Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σημαντική αύξηση κατέγραψε το ΚΚ Ιταλίας σε εκλογική αναμέτρηση στη Ρώμη

Σημα­ντι­κή αύξη­ση των δυνά­με­ων του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος (Partito Comunista) ανέ­δει­ξαν οι κάλ­πες των επα­να­λη­πτι­κών εκλο­γών στην εκλο­γι­κή περι­φέ­ρεια Lazio‑1 της Ρώμης, που διε­ξή­χθη­σαν την Κυρια­κή 1 Μάρτη. 

Ο υπο­ψή­φιος του ΚΚ Ιτα­λί­ας και γενι­κός γραμ­μα­τέ­ας του κόμ­μα­τος Μάρ­κο Ρίτσο κατέ­λα­βε την 4η θέση λαμ­βά­νο­ντας ποσο­στό 2,62%, επτά φορές μεγα­λύ­τε­ρο σε σχέ­ση με τις εκλο­γές του 2018 (0,37%). Σε από­λυ­τους αριθ­μούς το ΚΚ Ιτα­λί­ας σχε­δόν διπλα­σί­α­σε τον αριθ­μό των ψηφο­φό­ρων του, κάτι που απο­τε­λεί επί­τευγ­μα λαμ­βά­νο­ντας υπ’ όψη τον δυσμε­νή συσχε­τι­σμό δυνά­με­ων και τη χαμη­λή συμ­με­το­χή (μόλις 17,7%) στις εκλογές. 

Οι επα­να­λη­πτι­κές εκλο­γές έγι­ναν προ­κει­μέ­νου να ανα­δει­χθεί ο βου­λευ­τής που θα πάρει τη θέση του Πάο­λο Τζε­ντι­λό­νι στη Βου­λή των Αντι­προ­σώ­πων. Σημειώ­νε­ται ότι ο Τζε­ντι­λό­νι παραι­τή­θη­κε από βου­λευ­τής προ­κει­μέ­νου να ανα­λά­βει χρέη επι­τρό­που οικο­νο­μι­κών της Κομισιόν.

Νικη­τής της εκλο­γι­κής ανα­μέ­τρη­σης ανα­δεί­χθη­κε ο υπο­ψή­φιος του κεντρο­α­ρι­στε­ρού Δημο­κρα­τι­κού Κόμ­μα­τος και πρώ­ην υπουρ­γός οικο­νο­μι­κών Πάο­λο Γκουαλ­τιέ­ρι με 62,24% ενώ τη δεύ­τε­ρη και την τρί­τη θέση κατέ­λα­βαν οι υπο­ψή­φιοι του ακρο­δε­ξιού κόμ­μα­τος «Αδελ­φοί της Ιτα­λί­ας» και του «Κινή­μα­τος των 5 Αστέ­ρων» αντίστοιχα. 

Πηγή: idcommunism.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο