Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε κατάσχεση σε βάρος του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Σωτήρη Ζαριανόπουλου, προχώρησαν οι χρυσαυγίτες

Σε κατά­σχε­ση σε βάρος του ευρω­βου­λευ­τή του ΚΚΕ, Σωτή­ρη Ζαρια­νό­που­λου, προ­χώ­ρη­σαν οι χρυ­σαυ­γί­τες Ματ­θαιό­που­λος, Ζησι­μό­που­λος και Γρέ­γος (κατη­γο­ρού­με­νοι όλοι για διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής). Εσπευ­σαν δηλα­δή να εισπρά­ξουν με κατά­σχε­ση τα ποσά που τους επι­δί­κα­σε η 174/2018 από­φα­ση του Μονο­με­λούς Εφε­τεί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης, απο­τε­λού­με­νου από την εφέ­τη Δ. Σίσκου. Θυμί­ζου­με ότι η από­φα­ση αυτή υπο­χρέ­ω­νε τον ευρω­βου­λευ­τή του ΚΚΕ να κατα­βά­λει στους χρυ­σαυ­γί­τες χρη­μα­τι­κή ικα­νο­ποί­η­ση για «ηθι­κή βλά­βη» τους, επει­δή σε συνέ­ντευ­ξή του άσκη­σε κρι­τι­κή σε δημάρ­χους και περι­φε­ρειάρ­χες για­τί στις εκδη­λώ­σεις εορ­τα­σμού της 28ης Οκτω­βρί­ου, μέρας τιμής και μνή­μης της πάλης του ελλη­νι­κού λαού κατά του φασι­σμού, προ­σκά­λε­σαν βου­λευ­τές και στε­λέ­χη της εγκλη­μα­τι­κής — ναζι­στι­κής οργά­νω­σης. Ο ευρω­βου­λευ­τής του ΚΚΕ υπεν­θύ­μι­σε ότι η Χρυ­σή Αυγή και τα στε­λέ­χη της απο­τε­λούν τους ιδε­ο­λο­γι­κούς και πολι­τι­κούς απο­γό­νους των κου­κου­λο­φό­ρων κατα­δο­τών, των δοσί­λο­γων συνερ­γα­τών των ναζί κατα­κτη­τών της χώρας μας, των «ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών» που πλάι — πλάι με τα ναζι­στι­κά κατο­χι­κά στρα­τεύ­μα­τα διέ­πρα­ξαν απάν­θρω­πα, τερα­τώ­δη και φρι­κια­στι­κά εγκλή­μα­τα σε βάρος του λαού μας.

Αυτή η εγκλη­μα­τι­κή ιδε­ο­λο­γία απο­τε­λεί τη βάση συγκρό­τη­σης της ναζι­στι­κής οργά­νω­σης της Χρυ­σής Αυγής, της οποί­ας τα στε­λέ­χη είναι υπό­δι­κοι και δικά­ζο­νται για έντα­ξη και διεύ­θυν­ση εγκλη­μα­τι­κής οργάνωσης.

Άρθρο στο Ριζοσπάστη

Η δικα­στι­κή από­φα­ση του Εφε­τεί­ου θεώ­ρη­σε «εξύ­βρι­ση» αυτό το οποίο απο­τε­λεί κοι­νή παρα­δο­χή και για το οποίο επαί­ρε­ται και «καμα­ρώ­νει» το ίδιο το φασι­στι­κό μόρ­φω­μα: Οτι δηλα­δή απο­τε­λεί ναζι­στι­κή οργά­νω­ση, εγκλη­μα­τι­κή ακρι­βώς για­τί είναι φασι­στι­κή. Να τι έγρα­φε ο Μιχα­λο­λιά­κος σε άρθρο του για τον Χίτλερ στο περιο­δι­κό «Χρυ­σή Αυγή» (τ. 26, 1987): «Τι εμπό­διο μπο­ρεί να στα­θεί στο δρό­μο μας αφού ακό­μη και σήμε­ρα νοιώ­θου­με ΕΚΕΙΝΟΝ να μας οδη­γεί (…) με τη σκέ­ψη και την ψυχή μας δοσμέ­νη στη Μνή­μη του Μεγά­λου μας Αρχη­γού, υψώ­νου­με το δεξί χέρι ψηλά, χαι­ρε­τού­με τον Ηλιο και με το θάρ­ρος που μας επι­βάλ­λει η Στρα­τιω­τι­κή μας Τιμή και το Εθνι­κο­σο­σια­λι­στι­κό μας καθή­κον κραυ­γά­ζου­με γεμά­τοι πάθος, πίστη στο μέλ­λον και στα ορά­μα­τά μας: HEIL HITLER!».

Η σπου­δή των χρυ­σαυ­γι­τών για την κατά­σχε­ση των χρη­μά­των που τους επι­δί­κα­σε η παρα­πά­νω δικα­στι­κή από­φα­ση θέτει ένα ακό­μη σοβα­ρό ζήτη­μα, που αφο­ρά το σκο­πό για τον οποίο θα χρη­σι­μο­ποι­η­θούν: Για­τί κανείς δεν είναι τόσο αφε­λής ώστε να πιστεύ­ει ότι θα χρη­σι­μεύ­σουν ως «παρη­γο­ριά» των τριών χρυ­σαυ­γι­τών για τη θιγ­μέ­νη «τιμή» τους και όχι για τη χρη­μα­το­δό­τη­ση μιας εγκλη­μα­τι­κής — ναζι­στι­κής οργάνωσης!

Η από­φα­ση του Μονο­με­λούς Εφε­τεί­ου Θεσ­σα­λο­νί­κης είναι απα­ρά­δε­κτη και επι­κίν­δυ­νη, για­τί αντι­με­τω­πί­ζει τη Χρυ­σή Αυγή με όρους «κανο­νι­κού» αστι­κού πολι­τι­κού κόμ­μα­τος, που βρί­σκε­ται απλά στο «άκρο» του συντη­ρη­τι­κού πολι­τι­κού φάσμα­τος. Τα γεγο­νό­τα όμως που απο­δει­κνύ­ουν την εγκλη­μα­τι­κή δρά­ση και το χαρα­κτή­ρα του ναζι­στι­κού αυτού μορ­φώ­μα­τος και όσων το απαρ­τί­ζουν είναι αμεί­λι­κτα, ιδί­ως μετά τον καται­γι­σμό των στοι­χεί­ων που απο­κα­λύ­πτο­νται καθη­με­ρι­νά στη δίκη της Χρυ­σής Αυγής.

Κανέ­νας δεν μπο­ρεί πλέ­ον να επι­κα­λεί­ται άγνοια. Κανέ­νας άνθρω­πος καλής πίστης, κανέ­νας δικα­στής, κρα­τι­κός υπάλ­λη­λος, στρα­τιω­τι­κός δεν πρέ­πει να παρέ­χει οποιο­δή­πο­τε έδα­φος νομι­μο­ποί­η­σης ή ανο­χής στο φασι­σμό, δεν μπο­ρεί να αντι­με­τω­πί­ζει το εγκλη­μα­τι­κό ναζι­στι­κό μόρ­φω­μα και τα τάγ­μα­τα εφό­δου ως «φυσιο­λο­γι­κό» αστι­κό πολι­τι­κό κόμ­μα ή να θεω­ρεί τις απάν­θρω­πες, ρατσι­στι­κές και διε­στραμ­μέ­νες ιδε­ο­λη­ψί­ες του απλά «ακραί­ες» από­ψεις που δικαιού­νται να προ­βάλ­λο­νται στο πλαί­σιο θεμι­τής ιδε­ο­λο­γι­κής διαπάλης.

Είναι άλλω­στε γνω­στές οι πολύ­μορ­φες προ­σπά­θειες από πολ­λές δια­φο­ρε­τι­κές πηγές για να νομι­μο­ποι­η­θεί πολι­τι­κά μια «σοβα­ρή» Χρυ­σή Αυγή. Μόνο που ο ναζι­σμός δεν μπο­ρεί σε καμιά περί­πτω­ση να απαρ­νη­θεί την εγκλη­μα­τι­κή βία. Δεν υπήρ­ξε και δεν μπο­ρεί να υπάρ­ξει ναζι­στι­κή οργά­νω­ση, είτε στην αντι­πο­λί­τευ­ση είτε στην εξου­σία, που να μην τη χρησιμοποιεί.

Αυτή η υπό­θε­ση δεν κλεί­νει εδώ. Ο Αρειος Πάγος, το Ανώ­τα­το Ακυ­ρω­τι­κό Δικα­στή­ριο, θα κλη­θεί να τοπο­θε­τη­θεί στα σοβα­ρά ζητή­μα­τα που ανέ­κυ­ψαν από την παρα­πά­νω απα­ρά­δε­κτη από­φα­ση της εφέ­τη Σίσκου.

Απαι­τεί­ται στά­ση ευθύ­νης. Ο φασι­σμός απο­τε­λεί το πιο αρρω­στη­μέ­νο απο­κύ­η­μα του καπι­τα­λι­στι­κού εκμε­ταλ­λευ­τι­κού συστή­μα­τος, ταγ­μέ­νος να υπη­ρε­τεί με μισάν­θρω­πη αγριό­τη­τα τα συμ­φέ­ρο­ντα του κεφα­λαί­ου. Ο λαός μας, όπως και οι άλλοι λαοί της Ευρώ­πης, έχει ιστο­ρι­κή μνή­μη. Γνώ­ρι­σε και δεν ξεχνά­ει το απο­κρου­στι­κό πρό­σω­πο των ναζί και των ντό­πιων συνερ­γα­τών τους. Τους αντι­με­τώ­πι­σε παλι­κα­ρί­σια, με μπρο­στά­ρη το ΚΚΕ, και τους νίκη­σε. Την ίδια τύχη πρέ­πει να επι­φυ­λά­ξει και στους σημε­ρι­νούς απο­γό­νους τους, τους εγκλη­μα­τί­ες νοσταλ­γούς της ναζι­στι­κής θηριωδίας.
Ε.

Πηγή Ριζο­σπά­στης

Συνέ­ντευ­ξη του Σ. Ζαρια­νό­που­λου για την κατά­σχε­ση σε βάρος του από τους χρυσαυγίτες

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο