Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Σπάνιο φαινόμενο στην Αυστραλία: Διπλή εγκυμοσύνη με εξωσωματική και φυσική γονιμοποίηση

Ένα πραγ­μα­τι­κό ιατρι­κό θαύ­μα συνέ­βη σε ένα ζευ­γά­ρι Αυστρα­λών, τη Σάντρα και τον Ντέι­βιντ Σίρλ από το Περθ, όπως απο­κά­λυ­ψε το αυστρα­λια­νό ΜΜΕ «9now».

Το ζευ­γά­ρι ονει­ρευό­ταν να κάνει μια μεγά­λη οικο­γέ­νεια για χρό­νια, αλλά οι για­τροί εξή­γη­σαν ότι δεν θα μπο­ρού­σαν να κάνουν παι­διά με φυσι­κό τρό­πο. Επο­μέ­νως, είναι λογι­κό να στρά­φη­καν στην εξω­σω­μα­τι­κή γονιμοποίηση.

Αφού έγι­ναν ευτυ­χι­σμέ­νοι γονείς δύο παι­διών, το ζευ­γά­ρι ήθε­λε ένα τρί­το παι­δί και δοκί­μα­σαν μια νέα θερα­πεία εξω­σω­μα­τι­κής γονι­μο­ποί­η­σης. Εδώ συνέ­βη ένα εξαι­ρε­τι­κά σπά­νιο φαι­νό­με­νο. Ενώ βρί­σκο­νταν στον γυναι­κο­λό­γο για υπε­ρη­χο­γρά­φη­μα παρα­κο­λού­θη­σης, φάνη­κε ότι δεν υπήρ­χαν ένα, αλλά δύο έμβρυα στη μήτρα της Σάντρα.

Δίδυ­μα? Γνω­ρί­ζου­με ότι η πιθα­νό­τη­τα είναι μεγα­λύ­τε­ρη κατά τη διάρ­κεια της εξω­σω­μα­τι­κής γονι­μο­ποί­η­σης. Αλλά αυτό δεν συνέ­βη για­τί τα δύο έμβρυα βρί­σκο­νταν σε εντε­λώς δια­φο­ρε­τι­κά στά­δια της ανά­πτυ­ξής τους, μετα­ξύ τους μετα­ξύ πολ­λών εβδομάδων.

Προ­φα­νώς, όταν το ζευ­γά­ρι ξεκί­νη­σε το πρό­γραμ­μα εξω­σω­μα­τι­κής γονι­μο­ποί­η­σης, η Sandra ήταν ήδη έγκυος με φυσι­κό τρό­πο και ακο­λού­θη­σε η εξω­σω­μα­τι­κή γονι­μο­ποί­η­ση ήταν επιτυχής.

Αυτό το εξαι­ρε­τι­κά σπά­νιο φαι­νό­με­νο, κατά το οποίο μια γυναί­κα μπο­ρεί να γίνει ξανά γόνι­μη παρό­λο που είναι ήδη έγκυος, ονο­μά­ζε­ται υπερ­κύ­η­ση. Σύμ­φω­να με τα μέσα ενη­μέ­ρω­σης της Αυστρα­λί­ας, αυτό είναι μόλις το ένα­το κρού­σμα που κατα­γρά­φε­ται στον κόσμο. Και τα δύο παι­διά γεν­νιού­νται πλέ­ον, ήρθαν στον κόσμο ταυ­τό­χρο­να. Οι γονείς τους είναι ευχαριστημένοι.

Πηγή: ertnews.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο