Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συγκεντρώσεις στο Τελ Αβίβ για τον θάνατο των Ισραηλινών ομήρων από το στρατό (ΦΩΤΟ)

Ισραη­λι­νοί κατέ­βη­καν χθες, Παρα­σκευή, το βρά­δυ στους δρό­μους του Τελ Αβίβ για να δια­μαρ­τυ­ρη­θούν για τον θάνα­το τριών ομή­ρων που σκο­τώ­θη­καν κατά λάθος από Ισραη­λι­νούς στρα­τιώ­τες στη Λωρί­δα της Γάζας, σύμ­φω­να με μέσα ενημέρωσης.

Εικό­νες που μετα­δό­θη­καν από την ισραη­λι­νή τηλε­ό­ρα­ση δεί­χνουν μεγά­λα πλή­θη να συγκε­ντρώ­νο­νται στο κέντρο του Τελ Αβίβ και να απο­κλεί­ουν κεντρι­κή αρτη­ρία. Αυτοί αξί­ω­σαν να ανα­λά­βει δρά­ση η κυβέρ­νη­ση για να εξα­σφα­λί­σει την άμε­ση απε­λευ­θέ­ρω­ση των ομή­ρων που κρα­τού­νται από τη Χαμάς στη Λωρί­δα της Γάζας.

Με πανό, πλα­κάτ και πόστερ με τα ονό­μα­τα και τις φωτο­γρα­φί­ες πολ­λών άλλων ομή­ρων, οι δια­δη­λω­τές έκα­ναν πορεία κατευ­θυ­νό­με­νοι προς το αρχη­γείο του ισραη­λι­νού στρα­τού. Όπως μετέ­δω­σε ο ειδη­σε­ο­γρα­φι­κός ιστό­το­πος ynet, αυτοί έρι­ξαν κόκ­κι­νη μπο­γιά στον δρόμο.

«Ο χρό­νος τους εξα­ντλεί­ται! Φέρ­τε τους σπί­τι τώρα», φώνα­ζαν οι διαδηλωτές.

Το πλή­θος επέ­κρι­νε την κυβέρ­νη­ση του πρω­θυ­πουρ­γού Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου ότι δεν κάνει αρκε­τά για να απε­λευ­θε­ρώ­σει τους ομή­ρους που απή­γα­γε η Χαμάς και κρα­τά στη Λωρί­δα της Γάζας.

Σύμ­φω­να με τους δια­δη­λω­τές, μια νέα συμ­φω­νία για τους ομή­ρους, όπως αυτή που είχε επι­τευ­χθεί στα τέλη Νοεμ­βρί­ου, θα έχει απο­τρέ­ψει περι­στα­τι­κά, όπως αυτό που σημειώ­θη­κε στη Γάζα χθες, Παρασκευή.

«Απε­ρί­γρα­πτη τρα­γω­δία» χαρα­κτή­ρι­σε τους θανά­τους των ομή­ρων ο Νετα­νιά­χου, ενώ η κυβέρ­νη­ση των ΗΠΑ τους χαρα­κτή­ρι­σε «οδυ­νη­ρούς» και «τρα­γι­κούς», προ­σθέ­το­ντας ότι πιστεύ­ει πως η ισραη­λι­νή κυβέρ­νη­ση θα ερευ­νή­σει πώς συνέβη.

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο