Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σημαντική αναγνώριση για το «Ατέχνως»: Άρθρα του Ν. Μόττα σε κουβανικές και κινέζικες ιστοσελίδες

Σε ένα από τα μεγα­λύ­τε­ρα κου­βα­νι­κά ειδη­σε­ο­γρα­φι­κά σάιτ, το Cubainformacion, ανα­δη­μο­σιεύ­θη­κε επί­και­ρο άρθρο του συνερ­γά­τη του «Ατέ­χνως» Νίκου Μότ­τα που ανα­φέ­ρε­ται στη διε­θνι­στι­κή προ­σφο­ρά της Κου­βα­νι­κής Επα­νά­στα­σης, με αφορ­μή την πρό­σφα­τη απο­στο­λή ιατρι­κού και νοση­λευ­τι­κού προ­σω­πι­κού στην Ιταλία. 

Το άρθρο φέρει τον τίτλο «Η Κού­βα θριαμ­βεύ­ει εκεί που ο καπι­τα­λι­σμός έχει απο­τύ­χει» (Cuba triunfa donde el capitalismo ha fallado) και ανα­φέ­ρε­ται στα σπου­δαία επι­τεύγ­μα­τα της σοσια­λι­στι­κής οικο­δό­μη­σης στο νησί, ιδιαί­τε­ρα στον τομέα της ιατρο­φαρ­μα­κευ­τι­κής περί­θαλ­ψης, παρά τον επί έξι δεκα­ε­τί­ες συνε­χή οικο­νο­μι­κό, εμπο­ρι­κό και χρη­μα­το­πι­στω­τι­κό απο­κλει­σμό (εμπάρ­γκο).

Εκτός του Cubainformacion, το κεί­με­νο δημο­σιεύ­θη­κε — στα ισπα­νι­κά και στα αγγλι­κά- και στην ιστο­σε­λί­δα “Siempre Con Cuba” του Κου­βα­νι­κού Ινστι­τού­του Φιλί­ας των Λαών (ICAP).

Την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα, στις 15/3, άρθρο του Ν. Μότ­τα με τίτλο «Η ρίζα της επι­δη­μί­ας του νέου κορο­νοϊ­ού είναι η ανε­πάρ­κεια του καπι­τα­λι­σμού» δημο­σιεύ­θη­κε μετα­φρα­σμέ­νο στην κινέ­ζι­κη γλώσ­σα στη δημο­φι­λή ειδη­σε­ο­γρα­φι­κή ιστο­σε­λί­δα «Chawang» (察网).

Οι εν λόγω δημο­σιεύ­σεις σε ξενό­γλωσ­σες ιστο­σε­λί­δες μεγά­λης απή­χη­σης (όπως και άλλες κατά το παρελ­θόν), εκτός από επι­βε­βαί­ω­ση της αξί­ας του αρθρο­γρά­φου και συνερ­γά­τη μας, απο­τε­λούν ταυ­τό­χρο­να σημα­ντι­κή ανα­γνώ­ρι­ση και για το «Ατέ­χνως», ιδιαί­τε­ρη στην σημε­ρι­νή δύσκο­λη συγκυ­ρία, ανα­δει­κνύ­ο­ντας την ποιό­τη­τα της συλ­λο­γι­κής προ­σπά­θειας που ακού­ρα­στα κάνου­με όλα αυτά τα χρόνια. 

Συνε­χί­ζου­με ατα­λά­ντευ­τοι, αντλώ­ντας δύνα­μη από την εμπι­στο­σύ­νη των ανα­γνω­στών μας. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο