Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι; Ανοιχτό το ενδεχόμενο σύμφωνα με το Κρεμλίνο

Στο ενδε­χό­με­νο μιας πιθα­νής συνά­ντη­σης του Βλ. Πού­τιν με τον Β. Ζελέν­σκι ανα­φέρ­θη­κε σήμε­ρα ο εκπρό­σω­πος του Ρώσου προ­έ­δρου Ντμί­τρι Πεσκόφ κατά την διάρ­κεια δηλώ­σε­ων του σε δημοσιογράφους.

Το Κρεμ­λί­νο δεν απο­κλεί­ει μια συνά­ντη­ση μετα­ξύ των προ­έ­δρων Βλα­ντι­μίρ Πού­τιν της Ρωσί­ας και Βλα­ντι­μίρ Ζελέν­σκι της Ουκρα­νί­ας, αλλά θα πρέ­πει να είναι πλή­ρως προ­ε­τοι­μα­σμέ­νο για να παρά­γει απο­τε­λέ­σμα­τα, δήλω­σε ο Πεσκόφ, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες του πρα­κτο­ρεί­ου TASS.

Ο εκπρό­σω­πος του Κρεμ­λί­νου επε­σή­μα­νε ότι «πρώ­τα, οι αντι­προ­σω­πεί­ες και οι υπουρ­γοί πρέ­πει να κάνουν το μέρος της δου­λειάς τους για να δια­σφα­λί­σουν ότι οι πρό­ε­δροι δεν θα συνα­ντη­θούν μόνο για χάρη της δια­δι­κα­σί­ας και μιας συνο­μι­λί­ας, αλλά θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν μια συνά­ντη­ση για να επι­τύ­χει αποτελέσματα».

«Η θέση της Ρωσί­ας δεν είναι μυστι­κή, έχει δια­τυ­πω­θεί και τεθεί υπό­ψη των Ουκρα­νών δια­πραγ­μα­τευ­τών. Περι­μέ­νου­με να λάβου­με τις διευ­κρι­νί­σεις τους», πρό­σθε­σε ο Πεσκόφ.

Σύμ­φω­να με την ισραη­λι­νή εφη­με­ρί­δα «Jerusalem Post», η Ρωσία έχει κατα­θέ­σει ορι­στι­κή πρό­τα­ση στην Ουκρα­νία, την οποία ο Βολο­ντί­μιρ Ζελέν­σκι καλεί­ται να απο­δε­χτεί ή να απορ­ρί­ψει, όντας όμως σε εξαι­ρε­τι­κά δύσκο­λη θέση.

Οπως ανα­φέ­ρει η ισραη­λι­νή εφη­με­ρί­δα, ο πρω­θυ­πουρ­γός του Ισρα­ήλ Ναφτά­λι Μπέ­νετ μετέ­βη το Σάβ­βα­το στη Μόσχα όχι τόσο για να κομί­σει κάποια πρό­τα­ση όσο για να δει πώς και τι σκέ­φτε­ται ο Βλα­ντί­μιρ Πού­τιν ώστε να ενη­με­ρώ­σει στη συνέ­χεια τις δυτι­κές κυβερνήσεις.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο