Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σαλαμίνα: Μεγάλη κινητοποίηση ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο — Να μη λύσει κάβους η φρεγάτα «Ύδρα»

Καμία εμπλο­κή της Ελλά­δας στους σχε­δια­σμούς των ΗΠΑ — ΕΕ! Να μη λύσει κάβους η φρε­γά­τα «Ύδρα»! Κανέ­νας στρα­τιω­τι­κός έξω από τα ελλη­νι­κά σύνο­ρα απαί­τη­σαν με τη μεγά­λη τους κινη­το­ποί­η­ση στη Σαλα­μί­να, εργα­τι­κά Σωμα­τεία και μαζι­κοί φορείς του Πει­ραιά, η Ελλη­νι­κή Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη (ΕΕΔΥΕ), Φοι­τη­τι­κοί Σύλ­λο­γοι, η Ένω­ση Απο­στρά­των Στρα­τιω­τι­κών Αττι­κής, η Παλαι­στι­νια­κή Παροι­κία και κάτοι­κοι του νησιού.

«Οι φαντά­ροι είναι του λαού παι­διά, έξω από τα σύνο­ρα δεν έχου­νε δου­λειά» και «Ούτε η φρε­γά­τα, ούτε άλλο πλοίο, εμείς δεν πολε­μά­με για του ΝΑΤΟ το σφα­γείο» φώνα­ξαν οι δια­δη­λω­τές έξω από τον Ναύ­σταθ­μο Σαλα­μί­νας, καταγ­γέλ­λο­ντας την από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης για την απο­στο­λή της φρε­γά­τας «Ύδρα» στην Ερυ­θρά Θάλασσα.

Η μεγά­λη κινη­το­ποί­η­ση ολο­κλη­ρώ­θη­κε με πορεία στους δρό­μους της πόλης όπου οι δια­δη­λω­τές έστει­λαν μήνυ­μα «Στον ιμπε­ρια­λι­σμό καμία υπο­τα­γή η μόνη υπερ­δύ­να­μη είναι οι λαοί» και «Έξω το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι βάσεις, καμιά συμ­με­το­χή στις επεμβάσεις».

Παρα­βρέ­θη­καν οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ, Γιώρ­γος Μαρί­νος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Αμπα­τιέ­λος και Δια­μά­ντω Μανω­λά­κου, μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Νίκος Παπα­να­στά­σης.

Μ. Μπεκρής: Κανένας Έλληνας ναύτης και στρατιωτικός σε ξένα νερά και εδάφη

«Είμα­στε σήμε­ρα εδώ για να φωνά­ξου­με για­τί πιστεύ­ου­με ότι έχου­με τη δύνα­μη να εμπο­δί­σου­με ώστε να μη λύσει κάβους καμιά φρε­γά­τα για την Ερυ­θρά Θάλασ­σα. Κανέ­νας Έλλη­νας ναύ­της και στρα­τιω­τι­κός σε ξένα νερά και εδά­φη. Έχου­με καθή­κον ο λαός και η νεο­λαία, να επι­βά­λου­με το δίκιο μας, για μια Ελλά­δα χωρίς συμ­με­το­χή στους πολέ­μους των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ και ΕΕ σε βάρος των λαών, έχου­με χρέ­ος απέ­να­ντι στα παι­διά μας και τις οικο­γέ­νειές μας να δυνα­μώ­σου­με τον αγώ­να για απο­δέ­σμευ­ση από το ΝΑΤΟ και ΕΕ και κλεί­σι­μο των βάσε­ων του θανά­του» τόνι­σε μιλώ­ντας στη συγκέ­ντρω­ση ο Μάρ­κος Μπε­κρής, πρό­ε­δρος του Εργα­τι­κού Κέντρου Πει­ραιά και πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου ΕΝΕΔΕΠ.

Σημεί­ω­σε ότι «η απο­στο­λή ελλη­νι­κής φρε­γά­τας στην ερυ­θρά θάλασ­σα απο­τε­λεί πολύ επι­κίν­δυ­νη εξέ­λι­ξη», «βάζει τη χώρα μας πιο βαθιά στη δίνη του πολέ­μου, μετα­τρέ­πει τον ελλη­νι­κό λαό σε θύτη και σε δολο­φό­νο άλλων λαών και ταυ­τό­χρο­να σε στό­χο αντι­ποί­νων. Ο λαός του Περά­μα­τος, της Σαλα­μί­νας, συνο­λι­κά του Πει­ραιά βρί­σκε­ται εν δυνά­μει σε κίν­δυ­νο, χωρίς να είναι δική μας επι­λο­γή. Από τη στιγ­μή που εμπλε­κό­μα­στε μέχρι τα μπού­νια σε αυτό το μακε­λειό δεν μπο­ρεί να κανέ­νας μας να κοι­μά­ται ήσυχος».

Την εμπλο­κή της Ελλά­δας στον πόλε­μο κατήγ­γει­λαν στις ομι­λί­ες τους ο Παντε­λής Περ­δι­κής, εκ μέρους Γραμ­μα­τεί­ας της ΕΕΔΥΕ και ο Γιώρ­γος Ντα­λα­κο­γιώρ­γος, Β’ Αντι­πρό­ε­δρος του ΕΚ Πειραιά.

Θερ­μό χαι­ρε­τι­σμό στο Εργα­τι­κό Κέντρο Πει­ραιά και σε όλους όσους εκφρά­ζουν την αλλη­λεγ­γύη τους στον παλαι­στι­νια­κό λαό απηύ­θυ­νε ο Αμπουα­σά­μπε Μοχά­μεντ, εκ μέρους της Παλαι­στι­νια­κής Παροι­κί­ας, ενώ δια­βά­στη­κε και ψήφι­σμα της Ομά­δας Γυναι­κών Σαλα­μί­νας στο οποίο καταγ­γέλ­λε­ται η από­φα­ση της κυβέρ­νη­σης για την απο­στο­λή της ελλη­νι­κής φρε­γά­τας «ΥΔΡΑ» στην Ερυ­θρά Θάλασσα.

 

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο