Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ν. Σοφιανός (ΚΚΕ): Ο λαός πρέπει να βγάλει συμπεράσματα από την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

Ανα­με­νό­με­νη κίνη­ση χαρα­κτή­ρι­σε την παραί­τη­ση του Αλ. Τσί­πρα ο Νίκος Σοφια­νός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υπο­ψή­φιος Δήμαρ­χος Αθή­νας, καθώς όπως ανέ­φε­ρε συνη­θί­ζε­ται στα συστη­μι­κά κόμ­μα­τα να παραι­τού­νται οι αρχη­γοί μετά από εκλο­γι­κές ήττες.

Μιλώ­ντας το πρωί της Παρα­σκευ­ής στην ΕΡΤ, ο Ν. Σοφια­νός σημεί­ω­σε ότι το ΚΚΕ στέ­κε­ται στον απο­λο­γι­σμό που έκα­νε χθες ο Αλ. Τσί­πρας ο οποί­ος υπε­ρα­σπί­στη­κε το 3ο μνη­μό­νιο, τα ματω­μέ­να πλε­ο­νά­σμα­τα, τις συμ­φω­νί­ες με τους Αμε­ρι­κά­νους, τη ΝΑΤΟι­κή συμ­φω­νία των Πρε­σπών, τα οποία απο­τε­λούν πεδίο σύγκλι­σης με τη ΝΔ. Υπεν­θύ­μι­σε δε ότι ως αντι­πο­λί­τευ­ση, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφι­σε τους μισούς νόμους της ΝΔ , ενώ από εδώ και πέρα θα κινη­θεί στην ίδια κατεύθυνση.

Σε αυτή τη βάση, ο Ν. Σοφια­νός κάλε­σε έναν κόσμο που έκα­νε το βήμα σε αυτές τις εκλο­γές ψηφί­ζο­ντας το ΚΚΕ, αλλά και έναν κόσμο που το σκέ­φτη­κε και δεν το έκα­νε, να βγά­λει συμπε­ρά­σμα­τα από την πορεία που ακο­λού­θη­σε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συμπλή­ρω­σε πως οι εξε­λί­ξεις στον ΣΥΡΙΖΑ  τρο­φο­δο­τούν διερ­γα­σί­ες σε σχέ­ση με το ΠΑΣΟΚ, καθώς μπο­ρεί να επι­χει­ρη­θεί μια σύγκλι­ση μέσα στον χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.

Ξεκα­θά­ρι­σε όμως ότι αυτή τη στιγ­μή υπάρ­χει μια κυβέρ­νη­ση της ΝΔ απέ­να­ντι που ετοι­μά­ζε­ται να φέρει αντι­λαϊ­κά νομο­σχέ­δια, στα οποία ο λαός πρέ­πει να αντι­δρά­σει άμε­σα. Όπως είπε, καθη­με­ρι­νά δίνε­ται η μάχη ενά­ντια στους πλει­στη­ρια­σμούς για να σώνο­νται λαϊ­κά σπί­τια και μαγαζιά.

ΣΥΡΙΖΑ: Η παραί­τη­ση Τσί­πρα θρυαλ­λί­δα εξε­λί­ξε­ων στη σοσιαλδημοκρατία

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο