Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Σβηστά» το 1–0 ο Ολυμπιακός επί του Παναθηναϊκού

Mε double double (14π., 10ρ.), ο Μου­στα­φά Φαλ «υπέ­γρα­ψε» την… πτώ­ση του Πανα­θη­ναϊ­κού, με 74–61, στην έδρα του Ολυ­μπια­κού, στον 1ο τελι­κό των «αιω­νί­ων», στα πλέι οφ της Basket League, όπως μετα­φρά­ζε­ται εξάλ­λου το επί­θε­τό του από τ’ αγγλι­κά. Ο Γάλ­λος σέντερ του Ολυ­μπια­κού σκέ­πα­σε τα καλά­θια στο ΣΕΦ, με τον ψηλό του Πανα­θη­ναϊ­κού, Γιώρ­γο Παπα­γιάν­νη να μένει μακριά από τον καλό εαυ­τό του, για να απο­τε­λέ­σει «ερυ­θρό­λευ­κο μονό­λο­γο» το Game 1.

Συμπα­γής η «ερυ­θρό­λευ­κη» άμυ­να, την ώρα που η επί­θε­σή του Ολυ­μπια­κού πάντως δεν ήταν ό,τι καλύ­τε­ρο, άφη­σε άπο­ντο τον Νεμά­νια Νέντο­βιτς για τρία δεκά­λε­πτα με τη δια­φο­ρά να εκτο­ξεύ­ε­ται και στους +23 πόντους, στην μέγι­στη τιμή της, 48–25.

Double double σημεί­ω­σε και ο Σάσα Βεζέν­κοφ (12π., 10ρ.), ενώ 16 πόντους με 4/6 τρί­πο­ντα, 7 ριμπά­ουντ, 4 ασίστ και 2 κλε­ψί­μα­τα ήταν η συνει­σφο­ρά του ηγέ­τη του Ολυ­μπια­κού, Κώστα Σλούκα.

Ο Ιωάν­νης Παπα­πέ­τρου που αγω­νί­στη­κε παρά τη μικρο-επέμ­βα­ση στον μηρό μετά τον τραυ­μα­τι­σμό του στο Game 4 με τη Λάρι­σα, πέτυ­χε 13 πόντους, όσους και ο Οκά­ρο Ουάιτ, ενώ double double με 11 πόντους και 11 ριμπά­ουντ σημεί­ω­σε ο Τζέ­ρε­μι Έβανς.

Τραυ­μα­τί­στη­κε ο Μακ­Κί­σικ (υπέ­στη διά­στρεμ­μα), βγή­κε κου­τσαί­νο­ντας από το παρ­κέ και έκτο­τε κάθι­σε στον πάγκο, καθώς ο Γιώρ­γος Μπαρ­τζώ­κας ήθε­λε να τον προ­φυ­λά­ξει. Αύριο θα φανεί η σοβα­ρό­τη­τα της κατά­στα­σης του Αμε­ρι­κα­νού γκαρντ του Ολυ­μπια­κού, από τα απο­τε­λέ­σμα­τα των εξετάσεων.

Τα δεκά­λε­πτα: 23–4, 38–20, 55–38, 74–61

Διαι­τη­τές: Παπα­πέ­τρου, Πουρ­σα­νί­δης Γ., Πιτσίλκας

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώρ­γος Μπαρ­τζώ­κας): Ουό­καπ 2, Ντόρ­σεϊ 6 (1), Φαλ 14, Βεζέν­κοφ 12 (1), Παπα­νι­κο­λά­ου 8 (2), Λούν­τζης, Λαρεν­τζά­κης 7 (1), Σλού­κας 16 (4), Μάρ­τιν 4, Πρί­ντε­ζης, Ζαν-Σαρλ, Μακ­Κί­σικ 5

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιώρ­γος Βόβο­ρας): Σίβα 5 (1), Παπα­γιάν­νης 6, Παπα­πέ­τρου 13 (3), Κασε­λά­κης 2, Νέντο­βιτς 9 (1), Μέι­κον, Μπο­χω­ρί­δης, Ουάιτ 13 (3), Έβανς 11 (2), Σαντ-Ροος 2

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο