Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Σπαρτιάτες»: Ξεκίνησε η συστημική «μπουγάδα»

Για τα καλά έχει ξεκι­νή­σει το «μακι­γιά­ρι­σμα» του φασι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος «Σπαρ­τιά­τες», μπας και περά­σει για κάτι άλλο από αυτό που είναι πραγ­μα­τι­κά, η προ­βιά του ναζι­στι­κού μορ­φώ­μα­τος Κασιδιάρη.

Τον τόνο δίνουν δηλώ­σεις όπως αυτή του υπουρ­γού Κλι­μα­τι­κής Κρί­σης και Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας, Β. Κικί­λια, στο πνεύ­μα «να περι­μέ­νου­με να τους δού­με και να τους κρί­νου­με», ενώ πλέ­ον το μόρ­φω­μα βρί­σκει και βήμα σε τηλε­ο­πτι­κές εκπο­μπές, οι οποί­ες κάνουν αφιε­ρώ­μα­τα «ποιοι είναι οι Σπαρ­τιά­τες», καλούν τον πρό­ε­δρό τους για συνε­ντεύ­ξεις κ.ο.κ. Θυμί­ζει την περί­ο­δο μετά την είσο­δο της Χρυ­σής Αυγής στη Βου­λή, όταν έδι­ναν και έπαιρ­ναν τα ρεπορ­τάζ για «τους νεα­ρούς που βοη­θά­νε για­γιά­δες με τα ψώνια».

Μιλώ­ντας λοι­πόν σε τηλε­ο­πτι­κή συνέ­ντευ­ξή του στον ΑΝΤ1, ο Β. Στί­γκας, πρό­ε­δρος του μορ­φώ­μα­τος, σχο­λί­α­σε προη­γού­με­νη ανα­φο­ρά του ως εξής: «Δεν ήταν καύ­σι­μο για τους “Σπαρ­τιά­τες” ο Ηλί­ας Κασι­διά­ρης. Κηρο­ζί­νη ήταν… Λάθος έκανα».

Επι­βε­βαί­ω­σε ακό­μα ότι περί­που τα 2/3 της κοι­νο­βου­λευ­τι­κής του ομά­δας προ­έρ­χο­νται από το κόμ­μα «Ελλη­νες», προ­σθέ­το­ντας: «Οι θέσεις των “Σπαρ­τια­τών” ται­ριά­ζουν σε πολ­λά σημεία με αυτές των “Ελλή­νων”. Αυτό δεν είναι κατ’ ανά­γκη κακό».

Είπε επί­σης ότι περι­μέ­νει …να τελε­σι­δι­κή­σει η δίκη της ναζι­στι­κής εγκλη­μα­τι­κής οργά­νω­σης: «Εάν κρι­θεί τελε­σί­δι­κα εγκλη­μα­τι­κή οργά­νω­ση η ΧΑ, μόνο τότε θα την καταδικάσουμε».

Κατά τ’ άλλα, ισχυ­ρί­στη­κε ότι κατα­δι­κά­ζει τον ναζι­σμό, σπεύ­δο­ντας να προ­σθέ­σει και την κατα­δί­κη του κομ­μου­νι­σμού, σε άλλη μια επι­βε­βαί­ω­ση ότι η θεω­ρία των «δύο άκρων», επί­ση­μη πολι­τι­κή της ΕΕ, απο­τε­λεί το καλύ­τε­ρο «μαλα­κτι­κό» για «μπου­γά­δες» φασιστών.

Τέλος ανα­φέρ­θη­κε στην Μάγδα Φύσ­σα, δηλώ­νο­ντας ότι τάχα την σέβε­ται, απλά «δεν πρέ­πει να την ηρω­ο­ποιού­με». Ο συγκε­κρι­μέ­νος βέβαια έχει δώσει δείγ­μα­τα του «σεβα­σμού» που τρέ­φει προς το πρό­σω­πό της, με χυδαί­ες αναρ­τή­σεις τόσο για την ίδια όσο και για τον δολο­φο­νη­μέ­νο γιο της, αντι­φα­σί­στα μου­σι­κό Παύ­λο Φύσ­σα, από το ναζι­στι­κό μόρ­φω­μα του οποί­ου είναι σήμε­ρα ο «μπρο­στι­νός».

Γεννάει ακόμα το «κοτέτσι» του ΛΑ.Ο.Σ.

Στο μετα­ξύ, σε δηλώ­σεις του ο Γ. Καρα­τζα­φέ­ρης, ο οποί­ος στις τελευ­ταί­ες εκλο­γές στή­ρι­ξε τη ΝΔ, είπε ότι «ο ΛΑ.Ο.Σ. έχει δύο υπουρ­γούς και δύο αρχη­γούς. Τον Μάκη Βορί­δη και τον Αδω­νι Γεωρ­γιά­δη. Και δύο αρχη­γούς, τον Βελό­που­λο και τον άλλον, τον Στί­γκα», αλλά και πως «απ’ ό,τι μου λένε, και ο Νατσιός πέρα­σε ένα διά­στη­μα από τη Θεσ­σα­λο­νί­κη», λέγο­ντας χαρα­κτη­ρι­στι­κά ότι το ακρο­δε­ξιό «κοτέ­τσι, αν και το κλεί­σα­με, γεν­νά­ει ακό­μη». Μάλι­στα προ­α­νήγ­γει­λε ότι «θα έχου­με ρόλο και δεν θα είμα­στε απα­θείς» στις επερ­χό­με­νες τοπι­κές εκλογές.

Πηγή: Ριζο­σπά­στης

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο