Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ρόδος: Ανεξέλεγκτη παραμένει η πυρκαγιά στο νησί

Ανε­ξέ­λεγ­κτη για πέμ­πτη μέρα παρα­μέ­νει η πυρ­κα­γιά στο νησί της Ρόδου παρά τις προ­σπά­θειες των πυρο­σβε­στι­κών δυνά­με­ων και των εθελοντών.

Η κατά­στα­ση θεω­ρεί­ται ιδιαί­τε­ρα σοβα­ρή λόγω και των ανέ­μων που πνέ­ουν στην περιο­χή οι οποί­οι δυσχε­ραί­νουν το έργο της πυρόσβεσης.

Το βασι­κό μέτω­πο βρί­σκε­ται στην περιο­χή Λαέρ­μων και Λάρδου.

Για προ­λη­πτι­κούς λόγους νωρίς το μεση­με­ρι απο­φα­σί­στη­κε η εκκέ­νω­ση των χωριών Λάρ­δου και Πυλώ­νας και πριν από λίγο η εκκέ­νω­ση της κοι­νό­τη­τας Ασκλη­πιειού και της περιο­χής Κιο­τά­ρι από το υπουρ­γείο Κλι­μα­τι­κής Κρί­σης και Πολι­τι­κής Προστασίας.

Σχε­τι­κό μήνυ­μα έφτα­σε στα κινη­τά των κατοί­κων από το 112 και τους κατευ­θύ­νει προς την περιο­χή Γεννάδι.

Σημειώ­νε­ται, ότι στην περιο­χή Κιο­τά­ρι υπάρ­χουν και ξενο­δο­χεια­κές μονά­δες. Ήδη δύο ξενο­δο­χεια­κές μονά­δες της περιο­χής, για προ­λη­πτι­κούς λόγους εκκε­νώ­θη­καν και οι πελά­τες τους μετα­φέρ­θη­καν με του­ρι­στι­κά λεω­φο­ρεία σε ασφα­λείς περιοχές.

Οι κάτοι­κοι των χωριών που εκκε­νώ­θη­καν συγκε­ντρώ­νο­νται σε δύο σημεία στο σχο­λι­κό συγκρό­τη­μα Αρχαγ­γέ­λου (2ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο Αρχαγ­γέ­λου, Γυμνά­σιο και Λύκειο) και στο Κλει­στό Γυμνα­στή­ριο Καλλιθέας.

Αξιο­ση­μεί­ω­το είναι ότι μεγά­λο μέρος του νησιού είναι χωρίς ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα στο πλαί­σιο προ­γραμ­μα­τι­σμέ­νων δια­κο­πών ρεύ­μα­τος αφού για λόγους προ­στα­σί­ας έχει τεθεί εκτός λει­τουρ­γί­ας το εργο­στά­σιο της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο.

Η μάχη για την κατά­σβε­ση της πυρ­κα­γιάς δίνε­ται και με ρίψεις νερού από πυρο­σβε­στι­κά αερο­πλά­να και από αρκε­τές ομά­δες πυρο­σβε­στών και εθε­λο­ντών που επι­χει­ρούν σε όλο το μέτωπο.

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο