Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρίχνει τους τόνους ο Κυρ. Μητσοτάκης για τα γλυπτά του Παρθενώνα

Σε μια προ­σπά­θεια να χαμη­λώ­σει τους τόνους μετά τη ματαί­ω­ση της συνά­ντη­σής του με τον Βρε­τα­νό πρω­θυ­πουρ­γό Ρίσι Σού­νακ, ο Κυρ. Μητσο­τά­κης παρα­χώ­ρη­σε συνέ­ντευ­ξη στο «Bloomberg» για να πει ότι «άφη­σα πίσω μου αυτό το συμ­βάν». Άλλω­στε, παρά τις κορό­νες μετά την απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση του Βρε­τα­νού πρω­θυ­πουρ­γού, η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση παζα­ρεύ­ει μια συμ­φω­νία δανει­σμού των γλυπτών.

Ο Έλλη­νας πρω­θυ­πουρ­γός είπε πως δεν έχει μιλή­σει με τον Ρ. Σού­νακ μετά το περι­στα­τι­κό και πως σε κάθε περί­πτω­ση δεν θέλει να δώσει υπερ­βο­λι­κά μεγά­λη σημα­σία σε αυτό που συνέ­βη, προ­βάλ­λο­ντας στον αντί­πο­δα τις επι­διώ­ξεις του μεγά­λου κεφα­λαί­ου σε επεν­δύ­σεις και γεω­στρα­τη­γι­κή αναβάθμιση.

Γι’ αυτό άλλω­στε τόνι­σε πως οι σχέ­σεις της Ελλά­δας και του Ηνω­μέ­νου Βασι­λεί­ου «έχουν μια μακρά παρά­δο­ση» και ανα­φέρ­θη­κε στην ανά­κτη­ση της επεν­δυ­τι­κής βαθ­μί­δας, η οποία «βοή­θη­σε τη δυνα­τό­τη­τα δανει­σμού της Ελλά­δας με χαμη­λό­τε­ρα επι­τό­κια», ενώ ανα­φέρ­θη­κε στην ελλη­νι­κή οικο­νο­μία λέγο­ντας ότι «είναι ιδιαί­τε­ρα ανθε­κτι­κή κατα­γρά­φο­ντας αύξη­ση στην ανά­πτυ­ξή της».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι κατά την παρου­σία του στο Λον­δί­νο ο Κ. Μητσο­τά­κης είχε συνα­ντή­σεις με εκπρο­σώ­πους επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων, «δια­φη­μί­ζο­ντας» τα αντι­λαϊ­κά επι­τεύγ­μα­τα της κυβέρ­νη­σής του, «προ­σκα­λώ­ντας» τους να επεν­δύ­σουν στην Ελλά­δα. Άλλω­στε ο Κ. Μητσο­τά­κης δεσμεύ­τη­κε ουσια­στι­κά μιλώ­ντας στο «Bloomberg» ότι «η Ελλά­δα θα κατα­φέ­ρει να πετύ­χει τους δημο­σιο­νο­μι­κούς της στό­χους». Ειδι­κό­τε­ρα, ανα­φε­ρό­με­νος στην «πρά­σι­νη μετά­βα­ση» ο πρω­θυ­πουρ­γός είπε ότι «σκο­πός μας είναι να αυξή­σου­με τις ΑΠΕ».

Πηγή: 902.gr

ΙΔΕΕΣ και «ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ» που άλλα­ξαν το ποδό­σφαι­ρο – Γιάν­νης Γεωργάκης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο