Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στηρίζουν την πρόταση Μητσοτάκη για πιστοποιητικό εμβολιασμού οι αεροπορικές εταιρείες

«Να υιο­θε­τη­θεί επει­γό­ντως» η πρό­τα­ση Μητσο­τά­κη για πιστο­ποι­η­τι­κό εμβο­λια­σμού ζητά η Διε­θνής Ένω­ση Αερο­με­τα­φο­ρών (ΙΑΤΑ), από­δει­ξη πως εξυ­πη­ρε­τεί την ανά­γκη για επα­να­φο­ρά στην κερ­δο­φο­ρία των αερο­πο­ρι­κών ομί­λων ‑που έχουν λάβει πλου­σιο­πά­ρο­χες επι­δο­τή­σεις λόγω παν­δη­μί­ας- και όχι την ανά­γκη για προ­στα­σία της υγεί­ας και της ζωής.

«Η πρω­το­βου­λία του πρω­θυ­πουρ­γού Μητσο­τά­κη θα πρέ­πει να υιο­θε­τη­θεί επει­γό­ντως από την Κομι­σιόν και όλες τις χώρες μέλη» ανα­φέ­ρει ο γενι­κός διευ­θυ­ντής και διευ­θύ­νων σύμ­βου­λος της ΙΑΤΑ, Αλε­ξά­ντρ ντε Ζου­νιάκ, σε ανοι­χτή επι­στο­λή του προς την πρό­ε­δρο της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής, Ούρ­σου­λα φον ντερ Λάιεν. Δεν είναι η πρώ­τη φορά που ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης κατα­θέ­τει και στη­ρί­ζει προ­τά­σεις που ευνο­ούν την κερ­δο­φο­ρία σε Του­ρι­σμό και αερο­με­τα­φο­ρές σε επί­πε­δο ΕΕ. Ενό­ψει της του­ρι­στι­κής περιό­δου του 2020 είχε προ­τεί­νει πλη­ρό­τη­τα 100% στα αερο­πλά­να. Αντί­θε­τα δεν δεί­χνει τον ίδιο …ζήλο για τη θωρά­κι­ση του συστή­μα­τος Υγεί­ας και για μέτρα σε σχο­λεία και χώρους δουλειάς.

Με κρι­τή­ριο την επι­στρο­φή στην κερ­δο­φο­ρία ο επι­κε­φα­λής της ΙΑΤΑ ανα­φέ­ρει πως «οι εμβο­λια­σμοί είναι ένας θεμε­λιώ­δης παρά­γο­ντας για το ασφα­λές άνοιγ­μα και πάλι των συνό­ρων και την τόνω­ση της οικο­νο­μι­κής ανά­καμ­ψης» και προ­σθέ­τει πως «ένα πανευ­ρω­παϊ­κό, αμοι­βαί­ως ανα­γνω­ρι­σμέ­νο πιστο­ποι­η­τι­κό εμβο­λια­σμού θα ήταν ένα σημα­ντι­κό βήμα που θα έδι­νε στις κυβερ­νή­σεις την εμπι­στο­σύ­νη να ανοί­ξουν με ασφά­λεια τα σύνο­ρά τους και στους επι­βά­τες την εμπι­στο­σύ­νη να ταξι­δεύ­ουν αερο­πο­ρι­κώς χωρίς το φράγ­μα της καραντίνας».

Εξη­γεί πως οι 290 αερο­πο­ρι­κές εται­ρεί­ες, που εκπρο­σω­πεί η ΙΑΤΑ και εκτε­λούν το 82% των πτή­σε­ων παγκο­σμί­ως, θέλουν ένα κοι­νό πιστο­ποι­η­τι­κό εμβο­λια­σμού διό­τι θα μπο­ρού­σε να συμ­βά­λει «στην απο­κα­τά­στα­ση της κινη­τι­κό­τη­τας σε παγκό­σμια κλί­μα­κα, κάτι που είναι θεμέ­λιο για την απο­κα­τά­στα­ση της οικο­νο­μι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας στα επί­πε­δα που βρι­σκό­ταν πριν από την κρί­ση».

Καθι­στά σαφές πως για την ανα­ζω­ο­γό­νη­ση των κερ­δών των ομί­λων των αερο­με­τα­φο­ρών αλλά και του Του­ρι­σμού «η πρό­τα­ση του πρω­θυ­πουρ­γού Μητσο­τά­κη για τα πιστο­ποι­η­τι­κά εμβο­λια­σμού θα είναι βασι­κός παρά­γο­ντας που θα το επι­τρέ­ψει αυτό».

902.gr

Lufthansa: Έλα­βε κρα­τι­κή ενί­σχυ­ση 9 δισ. ευρώ και προ­χω­ρά σε… απο­λύ­σεις 30.000 εργαζόμενων!

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο