Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στάθης Παναγιωτόπουλο: Ανειλικρινής μεταμέλεια — Εγωιστική συγγνώμη

Σε «κακή συγκυ­ρία» απο­δί­δει ο Στά­θης Πανα­γιω­τό­που­λος την απο­τρό­παια πρά­ξη του ενώ όπως γρά­φει στη δήλω­σή του απέ­χει από την εκπο­μπή «Ράδιο Αρβύ­λα» «θέλο­ντας να τους απαλ­λά­ξω από αυτήν τη δύσκο­λη θέση»(!!!) . 

«Με αφορ­μή καταγ­γε­λία που έφτα­σε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης για εμέ­να, αισθά­νο­μαι την ανά­γκη να γρά­ψω τα εξής: Έκα­να μια απα­ρά­δε­κτη πρά­ξη, εις βάρος ενός ανθρώ­που που δεν με είχε βλά­ψει. Έκα­να την πρά­ξη αυτή υπό την επή­ρεια κακής συγκυ­ρί­ας στη ζωή μου, χωρίς καμία πρό­θε­ση να βλά­ψω, να προ­σβάλ­λω ή να ζημιώ­σω κανέ­ναν. Ήταν μια τερά­στια απε­ρι­σκε­ψία, η χει­ρό­τε­ρη που έχω κάνει ποτέ και αντι­με­τω­πί­ζω τις συνέ­πειες. Το μετά­νιω­σα πικρά και ειλι­κρι­νά, μάλι­στα δεν περ­νά­ει ούτε μία μέρα έως και σήμε­ρα που να μην τοι μετανιώνω.

Ζήτη­σα συγ­γνώ­μη από το εν λόγω πρό­σω­πο και επα­νόρ­θω­σα εμπρά­κτως χωρίς να θεω­ρώ ότι η μετα­μέ­λεια μου εκμη­δε­νί­ζει την απα­ξία της πρά­ξης μου. Τώρα ζητώ συγ­γνώ­μη και δημο­σί­ως. Επί­σης ζητώ συγ­γνώ­μη από τους φίλους – συνα­δέλ­φους μου στην εκπο­μπή που συμπα­ρου­σιά­ζω, οι οποί­οι δεν είχαν ιδέα για το ατό­πη­μά μου αυτό και τους έφε­ρα σε πολύ δύδ­κο­λη θέση. Στο εξής απέ­χω από την εκπο­μπή θέλο­ντας να τους απαλ­λά­ξω από αυτήν τη δύσκο­λη θέση.

Μετα­με­λή­θη­κα ειλι­κρι­νά, και δεν μπο­ρώ παρά να ζητή­σω για άλλη μια φορά συγ­γνώ­μη από τα βάθη της καρ­διάς μου από το πρό­σω­πο που προ­σέ­βα­λα».

Είναι μια δήλω­ση κοροϊ­δία, στά­χτη στα μάτια της εξορ­γι­σμέ­νης κοι­νής γνώ­μης, μία ανει­λι­κρι­νής μετα­μέ­λεια και εγω­ι­στι­κή τοπο­θέ­τη­ση. «Χωρίς καμία πρό­θε­ση να βλά­ψω, να προ­σβάλ­λω ή να ζημιώ­σω κανέ­ναν» δικαιο­λο­γεί την πρά­ξη του όταν είναι γνω­στό ότι τέτοια δια­πό­μπευ­ση θα μπο­ρού­σε να οδη­γή­σει ακό­μη και σε αυτο­κτο­νία μία γυναίκα.

«Ζήτη­σα συγ­γνώ­μη από το εν λόγω πρό­σω­πο και επα­νόρ­θω­σα εμπρά­κτως χωρίς να θεω­ρώ ότι η μετα­μέ­λεια μου εκμη­δε­νί­ζει την απα­ξία της πρά­ξης μου. Τώρα ζητώ συγ­γνώ­μη και δημο­σί­ως» όταν πλέ­ον η χυδαία πρά­ξη του ήρθε στο φως της δημο­σιό­τη­τας. Χρό­νια τώρα όμως έκρυ­βε το γεγο­νός από τους συνερ­γά­τες του και ο ίδιος είχε ρόλο κρι­τή και τιμη­τή. Όπως λέει ο λαός από τότε που ανα­κα­λύ­φτη­κε το συγνώ­μη χάθη­κε το φιλότιμο.

Τέλος, δεν έχει το θάρ­ρος να απο­δε­χτεί την απο­πο­μπή του από την εκπο­μπή «Ράδιο Αρβυ­λά». Αντί­θε­τα με έναν αρρω­στη­μέ­νο εγω­ι­σμό δηλώ­νει ότι απέ­χει από την εκπο­μπή «Ράδιο Αρβύ­λα» «θέλο­ντας να τους απαλ­λά­ξω (σ.σ. τους συνερ­γά­τες του) από αυτήν τη δύσκο­λη θέση»(!!!) . 

Υπεν­θυ­μί­ζου­με ότι σήμε­ρα το πρωί έγι­νε γνω­στή καταγ­γε­λία από τρα­γου­δί­στρια για χυδαία ερω­τι­κή παρε­νό­χλη­ση όσο ήταν ανήλικη.

Πηγή: thepressroom.gr

Η μαζώ­χτρα, του Αργύ­ρη Εφταλιώτη

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο