Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ριζοσπάστης: Ο Παλαιστινιακός λαός αξίζει την αλληλεγγύη και τη στήριξη κάθε ανθρώπου που απεχθάνεται το άδικο _ ΚΚΕ–ΚΝΕ ‑Κινητοποιήσεις & πολύμορφες δράσεις

  • Αύριο η μεγά­λη κινη­το­ποί­η­ση συν­δι­κά­των και φορέ­ων της Αττι­κής στην Ελευ­σί­να, στις 7.30 μ.μ., στην πλα­τεία Ευμολ­πι­δών, για να μη γίνει το αερο­δρό­μιο πολε­μι­κό ορμη­τή­ριο των ΝΑΤΟι­κών στη Μέση Ανα­το­λή — Να κλεί­σουν τώρα όλες οι ξένες βάσεις, να γυρί­σουν οι φρε­γά­τες από την Ανατ. Μεσό­γειο Μία μέρα μετά τον βομ­βαρ­δι­σμό σχο­λεί­ου από τους Ισραη­λι­νούς στη Γάζα, που μετρά­ει ήδη 5.000 νεκρούς, ο Ελλη­νας πρω­θυ­πουρ­γός επι­σκέ­φτη­κε το Ισρα­ήλ, για να επι­βε­βαιώ­σει το «δικαί­ω­μά του στην αυτο­ά­μυ­να», αλλά …«χωρίς μεγά­λο ανθρω­πι­στι­κό κόστος»! ΚΚΕ: Ανι­στό­ρη­τη και εξορ­γι­στι­κή η δήλω­ση. Αλή­θεια, πόσα παι­διά πρέ­πει να σκο­τω­θούν για να θεω­ρη­θεί «μεγά­λο» το «ανθρω­πι­στι­κό κόστος»;
  • Με το δάχτυ­λο στη σκαν­δά­λη Λίβα­νος και Ιράν ενό­ψει της χερ­σαί­ας εισβο­λής στη Γάζα. Προει­δο­ποι­ή­σεις και από άλλες χώρες, με απει­λές απα­ντούν το Ισρα­ήλ και οι Αμε­ρι­κα­νο­ΝΑ­ΤΟι­κοί σύμ­μα­χοί του
  • Τερά­στιες δια­δη­λώ­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης σε όλο τον κόσμο για τον λαό της Παλαιστίνης

Δια­μη­νύ­ο­ντας «ούτε σκέ­ψη να δοθεί η Ελευ­σί­να για ορμη­τή­ριο πολέ­μου των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ!», σωμα­τεία και φορείς από όλη την Αττι­κή καλούν σε συγκέ­ντρω­ση αύριο, Τετάρ­τη 25 Οκτώ­βρη, στις 7.30 μ.μ., στην Ελευ­σί­να, στην πλα­τεία Ευμολ­πι­δών (απέ­να­ντι από τα «Goody’s»).

Με αυτόν τον τρό­πο δίνουν αγω­νι­στι­κή απά­ντη­ση στην περαι­τέ­ρω εμπλο­κή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ, στην ενερ­γό­τε­ρη συμ­με­το­χή στο μακε­λειό των λαών της Μέσης Ανα­το­λής και ιδιαί­τε­ρα του Παλαι­στι­νια­κού από το κρά­τος — δολο­φό­νο του Ισραήλ.

Απαι­τούν να μην υπάρ­ξει η παρα­μι­κρή αξιο­ποί­η­ση της στρα­τιω­τι­κής βάσης της Ελευ­σί­νας από ΗΠΑ — ΝΑΤΟ, όπως κάνει η κυβέρ­νη­ση, παρα­χω­ρώ­ντας την 112 Πτέ­ρυ­γα Μάχης για να μετα­σταθ­μεύ­σουν οι Αμε­ρι­κα­νοί δεκά­δες αερο­σκά­φη τους, υπο­στη­ρι­κτι­κά μετα­γω­γι­κά, ιπτά­με­να τάν­κερ κ.ά.

Στη συγκέ­ντρω­ση με ανα­κοί­νω­σή του καλεί το ΠΑΜΕ, τονί­ζο­ντας πως «πρό­κει­ται για μια επι­κίν­δυ­νη κλι­μά­κω­ση, που από τη μια μεριά θέλει να κατα­στή­σει συνέ­νο­χο τον ελλη­νι­κό λαό στο μακε­λειό του Παλαι­στι­νια­κού λαού και από την άλλη μετα­τρέ­πει και την Ελευ­σί­να σε πιθα­νό στό­χο αντι­ποί­νων με όλους τους κιν­δύ­νους που αυτό ελλο­χεύ­ει».
Υπο­γραμ­μί­ζει ακό­μη πως «η κυβέρ­νη­ση με τη συμ­φω­νία των ΣΥΡΙΖΑ — ΠΑΣΟΚ κλι­μα­κώ­νει την εμπλο­κή της χώρας μας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ — ΕΕ στη Νοτιο­α­να­το­λι­κή Μεσό­γειο και στη στή­ρι­ξη του κρά­τους — δολο­φό­νου του Ισραήλ».
Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργα­ζό­με­νους και τον λαό «να μην απο­δε­χθούν τη μετα­τρο­πή της χώρας μας από άκρη σε άκρη σε ένα απέ­ρα­ντο ορμη­τή­ριο των μακε­λά­ρη­δων, που δεν διστά­ζουν να προ­χω­ρή­σουν σε φρι­κτές σφα­γές για να ελεγ­χθούν οι μπίζ­νες και τα κέρ­δη των πετρε­λαιά­δων και άλλων μεγά­λων συμ­φε­ρό­ντων που κρί­νο­νται στην πολύ­πα­θη περιο­χή της Μέσης Ανατολής».

Καλεί επί­σης τους εργα­ζό­με­νους της Αττι­κής να συμ­με­τά­σχουν μαζι­κά στη συγκέ­ντρω­ση απαιτώντας:

  • Καμία σκέ­ψη για αξιο­ποί­η­ση της στρα­τιω­τι­κής βάσης της Ελευ­σί­νας από ΗΠΑ — ΝΑΤΟ.
  • Να γυρί­σει πίσω η φρε­γά­τα «Ψαρά». Να παύ­σει κάθε διευ­κό­λυν­ση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.
  • Να στα­μα­τή­σει κάθε οικο­νο­μι­κή — πολι­τι­κή — στρα­τιω­τι­κή συνερ­γα­σία με το κρά­τος — δολο­φό­νο του Ισραήλ.

Τέλος, καλεί τους εργα­ζό­με­νους σε όλη τη χώρα να «συνε­χί­σουν τις εκδη­λώ­σεις αλλη­λεγ­γύ­ης για τον Παλαι­στι­νια­κό λαό που βρί­σκε­ται μπρο­στά σε ενδε­χό­με­νη γενο­κτο­νία».

Σε μαζι­κή συμ­με­το­χή στη συγκέ­ντρω­ση στην Ελευ­σί­να καλεί και η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη. Η ΕΕΔΥΕ καταγ­γέλ­λει και κατα­δι­κά­ζει την παρά­δο­ση της 112 Πτέ­ρυ­γας Μάχης στην Ελευ­σί­να για τη μετα­στάθ­μευ­ση πολε­μι­κών αερο­σκα­φών των ΗΠΑ, τονί­ζο­ντας πως οι εξε­λί­ξεις δεν απο­τε­λούν κεραυ­νό εν αιθρία, αλλά από­το­κο της κατά­πτυ­στης Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής Συμ­φω­νί­ας για τις Βάσεις, για την οποία έθε­σε τα θεμέ­λια ο ΣΥΡΙΖΑ, ολο­κλή­ρω­σε η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ και βρί­σκει στή­ρι­ξη και από τα υπό­λοι­πα κόμ­μα­τα του ευρωατλαντισμού.

  • Στη συγκέ­ντρω­ση καλεί επί­σης η Ομο­σπον­δία των Βιο­τε­χνι­κών Σωμα­τεί­ων Αττικής.

«Η πατρί­δα μας δεν μπο­ρεί να είναι ναύ­σταθ­μος ή αερο­πο­ρι­κή βάση πολε­μι­κών δολο­φο­νι­κών σχε­δί­ων, ούτε στό­χος αντι­ποί­νων. Οι ματω­μέ­νες μπίζ­νες οικο­νο­μι­κών συμ­φε­ρό­ντων και οι αντα­γω­νι­σμοί τους για το μοί­ρα­σμα της πίτας δεν έχουν καμία σχέ­ση με τα συμ­φέ­ρο­ντα και τις ανά­γκες του λαού», σημειώ­νουν καλώ­ντας στη συγκέ­ντρω­ση δεκά­δες συν­δι­κά­τα και φορείς.

Πιο συγκε­κρι­μέ­να, το κάλε­σμα υπέ­γρα­φαν έως χτες: Σωμα­τείο Ιδιω­τι­κών Υπαλ­λή­λων — Εμπο­ρο­ϋ­παλ­λή­λων Δυτι­κής Αττι­κής, Συν­δι­κά­το Εργα­το­ϋ­παλ­λή­λων Μετάλ­λου ν. Αττι­κής και Ναυ­πη­γο­ε­πι­σκευα­στι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ελλά­δος, Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων «Θριά­σιου» Νοσο­κο­μεί­ου, Συν­δι­κά­το Χημι­κής Βιο­μη­χα­νί­ας Ν. Αττι­κής, Συν­δι­κά­το Γάλα­κτος — Τρο­φί­μων — Ποτών ν. Αττι­κής και Νήσων, Κλα­δι­κό Σωμα­τείο Εργα­ζο­μέ­νων στην Ενέρ­γεια Νομών Αττι­κής — Βοιω­τί­ας — Εύβοιας — Κοριν­θί­ας, Σύλ­λο­γος Εργα­ζο­μέ­νων δήμων Ελευ­σί­νας — Ασπρο­πύρ­γου — Μάν­δρας — Ειδυλ­λί­ας, Συν­δι­κά­το Εργα­ζο­μέ­νων Φαρ­μά­κου — Καλ­λυ­ντι­κού και Συνα­φών Επαγ­γελ­μά­των Αττι­κής, Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθή­νας (παράρ­τη­μα Αχαρ­νών — Φυλής), Επι­τρο­πή Ειρή­νης Ελευ­σί­νας, Ενω­ση ΕΒΕ Ελευ­σί­νας — Μάν­δρας, Ενω­ση ΕΒΕ Ασπρο­πύρ­γου, Ενω­ση ΕΒΕ Ανω Λιο­σί­ων — Ζεφυ­ρί­ου, Σωμα­τείο συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Ελευ­σί­νας, Σωμα­τείο συντα­ξιού­χων ΙΚΑ Φυλής, Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Ελευ­σί­νας, Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Ανω Λιο­σί­ων, Σύλ­λο­γος Γυναι­κών Ζεφυ­ρί­ου, Εθνι­κό Συμ­βού­λιο κατά των ναρ­κω­τι­κών (παράρ­τη­μα Αχαρ­νών — Φυλής).

Στην κινη­το­ποί­η­ση καλούν επί­σης τα ναυ­τερ­γα­τι­κά σωμα­τεία ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ-ΝΑΤ. Κάλε­σμα συμ­με­το­χής απευ­θύ­νουν ακό­μα ο Σύλ­λο­γος Εργα­ζο­μέ­νων στην Ιδιω­τι­κή Εκπαί­δευ­ση Ν. Αττι­κής «Ο Βύρων», η Α’ ΕΛΜΕ Δυτι­κής Αττι­κής, η Ενω­ση Γονέ­ων Ελευ­σί­νας, η Τοπι­κή Διοι­κού­σα Επι­τρο­πή του Παραρ­τή­μα­τος Δυτι­κής Αττι­κής του Συλ­λό­γου Υπαλ­λή­λων Περι­φέ­ρειας Αττι­κής (ΣΥΠΑ).

Λεω­φο­ρεία για την αυρια­νή συγκέντρωση

Επί­σκε­ψη — ντρο­πή Μητσο­τά­κη σε Νετανιάχου
Στή­ρι­ξη στο κρά­τος — δολο­φό­νο και τον αρχι­μα­κε­λά­ρη του Παλαι­στι­νια­κού λαού
Ηθε­λε και Αμπάς για το ξεκάρ­φω­μα ο ΣΥΡΙΖΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Συμ­φω­νία με την Τουρ­κία σε βάρος των κατατρεγμένων

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Πρό­κλη­ση και συνε­νο­χή στο έγκλη­μα συνι­στά η επί­σκε­ψη Μητσο­τά­κη στο Ισραήλ

ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΑΙΣΧΟΣ
Δίνουν και την Ελευ­σί­να για δολο­φο­νι­κό ορμη­τή­ριο των ΑμερικανοΝΑΤΟικών!

Ορμη­τή­ριο και στό­χος η Θεσσαλονίκη
Αμε­ρι­κα­νι­κά ελι­κό­πτε­ρα στο λιμά­νι, στε­λέ­χη στη Μαύ­ρη Θάλασ­σα και… Αντι­τρο­μο­κρα­τι­κή στα στρατόπεδα

Σεση­μα­σμέ­νοι…

Κατε­χο­μέ­νη Παλαι­στί­νη – Ισραήλ
Ξεπέ­ρα­σαν τους 5.000 οι νεκροί Παλαι­στί­νιοι από τους ισραη­λι­νούς βομ­βαρ­δι­σμούς στη Γάζα _Πάνω από 2.000 τα σκο­τω­μέ­να παι­διά για το …«δικαί­ω­μα αυτο­ά­μυ­νας» του κατο­χι­κού κράτους

ΗΠΑ-ΕΕ–ΝΑΤΟ
Πλή­ρης στή­ρι­ξη στο κρά­τος — δολο­φό­νο και υπο­κρι­τι­κό «ενδια­φέ­ρον» για τους αμάχους

ΙΣΡΑΗΛ – ΛΙΒΑΝΟΣ
Πολ­λα­πλα­σιά­ζο­νται οι αιμα­τη­ρές εχθρο­πρα­ξί­ες στα σύνο­ρα _Ανεβαίνει μέρα με τη μέρα η επι­κίν­δυ­νη έντα­ση στα σύνο­ρα του Ισρα­ήλ με τον Λίβα­νο. Πάνω από 19.200 Λιβα­νέ­ζοι άμα­χοι που ζουν στα σύνο­ρα με το Ισρα­ήλ έχουν εγκα­τα­λεί­ψει τα σπί­τια τους. Νέα ισραη­λι­νή επί­θε­ση σε Δαμα­σκό και Χαλέ­πι _Αντιπυραυλικές ενι­σχύ­σεις στέλ­νουν οι ΗΠΑ

Ο Παλαιστινιακός λαός αξίζει την αλληλεγγύη
και τη στήριξη κάθε ανθρώπου που απεχθάνεται το άδικο

Εκδη­λώ­σεις της ΟΠ Αττι­κής της ΚΝΕ για το Παλαι­στι­νια­κό — Στη Νέα Ιωνία μίλη­σε ο Θοδω­ρής Κωτσα­ντής, Γραμ­μα­τέ­ας του ΚΣ της ΚΝΕ



Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο