Μαζι­κής Μετα­φο­ράς ανα­κοί­νω­σε χτες ο υφ. Μετα­φο­ρών κ. Γιάν­νης Κεφα­λο­γιάν­νη­ςΠώς θα κινού­νται Μετρό, Ηλε­κτρι­κός, Λεφο­ρεία, Τρό­λεϊ και Τραμ.

Σύμ­φω­να με τους νέους κανόνες:

–  Υπο­χρε­ω­τι­κή χρή­ση προ­στα­τευ­τι­κής μάσκας από τους εργα­ζό­με­νους και το επι­βα­τι­κό κοι­νό. Ο έλεγ­χος της εφαρ­μο­γής του μέτρου θα γίνε­ται από τους ελεγ­κτι­κούς μηχα­νι­σμούς που είναι επι­φορ­τι­σμέ­νοι με αυτό το καθή­κον. Το ύψος των προ­στί­μων για όσους δεν χρη­σι­μο­ποιούν μάσκα ανα­μέ­νε­ται θα κινη­θεί στα ίδια επί­πε­δα με αυτά της άσκο­πης μετα­κί­νη­σης που ισχύ­ει έως τις 4 Μαΐ­ου, δηλα­δή στα 150 ευρώ.

– Υιο­θέ­τη­ση μέτρων ελεγ­χό­με­νης εισό­δου στους σταθ­μούς, ώστε να επι­τευ­χθεί, κατά το δυνα­τόν, η ανα­γκαία φυσι­κή απόσταση.

– Αύξη­ση της συχνό­τη­τας των δρο­μο­λο­γί­ων στο μέγι­στο δυνα­τό βαθ­μό από την πρώ­τη κιό­λας μέρα εφαρ­μο­γής του πλαι­σί­ου στα­δια­κής άρσης των περιορισμών.

Συγκε­κρι­μέ­να, τα δρο­μο­λό­για στις αστι­κές συγκοι­νω­νί­ες της Αθή­νας δια­μορ­φώ­νο­νται ως εξής:

– Στο Μετρό και τον Ηλε­κτρι­κό σήμε­ρα η συχνό­τη­τα των συρ­μών είναι στα 7,5 λεπτά κατά τις ώρες αιχ­μής και σχε­διά­ζου­με να κατέ­βει στα 6 λεπτά.

Να σημειω­θεί πως η πύκνω­ση στο μέτρο του δυνα­τού των οχη­μά­των κατά τις ώρες αιχ­μής, θα συνο­δεύ­ε­ται από ταυ­τό­χρο­νη μεί­ω­ση των συχνο­τή­των διέ­λευ­σης στα ενδιά­με­σα δια­στή­μα­τα. Ειδι­κό­τε­ρα, από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεση­μέ­ρι και από τις 6 το από­γευ­μα έως τα μεσάνυχτα.

– Στο Τραμ από τα 11 λεπτά στό­χος είναι να φθά­σου­με στα 8 λεπτά στις ώρες αιχμής.

– Στα λεω­φο­ρεία και τα τρό­λεϊ από 550 οχή­μα­τα που κυκλο­φο­ρούν σήμε­ρα θα ανέλ­θου­με το επό­με­νο διά­στη­μα στα 1.000.

Οι συχνό­τη­τες αυτές θα βελ­τιω­θούν σε δεύ­τε­ρο στά­διο, σε συνάρ­τη­ση με την περαι­τέ­ρω άρση των περιορισμών.

Προ­κει­μέ­νου τα παρα­πά­νω μέτρα να τύχουν άμε­σης εφαρ­μο­γής, το Υπουρ­γείο Υπο­δο­μών και Μετα­φο­ρών προ­χω­ρά σε συνερ­γα­σία με τα συναρ­μό­δια υπουργεία:

– Στη δυνα­τό­τη­τα εξαί­ρε­σης του δικαιώ­μα­τος άδειας ειδι­κού σκο­πού στο προ­σω­πι­κό των συγκοινωνιών.

– Στην ανα­στο­λή των δια­δι­κα­σιών της κινη­τι­κό­τη­τας των εργα­ζο­μέ­νων από τους Οργα­νι­σμούς των Μέσων Μαζι­κής Μετα­φο­ράς σε άλλον φορέα.

– Δια­φο­ρο­ποί­η­ση της ώρας προ­σέ­λευ­σης των εργα­ζό­με­νων στη Δημό­σια Διοί­κη­ση και κατα­νο­μή της σε τρεις ζώνες: (07.00, 08.00 και 09.00 π.μ.)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο