Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρωσία: Συνελήφθη ο Αλεξέι Ναβάλνι

Ο Αλε­ξέι Ναβάλ­νι συνε­λή­φθη από την αστυ­νο­μία κατά την άφι­ξή του στο αερο­δρό­μιο Σερε­μέ­τιε­βο της Μόσχας, την ώρα που επρό­κει­το να περά­σει από τον έλεγ­χο δια­βα­τη­ρί­ων. Οι ρωσι­κές σωφρο­νι­στι­κές αρχές (FSIN) επι­βε­βαί­ω­σαν την σύλ­λη­ψή του.

Σε ανα­κοί­νω­σή του το FSIN διευ­κρι­νί­ζει ότι ο Αλε­ξέι Ναβάλ­νι περι­λαμ­βά­νε­ται σε λίστα κατα­ζη­του­μέ­νων από τις 29 Δεκεμ­βρί­ου 2020 για παρα­βί­α­ση των όρων ανα­στο­λής ποι­νής φυλά­κι­σης, η οποία είχε επι­βλη­θεί το 2014.

«Ο Αλε­ξέι συνε­λή­φθη χωρίς να εξη­γη­θεί ο λόγος της σύλ­λη­ψής του…Δεν μου επέ­τρε­ψαν να τον πλη­σιά­σω» όταν πέρα­σε τα σύνο­ρα, δήλω­σε στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο η δικη­γό­ρος του Ολγκα Μιχαΐλοβα.

Οι ρωσι­κές σωφρο­νι­στι­κές υπη­ρε­σί­ες είχαν απει­λή­σει από την Πέμ­πτη ότι θα συλ­λη­φθεί εάν πατού­σε το πόδι του στην Ρωσία. Του προ­σά­πτουν ότι δεν παρου­σια­ζό­ταν στις αρχές δύο φορές τον μήνα, όπως επι­βάλ­λουν οι όροι ποι­νής φυλά­κι­σης πέντε ετών με ανα­στο­λή στην οποία είχε κατα­δι­κα­σθεί το 2014.

Πολ­λοί υπο­στη­ρι­κτές του Ναβάλ­νι συνε­λή­φθη­σαν επί­σης σήμε­ρα στην Μόσχα.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο