Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Βυθίστηκε το καταδρομικό Moskva

Το κατα­δρο­μι­κό Moskva, η ναυαρ­χί­δα του ρωσι­κού στό­λου της Μαύ­ρης Θάλασ­σας, βυθί­στη­κε σήμε­ρα, όπως ανα­κοί­νω­σε το υπουρ­γείο Άμυ­νας της Ρωσίας.

«Κατά τη ρυμούλ­κη­ση του κατα­δρο­μι­κού Moskva στο λιμά­νι, το πλοίο έχα­σε τη στα­θε­ρό­τη­τά του εξαι­τί­ας των ζημιών που υπέ­στη στο κύτος από την έκρη­ξη πυρο­μα­χι­κών. Σε συν­θή­κες θαλασ­σο­τα­ρα­χής, το πλοίο βυθί­στη­κε», ανα­φέ­ρει η ανα­κοί­νω­ση του ρωσι­κού υπουρ­γεί­ου Άμυ­νας, που μετέ­δω­σε το Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδή­σε­ων (AFP) επι­κα­λού­με­νο το TASS.

Νωρί­τε­ρα σήμε­ρα, το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυ­νας είχε ανα­κοι­νώ­σει ότι το σοβιε­τι­κής κατα­σκευ­ής κατα­δρο­μι­κό είχε υπο­στεί σοβα­ρές ζημιές από πυρ­κα­γιά, η οποία — σύμ­φω­να με το Κίε­βο — ήταν απο­τέ­λε­σμα ουκρα­νι­κής πυραυ­λι­κής επίθεσης.

Η Μόσχα ανέ­φε­ρε ότι το πλή­ρω­μα του πολε­μι­κού πλοί­ου απο­μα­κρύν­θη­κε και ελή­φθη­σαν μέτρα για τη ρυμούλ­κη­ση του κατα­δρο­μι­κού σε λιμά­νι. Το πλή­ρω­μά του απο­τε­λού­νταν από 680 άνδρες, σύμ­φω­να με το ρωσι­κό υπουρ­γείο Άμυνας.

Η νότια στρα­τιω­τι­κή διοί­κη­ση του στρα­τού της Ουκρα­νί­ας είχε ανα­κοι­νώ­σει από την πλευ­ρά της ότι έπλη­ξε το ρωσι­κό κατα­δρο­μι­κό Moskva με πυραύ­λους Neptune, προ­κα­λώ­ντας του μεγά­λες υλι­κές ζημιές.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο