Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ: Δικηγορική εταιρεία διαφημίζει «σκλαβοπάζαρο» με φτηνούς μετανάστες εργάτες

Σύγχρονο σκλαβοπάζαρο στον χώρο των κατασκευών
επιχειρεί να δημιουργήσει δικηγορική εταιρεία!

Συγκε­κρι­μέ­να η εται­ρεία BCLA στο site της δια­βε­βαιώ­νει πως μπο­ρεί να εξα­σφα­λί­σει μετα­νά­στες σε …τιμή ευκαι­ρί­ας, με όλα τα απα­ραί­τη­τα δικαιο­λο­γη­τι­κά για τη δια­μο­νή τους εδώ και για να εργά­ζο­νται νόμι­μα. Χαρα­κτη­ρι­στι­κά και χωρίς προ­σχή­μα­τα στον τίτλο της δια­φή­μι­σης αναφέρεται:

«Η λύση στο υψη­λό μισθο­λο­γι­κό κόστος: Μετα­νά­στες εργα­ζό­με­νοι» και παρα­κά­τω «Αν θέλε­τε να προ­σλά­βε­τε φτη­νά εργα­τι­κά χέρια τότε η λύση είναι εδώ!»

Σύμ­φω­να μάλι­στα με το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθή­νας, η εται­ρεία έστει­λε το σχε­τι­κό email με τη δια­φή­μι­σή της «σε κατα­σκευα­στι­κή εται­ρεία που δρα­στη­ριο­ποιεί­ται στο Ελληνικό».

Το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθή­νας σημειώ­νει ότι «δια­φη­μί­ζουν την πρα­μά­τεια τους ξεδιά­ντρο­πα στο δια­δί­κτυο επι­κα­λού­με­νοι την ανά­γκη των εργο­δο­τών του κλά­δου όχι απλώς για εργα­τι­κά χέρια αλλά για μεγα­λύ­τε­ρα κέρ­δη όπως προσ­δο­κούν και οι ίδιοι από τη δου­λειά αυτή».

Και προ­σθέ­τει:

«Δεν ξέρου­με σε ποιο ξενο­δο­χείο κοι­μού­νται κάνο­ντας τέτοια όνει­ρα αλλά σίγου­ρα λογα­ριά­ζουν χωρίς τον ξενο­δό­χο. Για­τί εδώ υπάρ­χει το Συν­δι­κά­το Οικο­δό­μων Αθή­νας και η Ομο­σπον­δία Οικο­δό­μων Ελλά­δας που μπο­ρούν να μετα­τρέ­ψουν τα όνει­ρά των επί­δο­ξων σύγ­χρο­νων δου­λε­μπό­ρων σε εφιάλτες.

Αν και ακό­μη δεν έχει εξα­ντλη­θεί η δυνα­τό­τη­τα να εργα­στεί το εγχώ­ριο εργα­τι­κό δυνα­μι­κό του κλά­δου στο σύνο­λό του, δεν έχου­με τίπο­τα να χωρί­σου­με με μετα­νά­στες εργά­τες που πιθα­νόν να έρθουν για δου­λειά στη χώρα μας. Ίσα ίσα θα τους προ­στα­τέ­ψου­με από το να δου­λεύ­ουν ανα­σφά­λι­στοι με πενι­χρά μερο­κά­μα­τα και χωρίς δικαιώ­μα­τα. Για­τί αυτά τα δικαιώ­μα­τα έχουν δια­σφα­λι­στεί από την υπο­γρα­φή ΣΣΕ που υπέ­γρα­ψαν οι μεγά­λες εται­ρεί­ες και η Ομο­σπον­δία μας και εφαρ­μό­ζε­ται σε όλο και περισ­σό­τε­ρους χώρους δουλειάς.

Έχου­με την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα, τη δύνα­μη και τη γνώ­ση να μην αφή­σου­με κανέ­ναν να θεω­ρή­σει τους οικο­δό­μους ανα­λώ­σι­μους. Να γνω­ρί­ζουν καλά οι κατα­σκευα­στι­κές εται­ρεί­ες ότι αν τολ­μή­σουν να κάνουν οποια­δή­πο­τε συμ­φω­νία με αυτούς τους κολα­ρο­για­κά­δες δου­λε­μπό­ρους θα βρουν απέ­να­ντί τους την πυγ­μή και την απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα του Συνδικάτου.

Ότι ισχύει για τους οικοδόμους που ζουν και εργάζονται ήδη στην Ελλάδα 
θα ισχύσει και για όποιους έρθουν εδώ να εργαστούν. 
Στο μεροκάματο, στο ένσημο, στην ξεκούραση, στην αξιοπρεπή ζωή.

Θα ισχύ­σουν οι κατα­κτή­σεις που έχει κατα­φέ­ρει όλος ο κλά­δος και οι νέες που παλεύ­ου­με με την κλι­μά­κω­ση των κινη­το­ποι­ή­σε­ών μας και τη νέα Πανοι­κο­δο­μι­κή Απερ­γία μας στις 31 Γενά­ρη.

Ας το βάλουν όλοι καλά στο μυα­λό τους, εργο­δο­σία, κυβέρ­νη­ση και διά­φο­ροι παρα­τρε­χά­με­νοι τους: Αν θέλουν εργα­τι­κά χέρια για να φτια­χτούν τα έργα που σχε­διά­ζουν, θα τα πλη­ρώ­σουν: Με αυξή­σεις στους μισθούς, υπο­χρε­ω­τι­κή ΣΣΕ, ένση­μο για όλες τις μέρες εργα­σί­ας, επι­στρο­φή των κλεμ­μέ­νων ενσή­μων από τους οικο­δό­μους, μέτρα υγιει­νής και ασφά­λειας στους χώρους δου­λειάς, 7ωρο- 5νθή­με­ρο- 35ωρο»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο