Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Σπάει ταμεία» η «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουιγκ

Σύμ­φω­να με το «The Hollywood Reporter», η ται­νία της Γκρέ­τα Γκέρ­γουιγκ (Greta Gerwig) έφτα­σε σε εισπρά­ξεις στα 1,342 δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια στο παγκό­σμιο box office και έγι­νε η πιο επι­τυ­χη­μέ­νη εμπο­ρι­κά ται­νία στην ιστο­ρία της Warner Bros., ξεπερ­νώ­ντας το «Harry Potter and the Deathly Hallows — Part 2», που μέχρι πρό­τι­νος κατεί­χε τον τίτλο της πιο κερ­δο­φό­ρας κυκλο­φο­ρί­ας του στού­ντιο μετά την πρε­μιέ­ρα του 2011 με 1,341 δισε­κα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια παγκοσμίως.

Σημειώ­νε­ται ότι τα έσο­δα της «Barbie» στις ΗΠΑ ανέρ­χο­νται στα 592,8 εκα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια, και 745,5 εκα­τομ­μύ­ρια δολά­ρια στο εξωτερικό.

Λίγες ημέ­ρες νωρί­τε­ρα οι πωλή­σεις εισι­τη­ρί­ων της ξεπέ­ρα­σαν το «The Super Mario Bros. Movie» της Illumination και της Universal η οποία ήταν η πιο κερ­δο­φό­ρα ται­νία του 2023 μέχρι στιγ­μής στο εγχώ­ριο box office όπως ανέ­φε­ραν πολ­λά Μέσα την Πέμ­πτη. Ενώ τις επό­με­νες ημέ­ρες ανα­μέ­νε­ται να ξεπε­ρά­σει τις εισπρά­ξεις και στο παγκό­σμιο box office ύψους 1,36 δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ων δολα­ρί­ων για να γίνει η κορυ­φαία κερ­δο­φό­ρα ται­νία της χρο­νιάς παγκοσμίως.

Οπως ανα­φέ­ρει το People η «Barbie» ξεπέ­ρα­σε επί­σης τον «Σκο­τει­νό Ιππό­τη» του Κρί­στο­φερ Νόλαν του 2008 ως η πιο κερ­δο­φό­ρα εγχώ­ρια κυκλο­φο­ρία της Warner Bros. την προη­γού­με­νη εβδο­μά­δα και είχε ήδη ξεπε­ρά­σει το 1 δισε­κα­τομ­μύ­ριο δολά­ρια στο παγκό­σμιο box office νωρί­τε­ρα τον Αύγου­στο, λίγο περισ­σό­τε­ρο από δύο εβδο­μά­δες μετά την κυκλο­φο­ρία της στις 21 Ιουλίου.

 

Ονο­ρέ Μπαλ­ζάκ: «Διπλή οικο­γέ­νεια» (Νου­βέ­λα)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο