Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στα στρατεύματα της Ρωσίας μεταφέρεται ο στρατιωτικός εξοπλισμός της Βάγκνερ

Ο βαρύς στρα­τιω­τι­κός εξο­πλι­σμός της ιδιω­τι­κής παρα­στρα­τιω­τι­κής εται­ρεί­ας (PMC) «Wagner» θα μετα­φερ­θεί στις μονά­δες των τακτι­κών ενό­πλων δυνά­με­ων της Ρωσί­ας, ανα­φέ­ρει το BBC.

«Γίνο­νται προ­ε­τοι­μα­σί­ες για τη μετα­φο­ρά βαρέ­ως στρα­τιω­τι­κού εξο­πλι­σμού από την ιδιω­τι­κή στρα­τιω­τι­κή εται­ρεία Wagner σε μονά­δες των ρωσι­κών ενό­πλων δυνά­με­ων», ανέ­φε­ρε το υπουρ­γείο Άμυ­νας σε δια­δι­κτυα­κή δήλω­ση την Τρί­τη 27/6.

Μια μέρα νωρί­τε­ρα, ο Ρώσος πρό­ε­δρος Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν πρό­τει­νε στους μαχη­τές της ομά­δας Wagner να υπο­γρά­ψουν σύμ­βα­ση με το Υπουρ­γείο Άμυ­νας ή άλλες υπη­ρε­σί­ες επι­βο­λής του νόμου, να επι­στρέ­ψουν στις οικο­γέ­νειές τους ή να πάνε στη Λευκορωσία.

«Όποιος θέλει μπο­ρεί να πάει στη Λευ­κο­ρω­σία. Η υπό­σχε­ση που έδω­σα θα εκπλη­ρω­θεί. Επα­να­λαμ­βά­νω, η επι­λο­γή είναι δική σας, αλλά είμαι σίγου­ρος ότι θα είναι η επι­λο­γή των Ρώσων στρα­τιω­τών που έχουν συνει­δη­το­ποι­ή­σει το τρα­γι­κό τους λάθος», είπε ο Πούτιν.

Το τηλε­γρα­φι­κό κανά­λι Rybar, κοντά στο Υπουρ­γείο Άμυ­νας, ανέ­φε­ρε τη Δευ­τέ­ρα το βρά­δυ ότι μονά­δες της PMC Wagner είχαν ήδη εισέλ­θει στο έδα­φος της Λευ­κο­ρω­σί­ας, μαζί με όπλα και τυπι­κό στρα­τιω­τι­κό εξοπλισμό.

Ο ίδιος ο Πρι­γκό­ζιν, σύμ­φω­να με ορι­σμέ­νες ανα­φο­ρές, βρί­σκε­ται επί­σης ήδη στη Λευ­κο­ρω­σία. Το ιδιω­τι­κό αερο­πλά­νο του ιδρυ­τή Wagner προ­σγειώ­θη­κε στο στρα­τιω­τι­κό αερο­δρό­μιο Machulishchi κοντά στο Μινσκ, σύμ­φω­να με το πρό­γραμ­μα παρα­κο­λού­θη­σης της Λευ­κο­ρω­σί­ας “Belarusian Gayun”.

Πηγή: ertnews.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο