Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συμφωνία EE με Pfizer για 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου τους

Αισιό­δο­ξη ότι η Ευρω­παϊ­κή Ενω­ση θα δια­θέ­τει επαρ­κείς δόσεις για τον εμβο­λια­σμό του 70% του ενή­λι­κου πλη­θυ­σμού της Ευρω­παϊ­κής Ενω­σης ήδη από το Ιού­λιο παρου­σιά­σθη­κε η πρό­ε­δρος της Ευρω­παϊ­κής Επι­τρο­πής Ούρ­σου­λα φον ντερ Λάιεν κατά την διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου.

Μέχρι σήμε­ρα, ο στό­χος που είχε ορι­σθεί από την Ενω­ση για τον εμβο­λια­σμό του 70% του ενή­λι­κου πλη­θυ­σμού ήταν το τέλος του καλοκαιριού.

Ταυ­τό­χρο­να, η πρό­ε­δρος της Κομι­σιόν ανα­κοί­νω­σε ότι η Ευρω­παϊ­κή Ενω­ση θα κλεί­σει τις επό­με­νες ημέ­ρες συμ­φω­νία προ­μή­θειας εμβο­λί­ων που προ­βλέ­πει την αγο­ρά 1,8 δισε­κα­τομ­μυ­ρί­ου δόσε­ων του εμβο­λί­ου κατά της Covid-19 που ανα­πτύ­χθη­κε από τις Pfizer-BioNTech. «Εργα­ζό­μα­στε μαζί με τις Biontech/Pfizer επί νέου συμ­βο­λαί­ου», δήλω­σε η πρό­ε­δρος της Κομισιόν.

«Αυτό θα εξα­σφα­λί­σει 1,8 δισε­κα­τομ­μύ­ριο δόσεις για την περί­ο­δο 2021–2023. Θα το κλεί­σου­με τις προ­σε­χείς ημέ­ρες. Θα δια­σφα­λί­σει τις ανα­γκαί­ες δόσεις για την χορή­γη­ση ενι­σχυ­τι­κών δόσε­ων που θα αυξή­σουν την ανο­σία», είπε η πρό­ε­δρος της Κομισιόν.

Είναι το τρί­το συμ­βό­λαιο που συμ­φω­νεί­ται ανά­με­σα στην Ένω­ση και τις δύο εται­ρεί­ες, οι οποί­ες έχουν ήδη συμ­φω­νή­σει για την προ­μή­θεια 600 εκα­τομ­μυ­ρί­ων δόσε­ων αυτόν το χρό­νο βάσει των δύο προη­γού­με­νων συμ­βο­λαί­ων. Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι πριν λίγες μέρες η κομι­σιόν είχε δηλώ­σει ότι δεν θα κάνει χρή­ση του δικαιώ­μα­τος αγο­ράς επι­πλέ­ον εμβο­λί­ων της Astra Zeneca.

Παράλ­λη­λα, ο Ευρω­παϊ­κός Οργα­νι­σμός Φαρ­μά­κων ανα­κοί­νω­σε την έγκρι­ση της αύξη­σης των παρα­γω­γι­κών δυνα­το­τή­των της μονά­δας παρα­γω­γής εμβο­λί­ων των Pfizer/BioNtech στην Πουρς του Βελ­γί­ου. Συγκε­κρι­μέ­να, ενέ­κρι­νε αύξη­ση του μεγέ­θους των παρ­τί­δων και αύξη­ση της σχε­τι­κής δια­δι­κα­σί­ας στο εργο­στά­σιο της Pfizer στο Πουρς του Βελ­γί­ου. Η εξέ­λι­ξη αυτή ανα­μέ­νε­ται να βελ­τιώ­σει σημα­ντι­κά την προ­μή­θεια του εμβο­λί­ου COVID-19 που ανα­πτύ­χθη­κε από τη BioNTech και την Pfizer, στην EE.

Φώτης Αγγου­λές, ο προ­λε­τά­ριος ποιητής

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο