Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην Καρδίτσα ο Δ. Κουτσούμπας ‑Ενημερώθηκε από τον δήμαρχο για την εικόνα της πόλης

Στην Καρ­δί­τσα βρί­σκε­ται από σήμε­ρα το πρωί ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημή­τρης Κου­τσού­μπας, ο οποί­ος αρχι­κά επι­σκέ­φθη­κε κατα­στή­μα­τα της πόλης που επλή­γη­σαν από την κακο­και­ρία. Μετά την επί­σκε­ψη ο Κου­τσού­μπας έκα­νε την παρα­κά­τω δήλωση:

«Περιτ­τεύ­ει να πω ότι οι κατα­στρο­φές είναι μεγά­λες. Θα επα­να­λά­βω ότι αυτή η ώρα, δεν είναι ώρα για πολ­λά λόγια, για­τί τα λόγια τα ακού­με και από τους κυβερ­νώ­ντες, και από τις κρα­τι­κές αρχές και από τις τοπι­κές αρχές. Θέλου­με να δού­με πρά­ξεις. Και πρά­ξεις σημαί­νει η απο­ζη­μί­ω­ση να φτά­σει στο 100% για όλες τις κατα­στρο­φές, χωρίς όρους, αστε­ρί­σκους και προϋποθέσεις.

Δεν είναι ώρα για ψίχου­λα. Δεν μπο­ρεί ο άλλος να απο­κα­τα­στή­σει το σπί­τι του, το κατά­στη­μά του, το χωρά­φι του, αυτό που έχει χάσει και αυτά που του έχει πλή­ξει η κακο­και­ρία με ένα επί­δο­μα και με ψίχου­λα. Ούτε με ανα­στο­λές κάποιων χρε­ών και πλη­ρω­μών, για ένα εξά­μη­νο. Για­τί μετά από ένα εξά­μη­νο θα μπο­ρεί ο κατα­στη­μα­τάρ­χης της Καρ­δί­τσας, ο αγρό­της της Καρ­δί­τσας, ο εργα­ζό­με­νος, ο υπάλ­λη­λος της Καρ­δί­τσας να πλη­ρώ­σει, είτε στην εφο­ρία, είτε τον ΕΝΦΙΑ, είτε στις τρά­πε­ζες που χρω­στά­ει, είτε δημο­τι­κά τέλη;». Για να κατα­λή­ξει τονίζοντας:

«Θα πρέ­πει αυτό το πράγ­μα να στα­μα­τή­σει, να υπάρ­χει ανα­στο­λή μέχρι να υπάρ­ξει πλή­ρη απο­κα­τά­στα­ση όλων των ζημιών, να αρχί­σει να δου­λεύ­ει κανο­νι­κά ξανά η οικο­νο­μία και να μπο­ρεί να έχει εισό­δη­μα. Και το επί­δο­μα θα πρέ­πει οπωσ­δή­πο­τε να καλύ­πτει αυτό που χάνει, αυτό που θα είχε ως εισό­δη­μα αν δού­λευε το κατά­στη­μα, αν μπο­ρού­σε να δου­λέ­ψει ο εργα­ζό­με­νος και να είναι 100%. Και όχι αυτές τις κοροϊ­δί­ες που λένε και οι κυβερ­νώ­ντες και η αξιω­μα­τι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση και οι διά­φο­ροι των περι­φε­ρειών και των δήμων».

Αυτή την ώρα ο κ. Κου­τσού­μπας βρί­σκε­ται στο δημαρ­χείο Καρ­δί­τσας, όπου ενη­με­ρώ­θη­κε για τις μεγά­λες κατα­στρο­φές από το δήμαρ­χο Καρ­δί­τσας κ. Βασί­λη Τσιά­κο, ο οποί­ος χαρα­κτή­ρι­σε τρα­γι­κή την κατά­στα­ση, μετά την επέ­λα­ση της κακοκαιρίας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο