Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνάντηση συνενοχής με Νετανιάχου: Απευθείας στήριξη Μητσοτάκη στη βαρβαρότητα του κράτους-δολοφόνου

Τη συνε­νο­χή στο έγκλη­μα του κρά­τους-δολο­φό­νου σε βάρος του Παλαι­στι­νια­κού λαού στη Λωρί­δα της Γάζας σημα­το­δό­τη­σε η επί­σκε­ψη στο Ισρα­ήλ και η συνά­ντη­ση του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τά­κη με τον Ισραη­λι­νό ομό­λο­γό του Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου στην Ιερουσαλήμ.

Απο­κα­λώ­ντας τον αιμα­το­βαμ­μέ­νο πρω­θυ­πουρ­γό του Ισρα­ήλ «αγα­πη­τέ Bibi», ο Κυριά­κος Μητσο­τά­κης κατέ­δει­ξε ότι η ελλη­νι­κή κυβέρ­νη­ση είναι στην πρώ­τη γραμ­μή εκεί­νων που στη­ρί­ζουν απρο­κά­λυ­πτα τη βαρ­βα­ρό­τη­τα σε βάρος ενός φυλα­κι­σμέ­νου λαού, του Παλαι­στι­νια­κού, στο όνο­μα της «αυτο­ά­μυ­νας». Δήλω­σε χαρα­κτη­ρι­στι­κά: «Κ. πρω­θυ­πουρ­γέ, αγα­πη­τέ Bibi. Έρχο­μαι εδώ όχι μόνο ως σύμ­μα­χος, αλλά ως αλη­θι­νός φίλος. Αυτό που συνέ­βη ήταν πραγ­μα­τι­κά φρι­κτό. Η Ελλά­δα από την πρώ­τη στιγ­μή υπε­ρα­σπί­στη­κε και υπο­στή­ρι­ξε το δικαί­ω­μα του Ισρα­ήλ στην αυτο­ά­μυ­να, σύμ­φω­να με το Διε­θνές Δίκαιο. Κάνα­με μια πολύ σαφή διά­κρι­ση μετα­ξύ της Χαμάς και του Παλαι­στι­νια­κού λαού. Θα συνε­χί­σου­με να σας στη­ρί­ζου­με και να ελπί­ζου­με πως ό,τι και αν συμ­βεί πρέ­πει να συμ­βεί χωρίς μεγά­λο ανθρω­πι­στι­κό κόστος. Μπο­ρεί­τε να υπο­λο­γί­ζε­τε στην υπο­στή­ρι­ξή μας, τη βοή­θειά μας».

Ο Κ. Μητσο­τά­κης ανα­γνω­ρί­ζει στο κρά­τος-δολο­φό­νο το «δικαί­ω­μα» στον σφα­για­σμό των Παλαι­στι­νί­ων στη Λωρί­δα της Γάζας όπου σκο­τω­θεί από τους βομ­βαρ­δι­σμούς σχε­δόν 5.000 Παλαι­στί­νιοι εκ των οποί­ων σχε­δόν 2.000 είναι τα νεκρά παιδιά!

Ο Μπε­νια­μίν Νετα­νιά­χου απο­κά­λε­σε τον Έλλη­να ομό­λο­γό του «καλέ μου φίλε Κυριά­κο» και πρό­σθε­σε: «Χαί­ρο­μαι πολύ που σε βλέ­πω εδώ. Πάντα λέω ότι το καλύ­τε­ρο πράγ­μα εκτός από το να στέ­κε­σαι στο πλευ­ρό του Ισρα­ήλ, είναι να βρί­σκε­σαι στο Ισρα­ήλ. Στο Ισρα­ήλ, όπως κάνεις εσύ». Ανά­φε­ρε ακό­μα πως «εκτι­μώ την αλλη­λεγ­γύη σας, της κυβέρ­νη­σής σας και του ελλη­νι­κού λαού, αυτή τη σκο­τει­νή ώρα» και ισχυ­ρί­στη­κε ότι «είναι μια μάχη του πολι­τι­σμού ενά­ντια στη βαρ­βα­ρό­τη­τα» και ταύ­τι­σε την Χαμάς με τον ISIS για να δικαιο­λο­γή­σει το έγκλη­μα στη Γάζας, υπο­στη­ρί­ζο­ντας πως «είμα­στε στη μεριά του πολι­τι­σμού και πρέ­πει να ενω­θού­με όλοι μαζί απέ­να­ντι στη Χαμάς, που είναι το Ισλα­μι­κό Κρά­τος (ISIS)».

Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι δεν ειπώ­θη­κε το παρα­μι­κρό στο διά­λο­γο των δύο πρω­θυ­πουρ­γών για τον ισραη­λι­νό βομ­βαρ­δι­σμό του ελλη­νορ­θό­δο­ξου μονα­στη­ριού του Αγ. Πορ­φυ­ρί­ου όπου υπήρ­ξαν θύμα­τα, ούτε για τον βομ­βαρ­δι­σμό του νοσο­κο­μεί­ου «Αλ Αχλί» της Γάζας με εκα­το­ντά­δες νεκρούς.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο