Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Συνταγή για Ρεβυθοκεφτέδες

Συντα­γή για Ρεβυ­θο­κε­φτέ­δες: Υλι­κά: μισό κιλό ρεβύ­θια, 1 κου­τα­λιά σού­πας σόδα, 1 σκε­λί­δα σκόρ­δο, 2 μεγά­λα ξερά κρεμ­μύ­δια, από μισό φλυ­τζά­νι του τσα­γιού δυό­σμο, μαϊ­ντα­νό, φρέ­σκα κρεμ­μυ­δά­κια και αλεύ­ρι που φου­σκώ­νει μόνο του, αλά­τι, πιπέ­ρι, ρίγανη.

Εκτέ­λε­ση: Βάζου­με τα ρεβύ­θια σε νερό χλια­ρό, μαζί με τη σόδα και τα αφή­νου­με 12 ώρες για να φου­σκώ­σουν. Μετά τα στραγ­γί­ζου­με, τα ξεπλέ­νου­με με άφθο­νο νερό και τα βάζου­με στο πολυ­μί­ξερ για να τα αλέ­σου­με. Ρίχνου­με μαζί το σκόρ­δο, τα κρεμ­μύ­δια, και ψιλο­κομ­μέ­νο τον δυό­σμο, τη ρίγα­νη και τον μαϊ­ντα­νό, πιπέ­ρι και αλά­τι και τα βάζου­με σε μία λεκά­νη. Τα ζυμώ­νου­με με το αλεύ­ρι μέχρι να φτιά­ξου­με ένα παχύ­ρευ­στο χυλό. Παίρ­νου­με μια κου­τα­λιά από αυτό τον χυλό και τον τηγα­νί­ζου­με σε πολύ καυ­τό λάδι και μόλις ροδο­κοκ­κι­νί­σουν έχου­με τους νοστι­μό­τα­τους και νηστί­σι­μους ρεβυθοκεφτέδες.

Ψιθύ­ρι­ζε όταν μιλάς για αγά­πη, της Βασι­λι­κής Ελευ­θε­ριά­δου – Γαλάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο