Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σε κλοιό των ΜΑΤ το ΑΠΘ — Σε εξέλιξη επέμβαση

Επι­χεί­ρη­ση της αστυ­νο­μί­ας σε εξέ­λι­ξη αυτές τις ώρες στο Αρι­στο­τέ­λειο Πανε­πι­στή­μιο Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου υπάρ­χει κατά­λη­ψη. Δυνά­μεις των ΜΑΤ απέ­κλει­σαν την κεντρι­κή είσο­δο του ΑΠΘ, μπρο­στά στην Πρυ­τα­νεία του Ιδρύ­μα­τος ‚στην οδό Εγνα­τία, όπου και τοπο­θε­τή­θη­κε κλού­βα της Αστυνομίας.

Στη συνέ­χεια αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις απέ­κλει­σαν και άλλες εισό­δους της Πανε­πι­στη­μιού­πο­λης, ενώ κλει­στή είναι η οδός Εθνι­κής Αμύ­νης προ­κει­μέ­νου να απο­τρα­πεί η είσο­δος φοι­τη­τών στο Πανεπιστήμιο.

Σύμ­φω­να με μαρ­τυ­ρί­ες φοι­τη­τών, στον ευρύ­τε­ρο χώρο του πανε­πι­στη­μί­ου οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις επι­δί­δο­νται σε κυνη­γη­τό φοι­τη­τών, οι οποί­οι δεν συμ­με­τέ­χουν στην κατάληψη.

Σύμ­φω­να με το thefestival.gr έχουν γίνει πέντε προσαγωγές.

Σε κάθε περί­πτω­ση, υπάρ­χει εκτε­τα­μέ­νο κλί­μα αστυ­νο­μο­κρα­τί­ας στη Θεσ­σα­λο­νί­κη. Εκτός από το ΑΠΘ που έχει απο­κλει­στεί, υπάρ­χουν αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις και έξω από το τμή­μα Θεά­τρου που βρί­σκε­ται εκτός πανε­πι­στη­μια­κού campus στη οδό Εγνα­τία και το οποίο επί­σης τελεί υπό κατάληψη.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο