Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Πολλοί νεκροί στο περιστατικό με τους πυροβολισμούς σε συναυλιακό χώρο κοντά στη Μόσχα

Του­λά­χι­στον 40 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν στο περι­στα­τι­κό με τους πυρο­βο­λι­σμούς σε συναυ­λια­κό χώρο κοντά στη Μόσχα, ενώ οι τραυ­μα­τί­ες ξεπερ­νούν τους 100.

Το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων TASS μετέ­δω­σε ότι στο σημείο σημειώ­θη­κε έκρη­ξη και ξέσπα­σε πυρ­κα­γιά, ενώ το Reuters μετέ­δω­σε πως αρκε­τή ώρα μετά ακού­στη­κε και δεύ­τε­ρη έκρη­ξη στο δημαρχείο.

Περισ­σό­τε­ρα από 70 ασθε­νο­φό­ρα έχουν σπεύ­σει στο σημείο, δήλω­σε ο τοπι­κός κυβερνήτης.

Βίντεο που κυκλο­φό­ρη­σαν στα social media δεί­χνουν ότι οι ένο­πλοι ήταν του­λά­χι­στον τέσ­σε­ρις και άνοι­ξαν πυρ με αυτό­μα­τα του­φέ­κια σε σημείο όπου υπήρ­χαν εκα­το­ντά­δες άνθρωποι.

Το ρωσι­κό υπουρ­γείο Εξω­τε­ρι­κών χαρα­κτή­ρι­σε το συμ­βάν ως «αιμα­τη­ρή τρο­μο­κρα­τι­κή επί­θε­ση». Ο δήμαρ­χος της Μόσχας, σε δήλω­σή του, κάνει λόγο για «τερά­στια τραγωδία».

Πλη­ρο­φο­ρί­ες ανα­φέ­ρουν ότι, μολο­νό­τι σημα­ντι­κός αριθ­μός ανθρώ­πων εκκέ­νω­σε το κτί­ριο, περί­που 100 άτο­μα ενδέ­χε­ται να παρα­μέ­νουν στο δημαρ­χείο. Ένα μέρος εκτι­μά­ται ότι κατέ­φυ­γε στο υπό­γειο, ενώ το κτί­ριο έχει τυλι­χθεί στις φλό­γες. Στο κτί­ριο επρό­κει­το να δώσει συναυ­λία το συγκρό­τη­μα Πικνίκ. Οι μου­σι­κοί βρί­σκο­νταν στο καμα­ρί­νι τους όταν άρχι­σαν οι πυροβολισμοί.

Οι ρωσι­κές αρχές δήλω­σαν ότι έχουν ενι­σχύ­σει τα μέτρα ασφα­λεί­ας στα αερο­δρό­μια και τους σιδη­ρο­δρο­μι­κούς σταθ­μούς της Μόσχας.

Ο δήμαρ­χος της Μόσχας ακύ­ρω­σε όλες τις αθλη­τι­κές, πολι­τι­στι­κές και άλλες δημό­σιες εκδη­λώ­σεις στην πόλη αυτό το Σαββατοκύριακο.

Ο δαί­μων του τυπο­γρα­φεί­ου, του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο