Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στην τελική ευθεία οι Πανελλαδικές — Πότε θα ανακοινωθούν οι βαθμοί

Το τέλος των Πανελ­λα­δι­κών Εξε­τά­σε­ων μαθη­μά­των προ­σα­να­το­λι­σμού και ειδι­κό­τη­τας, καθώς επί­σης και τη λήξη εξε­τά­σε­ων σε γυμνά­σια και λύκεια και τη λήξη μαθη­μά­των για νηπια­γω­γεία και δημο­τι­κά, σημα­το­δο­τεί η εβδο­μά­δα που έρχεται.

Ειδι­κό­τε­ρα για τους υπο­ψή­φιους των ΓΕΛ, η αυρια­νή ημέ­ρα, Δευ­τέ­ρα 12 Ιου­νί­ου 2023, είναι η τελευ­ταία ημέ­ρα εξε­τά­σε­ων. Θα εξε­τα­στούν στην Ιστο­ρία (Ομά­δα Προ­σα­να­το­λι­σμού Ανθρω­πι­στι­κών Σπου­δών), τη Φυσι­κή (Ο.Π. Θετι­κών Σπου­δών και Σπου­δών Υγεί­ας) και την Οικο­νο­μία (Ο.Π. Σπου­δών Οικο­νο­μί­ας και Πληροφορικής).

Οι υπο­ψή­φιοι των ΕΠΑΛ έχουν μπρο­στά τους άλλες τρεις ημέ­ρες Πανελ­λα­δι­κών Εξε­τά­σε­ων. Αρχι­κά την Τρί­τη 13 Ιου­νί­ου, θα εξε­τα­στούν στα μαθή­μα­τα: Ηλε­κτρι­κές Μηχα­νές, Σύγ­χρο­νες Γεωρ­γι­κές Επι­χει­ρή­σεις, Ναυ­σι­πλο­ΐα ΙΙ και Ναυ­τι­κές Μηχα­νές. Στη συνέ­χεια, την Πέμ­πτη 15 Ιου­νί­ου, θα εξε­τα­στούν στα μαθή­μα­τα: Τεχνο­λο­γία Υλι­κών, Οικο­δο­μι­κή, Μηχα­νές Εσω­τε­ρι­κής Καύ­σης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ) και Ψηφια­κά Συστή­μα­τα. Την Παρα­σκευή 16 Ιου­νί­ου θα ολο­κλη­ρω­θούν οι εξε­τά­σεις των μαθη­μά­των ειδι­κό­τη­τας με την εξέ­τα­ση των εξής μαθη­μά­των: Στοι­χεία Ψύξης-Κλι­μα­τι­σμού, Κινη­τή­ρες Αερο­σκα­φών και Στοι­χεία Σχε­δια­σμού Κεντρι­κών Θερμάνσεων.

Στη συνέχεια, τα Ειδικά Μαθήματα

Τη σκυ­τά­λη των Πανελ­λα­δι­κών θα έχουν από τις 17 έως και τις 29 Ιου­νί­ου οι εξε­τά­σεις των Ειδι­κών Μαθη­μά­των. Αυτή την εβδο­μά­δα, στις 17 Ιου­νί­ου οι υπο­ψή­φιοι θα εξε­τα­στούν στο μάθη­μα των Αγγλικών.

Προς τα τέλη Ιουνίου οι βαθμολογίες

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι βαθ­μο­λο­γί­ες των μαθη­μά­των (πλην των ειδι­κών μαθη­μά­των), ανα­μέ­νε­ται να ανα­κοι­νω­θούν περί τα τέλη Ιου­νί­ου. Οι υπο­ψή­φιοι θα έχουν και φέτος τη δυνα­τό­τη­τα να ενη­με­ρω­θούν για τις βαθ­μο­λο­γί­ες τους (και αργό­τε­ρα, τη σχο­λή και το τμή­μα στο οποίο εισά­γο­νται) μέσω της σχε­τι­κής ηλε­κτρο­νι­κής εφαρ­μο­γής του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας, αλλά και με γρα­πτό μήνυ­μα στο κινη­τό τους (SMS).

Στη συνέ­χεια, οι υπο­ψή­φιοι θα χρεια­στεί να υπο­βά­λουν ηλε­κτρο­νι­κά το Μηχα­νο­γρα­φι­κό τους Δελ­τίο. Όπως και τις δύο προη­γού­με­νες χρο­νιές, θα υπάρ­χει η δυνα­τό­τη­τα υπο­βο­λής διπλού, παράλ­λη­λου Μηχα­νο­γρα­φι­κού και για τα Δημό­σια ΙΕΚ. Αυτό που θα αλλά­ξει φέτος, είναι ότι η υπο­βο­λή δεν θα πραγ­μα­το­ποι­η­θεί σε δύο φάσεις, αλλά σε μία, καθώς με βάση τα στοι­χεία των περα­σμέ­νων ετών, ένα πολύ υψη­λό ποσο­στό των υπο­ψη­φί­ων (93% για το 2022) εισή­χθη στις σχο­λές των 10 πρώ­των επι­λο­γών του από την πρώ­τη φάση.

Όσον αφο­ρά την ανα­κοί­νω­ση των απο­τε­λε­σμά­των των Πανελ­λα­δι­κών (των βάσε­ων εισα­γω­γής δηλα­δή), σύμ­φω­να με πηγές του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας, ανα­μέ­νε­ται να γίνει στο τέλος του Ιουλίου.

Τέλος εξετάσεων σε γυμνάσια — λύκεια, λήξη μαθημάτων σε νηπιαγωγεία — δημοτικά

Η 15η Ιου­νί­ου σημα­το­δο­τεί το τέλος της σχο­λι­κής χρο­νιάς για τους μαθη­τές της πρω­το­βάθ­μιας και δευ­τε­ρο­βάθ­μιας εκπαί­δευ­σης. Έτσι, την ερχό­με­νη Παρα­σκευή θα ακου­στεί το τελευ­ταίο κου­δού­νι για τους μικρούς μαθη­τές και τις μικρές μαθή­τριες των νηπια­γω­γεί­ων και των δημο­τι­κών και παράλ­λη­λα, οι μαθη­τές και οι μαθή­τριες των γυμνα­σί­ων και της Α’ και Β’ λυκεί­ου θα ολο­κλη­ρώ­σουν τις εξε­τά­σεις τους.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο