Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην Πάτρα το ένατο επιβεβαιωμένο κρούσμα κοροναϊού

Στην Πάτρα εντο­πί­σθη­κε το ένα­το κρού­σμα του κορω­νοϊ­ού στην Ελλά­δα. Όπως ανα­κοι­νώ­θη­κε πρό­κει­ται για66χρονο Έλλη­να, που είχε πάει εκδρο­μή στο Ισρα­ήλ και την Αίγυ­πτο. Νοση­λεύ­ε­ται σε απο­μό­νω­ση στο νοσο­κο­μείο ανα­φο­ράς για τον κορω­νο­ϊό, στην Πάτρα.

Αυτή την ώρα, πραγ­μα­το­ποιεί­ται εκτε­τα­μέ­νη ιχνη­λά­τη­ση των επα­φών του ασθε­νούς. Το περι­στα­τι­κό διε­γνώ­σθη στο Ελλη­νι­κό Ινστι­τού­το Παστέρ, όπως έκα­νε γνω­στό ο καθη­γη­τής Σωτή­ρης Τσιό­δρας, εκπρό­σω­πος του Υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας για το νέο κορωνοϊό.

Νωρί­τε­ρα σήμε­ρα το πρωί είχε γίνει γνω­στό ένα ακό­μη κρού­σμα, το όγδοο κατά σει­ρά.  Πρό­κει­ται για Έλλη­να, στε­νή επα­φή του πέμ­πτου κρού­σμα­τος, γυναί­κας εκπαι­δευ­τι­κού και φίλης της 38χρονης γυναί­κας που ήταν η πρώ­τη που δια­γνώ­στη­κε με κορω­νο­ϊό στην Ελλά­δα. Συγκε­κρι­μέ­να, πρό­κει­ται για τον σύζυ­γο της εκπαιδευτικού.

Ο άνδρας νοση­λευ­έ­ται στο νοσο­κο­μείο ΑΧΕΠΑ σε θάλα­μο αρνη­τι­κής πίε­σης με ήπια συμ­πτώ­μα­τα. Δεν ανή­κει σε ομά­δα υψη­λού κιν­δύ­νου και η κατά­στα­ση της υγεί­ας του είναι καλή.

Το περι­στα­τι­κό διε­γνώ­σθη στο Εργα­στή­ριο Μικρο­βιο­λο­γί­ας της Ιατρι­κής Σχο­λής του ΑΠΘ.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο