Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνελήφθη 35χρονος που κακοποιούσε άτομα με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση

Συνε­λή­φθη σήμε­ρα το μεση­μέ­ρι από την υπο­διεύ­θυν­ση Κρα­τι­κής Ασφά­λειας της διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττι­κής, 35χρονος για εμπο­ρία ανθρώ­πων και σωμα­τι­κή βλά­βη αδύ­να­μων ατό­μων, με την επι­βα­ρυ­ντι­κή περί­στα­ση του άρθρου περί εγκλη­μά­των με ρατσι­στι­κά χαρα­κτη­ρι­στι­κά λόγω αναπηρίας.

Ειδι­κό­τε­ρα, σύμ­φω­να με την ΕΛΑΣ, ο κατη­γο­ρού­με­νος, του­λά­χι­στον από τον Ιανουά­ριο του 2023, δια­τη­ρού­σε προ­φίλ σε πλατ­φόρ­μα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης χρη­σι­μο­ποιώ­ντας ψευ­δώ­νυ­μο, στο οποίο μετέ­δι­δε σε ζωντα­νή σύν­δε­ση κακο­ποι­η­τι­κές συμπε­ρι­φο­ρές σε βάρος ατό­μων με νοη­τι­κή υστέ­ρη­ση, με σκο­πό το παρά­νο­μο οικο­νο­μι­κό του όφελος.

Συγκε­κρι­μέ­να, οι πρά­ξεις αυτές συνι­στού­σαν συνε­χείς εξυ­βρί­σεις, σωμα­τι­κές βλά­βες και σεξουα­λι­κές πρά­ξεις, τις οποί­ες ζητού­σαν θεα­τές που παρα­κο­λου­θού­σαν σε ζωντα­νή ροή, πλη­ρώ­νο­ντας το ανά­λο­γο χρη­μα­τι­κό ποσό.

Ο 35χρονος συνε­λή­φθη στην οικία του σε περιο­χή της Αθή­νας από αστυ­νο­μι­κούς του τμή­μα­τος Αντι­με­τώ­πι­σης Ρατσι­στι­κής Βίας, στο πλαί­σιο του αυτο­φώ­ρου, καθώς τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα, προ­έ­βη σε νέα ζωντα­νή μετά­δο­ση τέτοιων πρά­ξε­ων, εις βάρος δύο αδύ­να­μων ατό­μων, τα οποία και μετα­φέρ­θη­καν σε δομή φιλοξενίας.

Στις νομό­τυ­πες έρευ­νες που πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­καν, βρέ­θη­καν και κατα­σχέ­θη­καν 7 σκλη­ροί δίσκοι και 4 κινη­τά τηλέ­φω­να, ενώ ο συλ­λη­φθείς θα οδη­γη­θεί στην αρμό­δια εισαγ­γε­λι­κή Αρχή.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο