Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Στο «Σωτηρία» οι δύο Έλληνες που επαναπατρίστηκαν από την Ουχάν της Κίνας

Στο νοσο­κο­μείο Σωτη­ρία βρί­σκο­νται από το από­γευ­μα οι δύο Έλλη­νες πολί­τες που επα­να­πα­τρί­στη­καν σήμε­ρα από την Λαϊ­κή Δημο­κρα­τία της Κίνας. Οι δύο Έλλη­νες επι­βι­βά­στη­καν μαζί με Βρε­τα­νούς και άλλους πολί­τες χωρών της Ευρω­παϊ­κής Ένω­σης, σε ειδι­κά ναυ­λω­μέ­νο αερο­πλά­νο, από την πόλη Ουχάν της επαρ­χί­ας Χου­μπέι. Έφτα­σαν στο Λον­δί­νο και στη συνέ­χεια οι δύο Έλλη­νες επι­βι­βά­στη­καν σε στρα­τιω­τι­κό αερο­πλά­νο, με προ­ο­ρι­σμό τη στρα­τιω­τι­κή αερο­πο­ρι­κή βάση Patrica Di Mare, στη Ρώμη.

Εκεί τους παρέ­λα­βε ιατρι­κό κλι­μά­κιο του Εθνι­κού Οργα­νι­σμού Δημό­σιας Υγεί­ας, ακο­λου­θώ­ντας το ειδι­κό πρω­τό­κολ­λο. Επι­βι­βά­στη­καν σε ελλη­νι­κό στρα­τιω­τι­κό αερο­σκά­φος, το οποίο είχε μετα­βεί στη Ρώμη γι’ αυτό το σκο­πό και προ­σγειώ­θη­καν στο στρα­τιω­τι­κό αερο­δρό­μιο της Ελευσίνας.

Όπως ανα­φέ­ρει το υπουρ­γείο Υγεί­ας σε επί­ση­μη ενη­μέ­ρω­ση του, «παρό­τι οι δύο Έλλη­νες πολί­τες δεν παρου­σιά­ζουν καμία συμ­πτω­μα­το­λο­γία, μετα­φέρ­θη­καν από ειδι­κά εκπαι­δευ­μέ­νο προ­σω­πι­κό του Εθνι­κού Κέντρου ‘Αμε­σης Βοή­θειας, στο Γ.Ν. Νοση­μά­των Θώρα­κος Αθη­νών «Η Σωτη­ρία», που απο­τε­λεί Νοσο­κο­μείο Ανα­φο­ράς, με βάση την προ­βλε­πό­με­νη δια­δι­κα­σία δια­κο­μι­δής, και θα τεθούν σε εθε­λού­σια απο­μό­νω­ση και ιατρι­κή παρα­κο­λού­θη­ση για 14 μέρες».

Τέλος το Υπουρ­γείο Υγεί­ας ευχα­ρι­στεί όλο το προ­σω­πι­κό που συμ­με­τεί­χε και βοή­θη­σε στον επα­να­πα­τρι­σμό των δύο συμπα­τριω­τών μας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο