Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις: Κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα — Στην Αθήνα στις 14 Απρίλη

Σε εννέα περι­φε­ρεια­κές παν­συ­ντα­ξιου­χι­κές συγκε­ντρώ­σεις, από τον Έβρο μέχρι την Κρή­τη, προ­χω­ρούν οι Συνερ­γα­ζό­με­νες Συντα­ξιου­χι­κές Οργα­νώ­σεις. Απαι­τούν να τους απο­δο­θούν όλα αυτά που αδί­κως για πάνω από δέκα χρό­νια τους περι­κό­πτουν και να στα­μα­τή­σουν οι νέες μειώσεις.

Στην Αθή­να, θα γίνει πανατ­τι­κή συγκέ­ντρω­ση την Πέμ­πτη 14 Απρί­λη στις 10.30 π.μ. στην πλα­τεία Εθνι­κής Αντί­στα­σης (πρώ­ην Κοτζιά) και θα ακο­λου­θή­σει πορεία στο υπουρ­γείο Εργασίας.

Οι υπό­λοι­πες συγκε­ντρώ­σεις έχουν ως εξής:

  • Δευ­τέ­ρα 11 Απρίλη: 

- Στην Τρί­πο­λη στις 11 π.μ. στην πλα­τεία Πέτρι­νου οι συντα­ξιού­χοι της Πελοποννήσου.
— Στη Θήβα στις 11 π.μ. στην κεντρι­κή πλα­τεία οι συντα­ξιού­χοι από Φθιώ­τι­δα, Φωκί­δα, Ευρυ­τα­νία, Βοιω­τία και Εύβοια

  • Τρί­τη 12 Απρίλη 

- Στη Λάρι­σα στις 10.30 π.μ. στην κεντρι­κή πλα­τεία οι συντα­ξιού­χοι της Θεσσαλίας.
— Στην Κατε­ρί­νη στις 10.30 π.μ. στην πλα­τεία Ελευ­θε­ρί­ας οι συντα­ξιού­χοι της Κεντρι­κής και Δυτ. Μακεδονίας.
— Στην Καβά­λα στις 11 π.μ. στην πλα­τεία Καπνερ­γά­τη οι συντα­ξιού­χοι από Αν. Μακε­δο­νία και Θράκη.

  • Τετάρ­τη 13 Απρίλη

- Στην Πάτρα στις 10.30 π.μ.  στο Εργα­τι­κό Κέντρο Πάτρας οι συντα­ξιού­χοι από Πελοπόννησο.
— Στην Πρέ­βε­ζα στις 10.30 π.μ. στη θέση Φόρος οι συντα­ξιού­χοι από Ήπει­ρο και Αιτωλοακαρνανία.

  • Παρα­σκευή 15 Απρίλη 

- Στο Ρέθυ­μνο στις 11 π.μ. στο Εργα­τι­κό Κέντρο οι συντα­ξιού­χοι της Κρήτης.

Στο κάλε­σμά τους οι Συνερ­γα­ζό­με­νες Συντα­ξιου­χι­κές Οργα­νώ­σεις σημειώνουν:

«Δεν αντέ­χου­με τις περι­κο­πές. Δεν αντέ­χου­με την ακρίβεια.
Απαι­τού­με να ζήσου­με με τις συντά­ξεις που πλη­ρώ­σα­με και τις περι­κό­ψα­τε και όχι με τα ψίχου­λα της κοροϊδίας.

  • Δώστε τώρα αυξή­σεις σε όλες τις συντά­ξεις, απο­δώ­στε τα πλη­ρω­μέ­να δώρα μας, τα ανα­δρο­μι­κά, το 0,5% του ΑΕΠ.
  • Να εκδο­θούν άμε­σα οι συντά­ξεις μας, να στα­μα­τή­σει η κοροϊ­δία με τα λογι­σμι­κά και τις ιδιω­τι­κές εται­ρεί­ες που τα δια­χει­ρί­ζο­νται, να στα­μα­τή­σουν οι περι­κο­πές  στα εφάπαξ.
  • Να απο­δο­θούν τώρα οι παρα­κρα­τη­μέ­νες συν­δρο­μές στις συν­δι­κα­λι­στι­κές οργανώσεις.
  • Να γίνει τώρα άμε­σα πρό­σλη­ψη για­τρών και νοση­λευ­τών στα νοσο­κο­μεία, να ανοί­ξουν αυτά που έχουν κλεί­σει. Να δημιουρ­γη­θούν παντού δημό­σιες δομές οίκων ευγηρίας.
  • Να καταρ­γη­θεί η αντερ­γα­τι­κή — αντι­λαϊ­κή — αντια­σφα­λι­στι­κή νομο­θε­σία και η φοροληστεία.
  • Να ανα­κε­φα­λαιο­ποι­η­θούν τώρα τα ασφα­λι­στι­κά μας ταμεία.

Συνά­δελ­φοι — συναδέλφισσες,

Είμαστε ξανά στο ιερό πεζοδρόμιο του αγώνα και διεκδικούμε ό,τι έχουμε πληρώσει με τη δουλειά μας. Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν δανειστήκαμε, δεν μας χαρίστηκε τίποτα.

Όσοι μέχρι σήμε­ρα κυβερ­νή­σα­τε είστε όλοι υπεύ­θυ­νοι για την κατα­στρο­φή μας. Αρκε­τά έχε­τε ταλαι­πω­ρή­σει τους πραγ­μα­τι­κούς παρα­γω­γούς του πλού­του με τις κοροϊ­δί­ες, τις ψεύ­τι­κες υπο­σχέ­σεις, τα ψίχου­λα που μοι­ρά­ζε­τε και τις στη­μέ­νες αντι­πα­ρα­θέ­σεις σας, για να υπο­δαυ­λί­ζε­τε δια­φο­ρές που εσείς έχε­τε δημιουρ­γή­σει ανά­με­σα στους ταλαι­πω­ρη­μέ­νους, για να εξα­γο­ρά­ζε­τε ψήφους και θύμα­τα σε κάθε εκλο­γές, για να συνε­χί­ζε­τε τη δική μας κατα­στρο­φή και αυτή των παι­διών μας.

Συνά­δελ­φοι — συναδέλφισσες,

Έρχε­ται θύελ­λα. Τώρα σε όλα τα άλλα ζού­με έναν κατα­στρε­πτι­κό ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο με τη βάρ­βα­ρη εισβο­λή της Ρωσί­ας στην Ουκρα­νία, την οποία κατα­δι­κά­ζου­με, απαι­τού­με να στα­μα­τή­σει κάθε εμπλο­κή της χώρας μας. Ήδη πλη­ρώ­νου­με και εμείς τα απο­τε­λέ­σμα­τά του. Να στα­μα­τή­σουν οι αυτα­πά­τες, να βγού­με τώρα μαζι­κά στον δρό­μο του αγώ­να.  Λύσεις στα καυ­τά προ­βλή­μα­τά μας δεν θα δώσουν τα  δικα­στή­ρια, οι νομι­κοί και οι παρου­σια­στές των πρω­ι­νών εκπο­μπών.  Καμιά επα­νά­παυ­ση. Μας τσά­κι­σαν τα δικαιώ­μα­τα την περί­ο­δο της κρί­σης που οι επι­χει­ρη­μα­τι­κοί όμι­λοι δημιούρ­γη­σαν, τώρα συνε­χί­ζουν στο όνο­μα της λεγό­με­νης ανά­πτυ­ξης στον ίδιο δρόμο.

Είμα­στε στον δρό­μο του αγώ­να. Συνε­χί­ζου­με στα­θε­ρά σε αυτόν τον μονό­δρο­μο για­τί μέσα από τη δρά­ση και τους αγώ­νες κατα­φέ­ρα­με να απο­κρού­σου­με, να καθυ­στε­ρή­σου­με αντι­λαϊ­κά και αντι­συ­ντα­ξιου­χι­κά μέτρα. Σωτή­ρες δεν υπάρ­χουν, μόνο με μαζι­κή συμ­με­το­χή και δρά­ση μπο­ρού­με να στα­μα­τή­σου­με αυτή την κατα­στρο­φή που ζού­με και  τα νέα μέτρα που μαγει­ρεύ­ο­νται για να ολοκληρωθεί.

Συνε­χί­ζου­με.  Με την οργά­νω­ση εννέα  περι­φε­ρεια­κών  παν­συ­ντα­ξιου­χι­κών συγκε­ντρώ­σε­ων, από τον Έβρο μέχρι την Κρή­τη και απαι­τού­με να μας απο­δο­θούν όλα αυτά που αδί­κως για πάνω από δέκα χρό­νια μας περι­κό­πτουν, να στα­μα­τή­σουν οι νέες μειώσεις».

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο