Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στις 21 Μαΐου έχεις τουλάχιστον… 10 λόγους για να ψηφίσεις ΚΚΕ

Νέο προ­ε­κλο­γι­κό φυλ­λά­διο με τους «10 λόγους για να ψηφί­σεις ΚΚΕ» δια­κι­νεί­ται από τις Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις.

1

Για­τί στα­θε­ρό­τη­τα για τον λαό, τη ζωή και τα δικαιώ­μα­τά του σημαί­νει πιο δυνα­τό ΚΚΕ.

Η αντι­λαϊ­κή στα­θε­ρό­τη­τα για την οποία μιλά­νε η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι ο δρό­μος που φέρ­νει ανα­σφά­λεια και αστά­θεια στη ζωή του λαού και της νεολαίας.

2

Για­τί η οργή πρέ­πει να γίνει δύνα­μη αγώνα.

Το ΚΚΕ απο­κά­λυ­ψε τον μεγά­λο ένο­χο για το έγκλη­μα στα Τέμπη, την πολι­τι­κή για τα κέρ­δη, που άσκη­σαν όσοι κυβερ­νούν και κυβέρ­νη­σαν. Για­τί το ΚΚΕ απο­κα­λύ­πτει κάθε μέρα και τα επό­με­να “Τέμπη”: Τα σχο­λεία — ερεί­πια, την έλλει­ψη μέτρων υγεί­ας και ασφά­λειας στους χώρους δου­λειάς, την έλλει­ψη σχε­δια­σμέ­νης προ­στα­σί­ας της ζωής του λαού από πυρ­κα­γιές, πλημ­μύ­ρες, σει­σμούς, ατυ­χή­μα­τα μεγά­λης κλί­μα­κας. Για το σημε­ρι­νό αντι­λαϊ­κό κρά­τος είναι προ­τε­ραιό­τη­τα τα συμ­φέ­ρο­ντα των μεγά­λων ομί­λων, ενώ η ασφά­λεια και οι ανά­γκες του λαού είναι κόστος. Για την ακρί­βεια, τη φτώ­χεια, τους πολέ­μους, για όσους μας γεμί­ζουν οργή απα­ντά­με με δυνα­τό ΚΚΕ.

3

Για­τί μόνο έτσι θα πολ­λα­πλα­σια­στούν οι εστί­ες αντί­στα­σης που θα χρεια­στού­με μετά τις εκλογές.

Για­τί ετοιμάζεται:

Μαζι­κή έφο­δος των funds και των τρα­πε­ζών στα σπί­τια του λαού και πρέ­πει να παλέ­ψου­με για να μην πέσουν στα χέρια των “κορα­κιών”. Εκεί οδη­γούν οι νόμοι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την πρώ­τη κατοικία.

Νέος κύκλος φορο­λη­στεί­ας του εργα­ζό­με­νου λαού.

Νέα καπι­τα­λι­στι­κή οικο­νο­μι­κή κρί­ση και δεν πρέ­πει να την πλη­ρώ­σουν ξανά η εργα­τι­κή τάξη και οι φτω­χοί επαγ­γελ­μα­τί­ες της πόλης και της υπαίθρου.

Για­τί η πολι­τι­κή της ΕΕ για την “απε­λευ­θέ­ρω­ση” και την εμπο­ρευ­μα­το­ποί­η­ση έχει συνέ­χεια και αφο­ρά τις Μετα­φο­ρές, το νερό, την Eνέρ­γεια. Εκτι­νάσ­σουν το κόστος, την ακρί­βεια και τους κιν­δύ­νους για τον λαό και εκτο­ξεύ­ουν τα κέρ­δη των μεγά­λων εταιρειών.

4

Για­τί παρά τις δια­φο­ρές τους η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συμ­φω­νούν στα “μεγά­λα”. Τσα­κώ­νο­νται για το “ποιος” και “πώς” θα κυβερ­νή­σει, αφού η πολι­τι­κή που θα ασκή­σουν είναι δεδομένη.

Είναι με τα κέρ­δη των ομί­λων και όχι με τις ζωές και τις ανά­γκες μας. Γι’ αυτό συμ­φω­νούν με τις δεσμεύ­σεις του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης της Ευρω­παϊ­κής Ενω­σης, που σημαί­νει υπερ­μνη­μό­νιο για τον λαό μας. Γι’ αυτό από τα νομο­σχέ­δια της κυβέρ­νη­σης της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ υπερ­ψή­φι­σε το 50% και το ΠΑΣΟΚ υπερ­ψή­φι­σε το 70%. Γι’ αυτό συμ­φω­νούν στην περαι­τέ­ρω εμπλο­κή της Ελλά­δας στον πόλε­μο ΝΑΤΟ — Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία, συμ­φω­νούν στα σχέ­δια των ΗΠΑ — ΝΑΤΟ που οδη­γούν σε συνεκ­με­τάλ­λευ­ση στο Αιγαίο εις βάρος των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των της χώρας, σε βάρος των λαών της Ελλά­δας και της Τουρ­κί­ας και υπέρ των μεγά­λων εται­ρειών εξορύξεων.

5

Για να κάψου­με τα αντι­λαϊ­κά σενά­ρια που ετοιμάζουν.

Τα διά­φο­ρα κυβερ­νη­τι­κά σχή­μα­τα που δια­φη­μί­ζουν η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ είναι δοκι­μα­σμέ­να στην Ελλά­δα και στην Ευρώ­πη. Οι συγκυ­βερ­νή­σεις και οι μονο­κομ­μα­τι­κές κυβερ­νή­σεις σε διά­φο­ρες χώρες, είτε βαφτί­ζο­νται προ­ο­δευ­τι­κές είτε κεντρο­δε­ξιές, είναι αυτές που με την πολι­τι­κή τους έχουν βγά­λει τους λαούς στους δρό­μους, με απερ­γί­ες και μεγά­λες δια­δη­λώ­σεις: Στη Γαλ­λία, στην Ισπα­νία, στην Πορ­το­γα­λία, στη Γερ­μα­νία, στην Ιτα­λία και την Ελλά­δα. Υλο­ποιούν τις ίδιες, αντι­λαϊ­κές κατευ­θύν­σεις της Ευρω­παϊ­κής Ενω­σης και των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Με ένα πιο δυνα­τό ΚΚΕ θα στεί­λου­με μήνυ­μα ελπί­δας και ανά­τα­σης εντός κι εκτός συνόρων.

6

Για­τί το ΚΚΕ δεσμεύ­ε­ται μόνο από τα συμ­φέ­ρο­ντα του λαού και των εργα­ζο­μέ­νων, δεν ξεπλη­ρώ­νει γραμ­μά­τια στην εγχώ­ρια και διε­θνή ελίτ.

Μπρο­στά στη δεδο­μέ­να αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση που θα προ­κύ­ψει, τη δια­φο­ρά υπέρ του λαού μπο­ρεί να την κάνει μόνο ένα πιο δυνα­τό ΚΚΕ. Περισ­σό­τε­ροι βου­λευ­τές του ΚΚΕ σημαί­νει περισ­σό­τε­ρη δύνα­μη για να ακού­γε­ται η φωνή και τα προ­βλή­μα­τα του λαού, περισ­σό­τε­ροι μαχη­τι­κοί “συμπα­ρα­στά­τες” στον αγώ­να για το δίκιο, παντού.

7

Για­τί το “κανέ­νας από τους δύο” μπο­ρεί να πάρει ριζο­σπα­στι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά αν μετα­φρα­στεί σε μεγά­λη ενί­σχυ­ση του ΚΚΕ.

8

Γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ μένει ΚΚΕ.

Δεν θα μεταλ­λα­χτεί σε στή­ρι­ξη ή ανο­χή σε όποια κυβέρ­νη­ση κι αν προ­κύ­ψει από τις εκλο­γές. Για­τί το ΚΚΕ δεν είναι κάποιο κόμ­μα που εμφα­νί­ζε­ται, βοη­θά­ει το πέρα­σμα της αντι­λαϊ­κής πολι­τι­κής και ύστε­ρα απο­σύ­ρε­ται, όπως τα λεγό­με­να “μικρά κόμ­μα­τα” που απο­δεί­χτη­καν… “μεγά­λοι σύμ­μα­χοι” του συστή­μα­τος. Αυτόν τον ρόλο προ­τί­θε­νται να παί­ξουν και σήμε­ρα δυνά­μεις που έχουν ήδη κολ­λή­σει ένση­μα στην αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή από υπουρ­γι­κά και βου­λευ­τι­κά έδρα­να, ψηφί­ζο­ντας μέτρα — τρα­γω­δία για τον λαό.

9

Το ΚΚΕ έχει πρόγραμμα εξουσίας — διακυβέρνησης.

Το ΚΚΕ είναι έτοι­μο, όταν η εργα­τι­κή τάξη, ο λαός το επι­λέ­ξει, να ανα­λά­βει την ευθύ­νη του σε μία λαϊ­κή δια­κυ­βέρ­νη­ση, όπου την εξου­σία και τα κλει­διά της οικο­νο­μί­ας θα είναι στα χέρια του εργα­ζό­με­νου λαού. Πρω­τα­γω­νι­στές θα είναι οι εργα­ζό­με­νοι, η νεο­λαία και όχι το πολι­τι­κό προ­σω­πι­κό των καπι­τα­λι­στών. Το “ως εδώ” μπο­ρεί να μετα­τρα­πεί σε από­φα­ση αγώ­να για τη μόνη προ­ο­δευ­τι­κή διέ­ξο­δο, την πάλη για μια άλλη εξου­σία και οικο­νο­μία, που στο επί­κε­ντρό της θα έχει την ικα­νο­ποί­η­ση των ανα­γκών των πολλών.

10

#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ
στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές.

Το ζήσα­με και το ξέρου­με: Σωτή­ρες δεν υπάρχουν!
Μόνο ο λαός σώζει τον λαό, στον δρό­μο της ανα­τρο­πής, με δυνα­τό ΚΚΕ.
Τα κόμ­μα­τα που θα σχη­μα­τί­σουν την επό­με­νη κυβέρ­νη­ση πρέ­πει να βρε­θούν όσο πιο αδύ­να­μα γίνε­ται, για να είναι πιο δυνα­τός ο λαός.

ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ & ΟΛΟΙ ΜΑΣ
#ΤΩΡΑ_ΚΚΕ!»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο