Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στα σκαριά η νέα εφαρμογή της Meta που θα ανταγωνιστεί το Twitter

Η Meta, η εται­ρεία που ελέγ­χει το Facebook, σχε­διά­ζει μια νέα εφαρ­μο­γή κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης που θα αντα­γω­νι­στεί το Twitter, όπως ανα­φέ­ρει δημο­σί­ευ­μα του BBC. Το νέο δίκτυο θα επι­τρέ­πει στους χρή­στες να ακο­λου­θούν λογα­ρια­σμούς με τους οποί­ους είναι ήδη συν­δε­δε­μέ­νοι στο Instagram, την εφαρ­μο­γή της Meta. Επί­σης, θα δώσει τη δυνα­τό­τη­τα στους χρή­στες να φέρουν νέους ακο­λού­θους από άλλες πλατ­φόρ­μες όπως το Mastodon.

Εκπρό­σω­πος της Meta επι­βε­βαί­ω­σε στο BBC ότι η πλατ­φόρ­μα βρί­σκε­ται υπό ανά­πτυ­ξη συμπλη­ρώ­νο­ντας ότι η νέα εφαρ­μο­γή θα κυκλο­φο­ρή­σει σύντο­μα, αν και δεν έδω­σε ημε­ρο­μη­νία. Ωστό­σο, σύμ­φω­να με ορι­σμέ­νες φήμες, ίσως ανέ­βει στο δια­δί­κτυο στα τέλη Ιου­νί­ου. Στο δια­δί­κτυο κυκλο­φο­ρούν ήδη κάποια στιγ­μιό­τυ­πα οθό­νης τα οποία παρου­σιά­στη­καν σε υπαλ­λή­λους, δίνο­ντας ενδε­χο­μέ­νως μια ιδέα για το πώς θα μοιά­ζει η εφαρ­μο­γή. Πηγές εντός της εται­ρεί­ας δήλω­σαν στο BBC ότι αυτά τα στιγ­μιό­τυ­πα οθό­νης που διέρ­ρευ­σαν είναι αληθινά.

«Εξε­ρευ­νού­με ένα νέο ξεχω­ρι­στό απο­κε­ντρω­μέ­νο κοι­νω­νι­κό δίκτυο για δια­μοι­ρα­σμό νέων μέσω κει­μέ­νου. Θεω­ρού­με πως υπάρ­χει μια ευκαι­ρία για έναν ξεχω­ρι­στό χώρο όπου οι δημιουρ­γοί περιε­χο­μέ­νου και τα δημό­σια πρό­σω­πα θα μπο­ρούν να μοι­ρά­ζο­νται νέα σχε­τι­κά με τα ενδια­φέ­ρο­ντά τους», δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος της Meta.

Το δίκτυο – το οποίο ονο­μά­ζε­ται προ­σω­ρι­νά P92 – θα μπο­ρού­σε να απο­δει­χθεί μεγα­λύ­τε­ρος αντί­πα­λος του Twitter του Ίλον Μασκ από το BlueSky ή το Mastodon. Ενώ και τα δύο έχουν προ­σελ­κύ­σει χρή­στες που ήταν δυσα­ρε­στη­μέ­νοι με το Twitter, η δημιουρ­γία ενός νέου κοι­νω­νι­κού δικτύ­ου δεν είναι κάτι απλό. Ωστό­σο η κοι­νό­τη­τα του Instagram είναι τερά­στια. Η Meta υπο­στη­ρί­ζει ότι η εφαρ­μο­γή έχει περί­που δύο δισε­κα­τομ­μύ­ρια χρή­στες, πολύ περισ­σό­τε­ρους δηλα­δή από τα 300 εκα­τομ­μύ­ρια που πιστεύ­ε­ται ότι χρη­σι­μο­ποιούν το Twitter – αν και τα στοι­χεία της δεν μπο­ρούν πλέ­ον να επαληθευτούν.

Αν το 25% των χρη­στών του Instagram πει­στεί να χρη­σι­μο­ποι­ή­σει το P92, τότε αυτό­μα­τα η πλατ­φόρ­μα θα γίνει μεγα­λύ­τε­ρη από τον βασι­κό της ανταγωνιστή.

Πηγή: BBC μέσω ertnews.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο