Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συναγερμός από δεκάδες κρούσματα κορονοϊού σε δομή φιλοξενίας ανηλίκων στον Βύρωνα

Σε καρα­ντί­να έχει τεθεί δομή ανή­λι­κων προ­σφύ­γων στο Βύρω­να, όπου εντο­πί­σθη­καν συνο­λι­κά 31 κρού­σμα­τα του νέου κορονοϊού.

Τα οκτώ κρού­σμα­τα αφο­ρούν εργα­ζό­με­νους στη δομή και τα υπό­λοι­πα 23 είναι σε ανή­λι­κους πρό­σφυ­γες (σε σύνο­λο 28).

Όπως έγι­νε γνω­στό, έχει ολο­κλη­ρω­θεί ο υγειο­νο­μι­κός έλεγ­χος και οι ανή­λι­κοι που δεν είναι θετι­κοί στον κορο­νο­ϊό έχουν μετα­φερ­θεί σε άλλη δομή.

Σύμ­φω­να με την Πολι­τι­κή Προ­στα­σία τα μετρά είναι:

Ανα­στέλ­λε­ται η δυνα­τό­τη­τα εισό­δου και εξό­δου στην ανω­τέ­ρω δομή φιλο­ξε­νί­ας, εξαι­ρου­μέ­νου του προ­σω­πι­κού της μονά­δας, το οποίο μπο­ρεί να εναλ­λάσ­σε­ται κάθε 48 ώρες.

Η τρο­φο­δο­σία και η παρο­χή ειδών πρώ­της ανά­γκης (τρό­φι­μα, φάρ­μα­κα κ.α.), στην ανω­τέ­ρω δομή φιλο­ξε­νί­ας θα γίνε­ται από τους προ­μη­θευ­τές, χωρίς δυνα­τό­τη­τα εισό­δου τους σε αυτή, τηρώ­ντας όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα υγιεινής.

Ισχύ­ουν από 31-08-2020 και ώρα 21.00 και για 14 ημέ­ρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00

Επί­σης, η Πολι­τι­κή Προ­στα­σία ανα­κοί­νω­σε για μονά­δα φρο­ντί­δας ηλι­κιω­μέ­νων στο Μοσχά­το Αττι­κής, τα συγκε­κρι­μέ­να μέτρα:

Ανα­στέλ­λε­ται η δυνα­τό­τη­τα εισό­δου και εξό­δου στην ανω­τέ­ρω μονά­δα φρο­ντί­δας ηλι­κιω­μέ­νων, εξαι­ρου­μέ­νου του προ­σω­πι­κού της μονάδας.

Η τρο­φο­δο­σία και η παρο­χή ειδών πρώ­της ανά­γκης (τρό­φι­μα, φάρ­μα­κα κ.α.), θα γίνε­ται από τους προ­μη­θευ­τές, χωρίς δυνα­τό­τη­τα εισό­δου τους σε αυτό, τηρώ­ντας όλα τα απα­ραί­τη­τα μέτρα υγιεινής.

Ισχύ­ουν από 31-08-2020 και ώρα 18.00 και έως την έκδο­ση των απο­τε­λε­σμά­των των εργα­στη­ρια­κών εξε­τά­σε­ων που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν στους φιλο­ξε­νού­με­νους και στο προ­σω­πι­κό της μονάδας.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο