Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας ρυμουλκήθηκε το ναρκαλιευτικό «Καλλιστώ» (ΦΩΤΟ)

Στο Ναύ­σταθ­μο της Σαλα­μί­νας βρί­σκε­ται από το μεση­μέ­ρι το ναρ­κο­θη­ρευ­τι­κό του Πολε­μι­κού Ναυ­τι­κού «Καλ­λι­στώ», το οποίο μετά από σύγκρου­ση με το φορ­τη­γό πλοίο MAERSK LAUNCESTON που μετέ­φε­ρε κοντέι­νερ, παρου­σί­α­σε εισ­ροή υδά­των και ρυμουλ­κή­θη­κε από ρυμουλ­κό στο συγκε­κρι­μέ­νο σημείο.

Σύμ­φω­να με τις τελευ­ταί­ες πλη­ρο­φο­ρί­ες από τη σύγκρου­ση η πρύ­μνη του πολε­μι­κού πλοί­ου κόπη­κε και δίπλω­σε. Μάλι­στα η ζημιά που προ­κλή­θη­κε στο ναρ­κο­θη­ρευ­τι­κό ήταν μεγά­λη, καθώς το «Καλ­λι­στώ» είναι κατα­σκευα­σμέ­νο από Πλα­στι­κό Ενι­σχυ­μέ­νο με Υαλο­νή­μα­τα (GRP) προ­κει­μέ­νου να ελα­χι­στο­ποιεί το μαγνη­τι­κό ίχνος. Το συγκε­κρι­μέ­νο υλι­κό είναι υψη­λής αντο­χής αλλά δεν είναι λαμαρίνα.

PLOIO1

PLOIO2

PLOIO3 PLOIO4 PLOIO9

Από τη σύγκρου­ση τραυ­μα­τί­στη­καν ελα­φρά δύο άτο­μα του πολε­μι­κού πλοί­ου, που μετέ­φε­ρε συνο­λι­κά 27 άτο­μα, τα οποία δια­κο­μί­στη­καν προ­λη­πτι­κά στο νοσοκομείο.

Στο σημείο όπου σημειώ­θη­κε η σύγκρου­ση προ­κλή­θη­κε μικρή θαλάσ­σια ρύπαν­ση κυρί­ως από τις μικρές ποσό­τη­τες συντριμ­μιών του πολε­μι­κού πλοί­ου και μικρής ποσό­τη­τας καυ­σί­μων που διέρρευσε.

Ιδιω­τι­κά σκά­φη αντιρ­ρυ­πα­ντι­κής εται­ρεί­ας με πλω­τό φράγ­μα πραγ­μα­το­ποί­η­σαν έλξη των συγκε­κρι­μέ­νων υλι­κών και των καυ­σί­μων προ­κει­μέ­νου να τα συγκε­ντρώ­σουν και να τα απομακρύνουν.

Στο φορ­τη­γό πλοίο MAERSK LAUNCESTON έχει απα­γο­ρευ­θεί ο από­πλους μέχρι την απο­κα­τά­στα­ση των ζημιών ενώ σε εξέ­λι­ξη είναι η δια­δι­κα­σία της προ­α­νά­κρι­σης για το συγκε­κρι­μέ­νο ναυ­τι­κό ατύχημα.

Για το θέμα έχει ενη­με­ρω­θεί ήδη η εισαγ­γε­λι­κή Αρχή ενώ δεν έχει υπάρ­ξει καμία σύλ­λη­ψη προς το παρόν.

Στο φορ­τη­γό πλοίο δεν υπήρ­χε πλοη­γός καθώς είχε ήδη μπει σε πορεία έξω από λιμάνι.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο